Dit is de selectie van Jumbo-Visma voor Parijs-Roubaix

donderdag 11 april 2019 om 09:30
Dit is de selectie van Jumbo-Visma voor Parijs-Roubaix

Kopman Wout van Aert - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma rijdt Parijs-Roubaix met Timo Roosen in de selectie. Hij moest de Ronde van Vlaanderen nog missen. Daartegenover staat de afwezigheid van Amund Grøndahl Jansen, die door verkoudheid niet kan starten in de Hel van het Noorden. Een van de kopmannen is Wout van Aert.

In totaal bestaat de selectie uit vijf Nederlanders en twee Belgen. Wout van Aert hoopt zich te herstellen van zijn ietwat teleurstellende Ronde van Vlaanderen, toen hij niet de benen had om te strijden om de voorste ereplaatsen. Ook Mike Teunissen en Danny van Poppel kunnen op een beschermde status rekenen.

Vorig jaar was Grøndahl Jansen de beste renner van de ploeg in Roubaix op de zestiende plek. Teunissen (elfde) en Van Aert (dertiende) behaalden een beter resultaat, maar toen nog in dienst van respectievelijk Team Sunweb en Veranda’s Willems-Crélan.

Selectie Jumbo-Visma voor Parijs-Roubaix (14 april)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

Overige selecties flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-de BORA-hansgrohe
flag-de Team Sunweb

Dit artikel delen:

10 Reacties

aru123 11 april 2019 om 09:36

Balen jansen was vorig jaar al goed in roubaix en lijkt dit jaar ook weer een stap gezet te hebben. Roosen start natuurlijk niet in topvorm maar hij mag mij graag verassen.

jessevdalen 11 april 2019 om 09:49

Balen dat Jansen ziek is. Beste man na van Aert en leek een stap gezet te hebben. zelfde gevoel met Groenewegen voor Wevelgem. Laatste wedstrijd voor zijn zomerbreak

kelderfan 11 april 2019 om 11:22

Ja Jansen zal zeker gemist worden in Parijs-Roubaix. Zomerbreak? Dan bedoel je zeker voorjaarsvakantie. Hopelijk kan Timo Roosen wat betekenen voor Wout Van Aert.

EdEnd 11 april 2019 om 12:02

Leuk voor Roosen, kan hij dit jaar proberen zonder pech een leukere P-R te rijden. Vorig jaar was niet de rit waar hij op gehoopt had denk ik zo.

Blijft wel mooi dat die renners eigenlijk liever gewoon tussen alle publiek dat alvast naar huis gaat doorfietsen om maar, desnoods buiten tijd, te finishen in Roubaix.

Zjoske 11 april 2019 om 13:20

Teunissen vooruit sturen. Er wordt toch vooral naar WvA gekeken.
Wellicht blijft de groep vooruit en anders kan hij Van Aert nog mooi ondersteunen in de finale en zelf naar een mooie ereplaats rijden.

TomDJ 11 april 2019 om 14:19

Hoop dat vd Hoorn nog lange tijd bij van Aert kan blijven.

Etika 11 april 2019 om 16:35

Ik verwacht Danny VP in de finale.

Turtlehead 11 april 2019 om 20:09

Ik ook, maar niet lang en ook op het verkeerde moment…

RodyTur10 11 april 2019 om 16:57

Met open vizier koersen. Veel mannetjes vooruit sturen en maar zien hoe dat uitpakt. Niet de koers in handen nemen vanuit het peloton, want Van Aert is niet de favoriet met snelle mannen als Kristoff, Degenkolb, Stuyven en Naesen die je er niet zomaar af rijdt.

peterwinnen 11 april 2019 om 17:25

Eenkhoorn was ooit min of meer gedeeld winnaar bij de junioren…samen met Welten over de streep toen

Headlines

Materiaalzone

Populair