Kai Reus weer beroepsrenner: “Grote opluchting”

Kai Reus weer beroepsrenner: “Grote opluchting”

foto: Sirotti

woensdag 2 maart 2016 om 13:14

Kai Reus heeft met zijn prestaties in Omloop Het Nieuwsblad opnieuw een profcontract afgedwongen. “Ik moest het waarmaken, maar Verandas Willems kan nu niet anders meer dan me een betaald contract geven”, vertelt de Noord-Hollander in WielerFlits Live #6.

‘Het is een heel gevecht geweest’

Volledig live-gesprek met Kai Reus in de studio

Dit artikel delen:

14 Reacties

Guushovd 2 maart 2016 om 13:48

Knap hoor, nu bestendigen. Toen hij een paar jaar geleden won in Groot Brittannië dacht ik ook dat hij terug was.

flyellus42 2 maart 2016 om 13:58

Kai Reus weer beroepsrenner?? Veranda-Willems is een continentale ploeg en in mijn ouderwetse ogen dus amateurniveau. Ik hoop voor hem dat hij binnenkort echt prof wordt bij een pro-continentale of pro-tour ploeg, maar gezien zijn leeftijd en zijn wisselvalligheid in wedstrijden ben ik bang dat weinig ploegen van dat niveau het aandurven om hem een profcontract te geven. Daarvoor moet hij meer presteren dan 1 goede omloop ‘het nieuwsblad’ rijden.

horsm 2 maart 2016 om 14:02

@Youri, Reus zegt toch 'ik word weer beroepsrenner' en 'ze kunnen niet anders bij Verandas Willems' – m.a.w. hij spreekt uit wat hem logisch lijkt…. Of zijn er andere berichten dat zijn contract is opengebroken?

horsm 2 maart 2016 om 14:04

BtW, moet niet iemand de grap maken: “Tijdens de omloop fietste Kai als een Vlaamse Reus”?

bart12 2 maart 2016 om 14:27

@horsm nee

katerkop 2 maart 2016 om 14:30

Is dit nu bij Veranda Willems? Maken ze daar dan onderscheid tussen betaalde en niet-betaalde renners?

roelieman2 2 maart 2016 om 14:33

Er wordt wel aardig overdreven gedaan over hoe goed kai heeft heeft gedaan in de omloop. Oke hij fietste in de aanval, so what. Hij heeft toch niks speciaals laten zien. Beetje overdreven allemaal dit net zoals zijn opmerking van ik heb me visitekaartje afgegeven en gek dat ltj mij niet ophaald. Komt als een sympathieke gast over, maar moet wel reëel blijven.

Haanaf 2 maart 2016 om 14:39

Wat is zijn volgende koers? Ik heb niet gezien dat hij op de deelnerslijst stond voor Le Samyn en driedaagse van West-Vlaanderen.

Hakkie2 2 maart 2016 om 14:42

Verandas Willems heeft inderdaad, zoals veel continentale teams, een gedeelte dat betaald wordt en een gedeelte amateurs (die alleen een onkostenvergoeding krijgen).

Nick Doup 2 maart 2016 om 14:43

@Hanaaf
Naar eigen zeggen is dat de Ronde van Drenthe op 12 maart

Pingdo 2 maart 2016 om 14:49

@flyellus42
Wanneer je met sport je brood kunt verdienen krijg je het label prof/beroepsrenner. Hij heeft nu dus een contract bij Willems Veranda's waarmee hij zijn leven kan onderhouden. Maar dit contract kan ten aller tijde opengebroken worden als er zich bijvoorbeeld een Worldtour team meldt. Theoretisch gezien zou hij midden in het seizoen een overstap kunnen maken naar een ander team, ook al heeft hij een lopend contract bij Willems Veranda's.

horsm 2 maart 2016 om 15:33

@Pingdo, dat klopt niet hoor. Van Veranda's ontvangt hij nu niet een salaris – of in ieder geval niet een salaris waar hij van kan leven. Zoals hij in het interview zegt: hij is voor zijn salaris afhankelijk van een een privé-geldschieter. Hij verwacht wel dat Veranda's hem binnenkort een salaris gaat betalen op basis van dit resultaat. Maar dat is wat anders.

Pingdo 2 maart 2016 om 17:29

@horsm, dan interpreteren we zijn verhaal anders. Ik dacht dat hij over het verleden sprak met deze privé-geldschieter en nu juist wel salaris van Veranda’s krijgt.

DerEffe 2 maart 2016 om 18:30

@roelieman2

Helemaal mee eens, in die aflevering wordt er, met Reus zelf voorop, net gedaan alsof hij Parijs-Roubaix gewonnen heeft. En natuurlijk nog even zeggen dat hij Gougeard makkelijk had kunnen bijhouden. Ja, natuurlijk. Die dude is 22 en heeft al 7 profoverwinningen bij elkaar gefietst.

Headlines

Materiaalzone

Populair