Kaden Groves over stap naar WorldTour: “Ik voel me er klaar voor”

maandag 12 augustus 2019 om 12:33
Kaden Groves over stap naar WorldTour: “Ik voel me er klaar voor”

Kaden Groves in het shirt van SEG Racing Academy - foto: Petros Gkotsis

De oplettende lezers van WielerFlits wisten het al enige tijd: Kaden Groves verruilt SEG Racing Academy voor Mitchelton-Scott. De transfer is intussen ook door de Australische WorldTour-ploeg zelf bekrachtigd. De sprinter begint als stagiair bij de formatie vervolgens maakt hij begin volgend seizoen zijn debuut als profrenner.

Het is niet Groves’ eerste kennismaking met de structuur van de ploeg. In 2018 maakte hij al een paar maanden onderdeel uit van de opleidingsformatie. “Ik heb van mijn tijd in de opleidingsploeg genoten en ik kan niet wachten om terug te keren in deze omgeving”, zegt Groves.

In het persrelaas bedankt hij niet alleen SEG Racing Academy, hij geeft ook aan dat hij de tijd rijp acht om de sprong naar de WorldTour te wagen: “Ik voel me er nu klaar voor om mezelf in het professionele peloton te ontwikkelen en te leren van de ervarens renners en stafleden van Mitchelton-Scott.”

Groves won dit jaar twee ritten in de Triptyqe des Monts et Châteaux, het Circuit des Ardennes en daarnaast griste hij ook een etappe in de Ronde de l’Isard mee. “Ik zie mezelf als een sprinter die wat klimmetjes kan overleven en een lead-out kan verzorgen”, schat Groves zichzelf in. “Bovenal wil ik mezelf ontwikkelen als een betere renner. Ik kijk ernaar uit om met de jongens te worken om de best mogelijke resultaten voor het team te kunnen behalen.”

“Er komen mooie tijden aan”
Blij is ook Matt White, sportief verantwoordelijke bij Mitchelton-Scott: “Kaden heeft een jaar in onze beloftenploeg gereden en daarin hebben we zijn talent gezien. Dit jaar heeft hij bij SEG Racing Academy zich echt weten te ontbolsteren. Hij heeft een aantal wedstrijden gewonnen en hij noteerde in de eerste helft van het seizoen consistente resultaten.”

“Hij is nog maar twintig jaar oud en zoals met alle jonge renners weten we nog niet wat zijn volledige potentieel is, maar hij is een groot talent. Hij is zeer snel, hij kan een goede proloog rijden en hij kan zowel vlakke sprints als sprints heuvelop winnen. Ik ben erg blij dat Kaden zijn profcarrière bij ons start. Er komen mooie tijden aan.”

Groves zal tijdens de Brussels Cycling Classic zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever. Daar komt hij ook Barnabás Peák tegen, de renner die door Mitchelton-Scott al eerder dit jaar werd weggeplukt bij de Nederlandse opleidingsformatie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Witte Trui 12 augustus 2019 om 13:43

Ongelooflijk knap hoe Seg dat iedere keer weer voor elkaar krijgt, om haar renners in de WT af te leveren. Netwerk (aantrekken goede talenten en onder brengen in WT) en opleiding zijn goed op orde daar.

KimJungPoels 12 augustus 2019 om 14:52

In heel veel gevallen met je eens, maar Groves en Dainese afleveren is dan weer niet echt knap in mijn ogen. Die gingen sowieso altijd de stap een keer maken.

Greg4ever 12 augustus 2019 om 18:27

Eens, met de kanttekening dat dit ook het business model van SEG is. Talenten scouten, ontwikkelen en door laten stromen, inclusief bijbehorende (transfer)vergoeding voor de organisatie.

Ze doen t erg goed…

Headlines

Materiaalzone

Populair