Menno Huising en Jelle Boonstra naar Jumbo-Visma Development

Menno Huising en Jelle Boonstra naar Jumbo-Visma Development

Menno Huising - foto: Cor Vos

donderdag 23 juni 2022 om 14:50
Update

Jumbo-Visma Development heeft de eerste twee aanwinsten voor 2022 binnen. De opleidingsploeg van het Nederlandse WorldTeam verwelkomt vanaf 1 januari de Nederlandse junioren Menno Huising en Jelle Boonstra, weet WielerFlits. Beide 18-jarige renners komen voort uit het vorig jaar opgezette CyclingClassNL.

Huising komt over van de Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit. Hij was dit jaar onder meer tweede in de Ronde van Vlaanderen voor junioren en derde in de Zwitserse Pays des Vaud. Hij geldt als een talent die goed is over licht geaccidenteerd terrein en bovendien rap aankomen.

Boonstra komt dan weer over van de juniorenploeg van Wielerploeg Groot-Amsterdam. Hij kwam dit jaar nog niet veel in actie, maar als eerstejaars junior liet hij in lastige rittenkoersen als Aubel-Stavelot (achtste), Ronde des Vallées (zesde) en op het NK tijdrijden voor junioren (zesde) al zien hard te kunnen fietsen.

Daarnaast is er door de ploeg ook gesproken met Max van der Meulen (18), die eveneens rijdt bij Willebrord Wil Vooruit en voortkomt uit CyclingClassNL. Hij won eerder deze maand na een straffe solo van vijftig kilometer de loodzware juniorenklassieker Classique des Alpes. Of het ook daadwerkelijk tot een samenwerking komt, valt nog te bezien.


Update

Menno Huising en Jelle Boonstra maken per 1 januari 2023 deel uit van Jumbo-Visma Development Team, zo heeft de ploeg vandaag laten weten in een perscommuniqué. “Ik zie Jumbo-Visma Development Team als een erg professionele opleidingsploeg met een goede sfeer. Ik ben al een aantal keer aanwezig geweest bij een trainingskamp en daar heb ik een echte topsportmentaliteit aangetroffen”, is Huising maar wat blij met zijn transfer.

“Samen met de goede omkadering en de fijne omgang met renners en staf maakt dit voor mij een droomteam. Leren en ontwikkelen staan de komende jaren voor mij op nummer een. Ik kijk uit erg naar die periode.” Ook Boonstra is zeer gelukkig, nu alles in kannen en kruiken is. “Menno en ik zijn vanaf de eerste minuut goed opgevangen, terwijl we eigenlijk nog geen onderdeel waren van de ploeg. We voelden ons tijdens die eerste trainingsmomenten erg welkom en dat was prettig.”

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Huising en Boonstra

foto: Jumbo-Visma Development

“De begeleiding en het gevarieerde wedstrijdprogramma gaan mijn ontwikkeling een nieuwe impuls geven. Daar ben ik van overtuigd. Kijk maar naar de ontwikkelcurve van jongens die nu bij de opleidingsploeg rijden en het aantal renners dat is overgestapt naar de profs.” Head of Development Robbert de Groot ziet de komst van de twee Nederlanders met veel plezier tegemoet. “Jelle en Menno zijn jongens met een groot potentieel. Ze hebben uiteenlopende kwaliteiten. Samen gaan we proberen die potentie optimaal te benutten en we kijken dan ook erg uit naar de samenwerking.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Yeez 23 juni 2022 om 13:13

2022 moet 2023 zijn denk ik

Murcia 23 juni 2022 om 14:33

Bij een kleine vijver moet je de aanwezige toptalenten wel weten binnen te hengelen. Huising is dan de eerste die ook bij mij op het vizier stond. Boonstra kende ik verder niet maar Aubel Stavelot is een rittenkoers waar je een goede indruk kan krijgen van de mogelijkheden bij een talent.

Mac-S 23 juni 2022 om 16:00

“Samen met de goede omkadering en de fijne omgang met renners en staf maakt dit voor mij een droomteam.”
“De begeleiding en het gevarieerde wedstrijdprogramma gaan mijn ontwikkeling een nieuwe impuls geven.”

Mooi opgeschreven door de persvoorlichter van de ploeg. Want dit is echt niet hoe een 18-jarige praat.

Arema Pro Cycling Team 23 juni 2022 om 16:41

Dus niet alleen DSM renners ‘praten’ zo..

Spurter 23 juni 2022 om 16:22

Huising is een van de betere junioren dit jaar, dus logische keuze.

Boonstra weinig gekoerst dit jaar. Vorig jaar als eerste jaars wel goed gereden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.