Jury bestraft Cavendish in Tour of Oman: Brit verliest puntentrui
foto: Cor Vos
maandag 14 februari 2022 om 19:15

Jury bestraft Cavendish in Tour of Oman: Brit verliest puntentrui

Mark Cavendish gaat niet meer aan de leiding in het puntenklassement van de Tour of Oman. De Britse sprinter mocht na afloop van de vijfde etappe nog wel het podium op om de groene trui in ontvangst te nemen, maar na afloop werd Cavendish op de vingers getikt door de jury.

De renner van Quick-Step Alpha Vinyl, die tijdens de etappe ten val kwam, werd bestraft vanwege het ‘afduwen aan een voertuig’. Dit gebeurde tot drie keer toe en dus besloot de jury na afloop van de koninginnenrit naar Green Mountain een boete van 300 Zwitserse Frank uit te delen aan Cavendish. De sprinter heeft ook negen strafpunten in het puntenklassement aan zijn broek.

Het gevolg is dat Cavendish nu niet meer de trotse eigenaar is van de groene puntentrui. De trui is nu in het bezit van Jan Hirt, die sinds vandaag ook de nieuwe leider is in het algemeen klassement. Dinsdag staat de slotetappe van de Tour of Oman op het programma. Cavendish kan bij ritwinst eventueel nog de eindzege veiligstellen in het puntenklassement.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2022 20:16
Dat Cav als niet de beste klimmer ooit onderweg ook nog eens voertuigen mede omhoog helpt met deze aanduwen tekent eerder heldenmoed en zou met extra punten beloond moeten worden.
14 februari 2022 22:53
Nou, hij doet het meerdere keren. Gewoon uit koers nemen dan, want stel dat ie morgen wint, pakt ie de trui alsnog, dan heeft de straf geen nut gehad en nounou, 300 Zwitserse frank boete zal die ook wel wakker van liggen. NOT.
14 februari 2022 23:11
9 punten aftrek, welke rekensom zou hier aan ten grondslag liggen?
    14 februari 2022 23:31
    3 maal 3 is negen
    15 februari 2022 07:59
    Die straffen zijn altijd volledig willekeurig. Als hij toevallig de bergtrui aanhad, werden daar wat puntjes vandaan gehaald. En dan die puntjes… ik zie ze al zitten aan hun tafeltje: Joost, hoeveel punten aftrek zullen we doen? 5? En dat gefrustreerde Mirjam dan roept: 14!!! Voila, 9 puntjes. Herman hoeveel kostte die lunch van net eigenlijk? 300 Frank, Frans.

Reacties zijn gesloten.