Junior Max van der Meulen van CyclingClassNL naar Team DSM Development
foto: organisatie Classique des Alpes 2022
Youri IJnsen donderdag 28 juli 2022 om 15:00

Junior Max van der Meulen van CyclingClassNL naar Team DSM Development

Max van der Meulen maakt komend jaar de overstap naar Team DSM Development, vertrouwen meerdere bronnen aan WielerFlits toe. De 18-jarige junior komt voort uit CyclingClassNL, van waaruit eerder Menno Huising en Jelle Boonstra slaagden. Zij stappen komende winter over van de juniorencategorie naar de beloften van Jumbo-Visma Development.

Net als Huising – zijn clubgenoot bij Willebrord Wil Vooruit – behoort Van der Meulen tot de beste Nederlandse junioren van zijn lichting. Die laatste kwam goed voor de dag in enkele klassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen U19 (vierde) en Luik-Bastenaken-Luik U23 (elfde). Daarnaast werd Van der Meulen vijfde in de lastige Zwitserse rittenkoers Pays de Vaud.

Zijn meest in het oog springende resultaat is echter zijn overwinning in de vermaarde Classique des Alpes. In de zware Franse klimklassieker uit het juniorencircuit – met onder ander de Mont du Chat in het parcours – voltooide Van der Meulen een solo vijftig kilometer. De twintig kilometer daarvoor was hij al ontsnapt en toen kon alleen de Fransman Thibaud Gruel volgen.

Fins talent voegde zich al bij DSM
Intussen heeft de opleidingsploeg van Team DSM zich per 1 juli al versterkt met de 18-jarige Axel Källberg uit Finland. In 2021 kwam hij nog uit voor de junioren van Willebrord Wil Vooruit. Källberg geldt als een snelle renner met een degelijke tijdrit. Hij werd vorig jaar zevende in de St. Martinusprijs, tweede in de Omloop van Valkenswaard en zevende in de kasseienkoers Tour de la Pévèle.

 
12 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2022
Zal jumbo van balen
  28 juli 2022
  Wilde Jumbo hem hebben? Ik zit niet in het wereldje maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat als je kunt kiezen uit Jumbo of DSM dat je dan voor DSM gaat.
  28 juli 2022
  Dat gaat hem geld kosten. Kleine lettertjes in het contract.
  28 juli 2022
  Ja, Jumbo zou ook met hem gesproken hebben. Iemand op JV forum gaf recent aan dat Max niet zoveel met JV heeft of veel met DSM. Rawolf geloof ik
  28 juli 2022
  @reusjen zit niet in het wereldje, maar snapt niet dat iemand een ploeg kiest
  29 juli 2022
  @Bimbo Visma Ik zei dat ik het me moeilijk voor kan stellen, onder het voorbehoud dat ik inderdaad geen onderdeel ben van het junioren-/beloftenpeloton en omkadering, is dat zo gek? Ik wil het best even toelichten. DSM is de afgelopen tijd niet altijd even positief in het nieuws geweest, nu is dat een blik van buitenaf dus het kan zijn dat er in gesprekken een ander beeld ontstaat. Maar daarnaast is er nog het sportieve aspect(professionalisme en resultaat) en de teamgeest, die bij de grote broer van het (jumbo)team beiden op eenzame hoogte lijken te staan, toch zaken die voor de ontwikkeling van een jonge renner heel erg belangrijk zijn in mijn opinie. Ik ga er dan wel vanuit dat de visie en aanpak van de WT-teams afstralen op de beloftenteams. Al met al uiteraard een subjectief verhaal met her en der wat aannames, maar niet persé onlogisch wat mij betreft. Ik hoop op een interview met Max hierover:)
28 juli 2022
Mooi dat er ook renners van CyclingClassNL naar de DSM-jonkies gaan. Voorlopig maar de derde Nederlander helaas die bekend is (gebaseerd op pcs) voor komend seizoen.
  28 juli 2022
  dat cycling class is dan ook nogal een wassen neus, die veel jongeren het wielrennen doet verlaten.
  28 juli 2022
  @Antoin vergeet niet dat het pas het eerste jaar is dat ccnl bezig is.
  28 juli 2022
  @Klepper Hopelijk ook het laatste. Kinderen van 14/15 aan de slangen hangen en uitselecteren. Amai..
28 juli 2022
Eindelijk weer een klimtalent
  28 juli 2022
  Dat moeten we eerst maar eens afwachten, een zwaluw maakt nog geen zomer.

Reacties zijn gesloten.