Jumbo-Visma met Roglic en Van Aert in Amstel Gold Race

woensdag 14 april 2021 om 18:18
Jumbo-Visma met Roglic en Van Aert in Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft bekendgemaakt welke zeven renners zondag aan de start staan in de Amstel Gold Race. Primož Roglič maakt na zijn eindzege in Baskenland zijn debuut in de klassieker. Ook Wout van Aert en Jonas Vingegaard maken deel uit van de ploeg.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan Parijs-Roubaix en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Peter Sagan. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Volgens ploegleider Frans Maassen, die de Amstel Gold Race in 1991 op zijn naam schreef, is zijn ploeg misschien wel het te kloppen team. “Onze renners verkeren in een goede vorm. De jongens uit Nederland voelen altijd iets extra’s voor een koers op eigen bodem. Dat gevoel proberen we ook te kweken bij de buitenlandse renners. Voor ons als Nederlandse ploeg is deze wedstrijd ook bijzonder. We gaan ons best doen om er het maximale uit te slepen.”

Door de coronapandemie wordt de klassieker op een omloop van zeventien kilometer verreden, met de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg als scherprechters. “Het parcours van dit jaar heeft meer weg van een WK-wedstrijd. We zijn blij dat de Amstel Gold Race dit jaar door kan èn mag gaan. Natuurlijk blijft het jammer dat er geen publiek aanwezig is, maar we zijn content dat we überhaupt kunnen koersen in eigen land.”

Selectie Jumbo-Visma voor de flag-nl Amstel Gold Race 2021
flag-be Wout van Aert
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Lennard Hofstede
flag-de Paul Martens
flag-nl Sam Oomen
flag-si Primož Roglič
flag-dk Jonas Vingegaard

Dit artikel delen:

25 Reacties

adelaarvanantwerpen 14 april 2021 om 18:25

Roglic kopman, WVA en vingegaard schaduwkopmannen. WVA de man voor een sprint van een grote groep. Maar als Alaphilippe zondag top is zie ik toch alleen Roglic volgen.

Jean Dumas 15 april 2021 om 09:43

Die Vingegaard is een gevaarlijke klant, al kan Roglic bewezen de 200+ goed aan en heeft Van Aert geen druk.

bartp25 14 april 2021 om 18:26

Sterke ploeg met 3 mogelijke winnaars, al verwacht ik dat ze de kaart Roglic trekken. Maar ze kunnen nu, in tegenstelling tot het Vlaamse klassieker werk, misschien eens gokken met andere pionnen. In ieder geval een sterke ploeg.

Martino87 14 april 2021 om 18:27

Tot nu toe heeft Jumbo steeds voor Van Aert gereden. Ik zou het wel mooi vinden als Van Aert in deze wedstrijd voor Roglic zou rijden.

Quintenri 14 april 2021 om 18:29

Ik zou het mooi vinden moest Roglic eens voor Van Aert rijden ;).

harryjohan71 14 april 2021 om 18:29

Ze moeten gebruik maken van hun sterkte in de breedte. Als het goed gaat, hoeven ze beide niet te knechten / voor elkaar te rijden.

adelaarvanantwerpen 14 april 2021 om 18:32

Ik denk wel dat het logisch is dat jumbo tot nu toe voor WVA heeft gereden.

Aart van Woud 14 april 2021 om 19:12

Ik denk dat je er even een knipoogje bij had moeten zetten Martino. Denk niet dat men door heeft dat het een zinspeling is op de commentaren van Wuyts.

Martino87 14 april 2021 om 20:52

@Aart dat blijkt ja!

kelderfan 14 april 2021 om 18:38

In de AGR heeft JV met Van Aert, Roglic en Vingegaard een sterk trio, wat zeker mee gaat doen. Kijken hoe het gaat met Sam Oomen. Die zal zich toch zeker willen laten zien.

rahimns 14 april 2021 om 19:38

Want dat heeft hij niet willen doen in zijn eerdere koersen ?? Begrijp nooit zo goed wat je nu wilt met dit soort opmerkingen. Denk dat hij zich altijd wilt laten zien, maar de benen moeten dat ook wel toelaten.

harryjohan71 14 april 2021 om 21:45

@Kelderfan in het Baskenland heeft Sam Oomen zich ook laten zien. Prima werk afgeleverd. Ook in Amstel is het doel om zijn kopmannen te laten winnen. Lukt dat, Amstel geslaagd.

Lalsacien 14 april 2021 om 22:20

@Kelderfan Ik denk dat Sam Oomen niet als doel heeft om zich te laten zien. Hij zal in dienst van de ploeg willen rijden.

Murcia 14 april 2021 om 18:58

Primoz is in een bloedvorm en dus voor mij de absolute kopman, maar het is wel lekker om nu net als DQS meerdere pionnen in een klassieker te hebben. Juist het spelen met meerdere pionnen die sterk genoeg zijn om het te kunnen afmaken is lekker voor de ploeg die in de kassei klassiekers maar 1 echte kanshebber heeft.
Het zou ook best kunnen dat Roglic meer winstkansen ziet in Huy, maar daar rijdt Poga ook weer dus waarom niet gelijk voor de eerste kans gaan? AGR staat toch wat hoger in de rangorde dan de Waalse Pijl.

Michelangelo 14 april 2021 om 19:12

Met deze ploeg hebben ze zowel iemand die hard bergop kan knallen, als iemand die massasprints kan winnen, alsook iemand waarvan eigenlijk nog niemand exact weet wat hij wel of niet kan in zo’n koers.

Mij lijkt Van Aert wel goed in vorm, maar ook net over zijn topje heen. Of hij is misschien weer op zijn normale niveau, als je vorig jaar als “abormaal goed” beschouwt. Denk dat het Covid verhaal hem vorig jaar heel goed uit kwam, en dat nu eigenlijk iedereen weer een normale voorbereiding heeft kunnen doen.

Beer 14 april 2021 om 21:24

Ga je nu ook deze plaat tot in het oneindige herhalen? Net zoals je deuntjes over Wuyts, Evenepoel en Lefevere? Redelijk zielig.

lapras ice 14 april 2021 om 22:31

Best goed dat oude niveau. 80% van het kopwerk doen in een koers met veel hoogtemeters en dan tweede worden achter iemand die 20 kg minder weegt.
En over de voorbereiding. Vdp had zich vorig jaar niet goed voorbereid. Hij doet dit voorjaar toch niet beter.

S.t.B 14 april 2021 om 19:49

Gewoon een beresterke selectie die tot diep in de finale het koersverloop kan bepalen. Het wordt wel een uitputtingsslag, gelijkwaardig aan WK’s van het zwaarste soort. De Bemeler ligt praktisch in mijn achtertuin. Moet er niet aan denken dat ding 13x te beklimmen en dan telkens weer op het plateau de wind van alle kanten (behalve van achter) op me af te krijgen. De haarspeld is wel op Primoz zijn lijf geschreven. Heerlijk bochtje om vanuit een hinderlaag te demarreren.

Vincent Lacressonniere 14 april 2021 om 23:20

Volgens mij is de Bemeler voor die profs een grap. Zelfs de 13e keer.

LucasR 15 april 2021 om 09:23

Da’s niet geheel waar. Was het niet Kwiatkowski die daar een paar jaar terug een aanval plaatste?

KevinK1986 15 april 2021 om 07:35

Ben heel benieuwd naar deze race. Natuurlijk een loeizwaar rondje waarin je amper tot rust gaat kunnen komen.
TJV heeft de troeven aardig in hand, maar ben heel benieuwd naar de overige ploegen. Bagioli en Vansevenant ook zeker niet onderschatten bij DQS.

tvm 15 april 2021 om 08:08

“Voor ons als Nederlandse ploeg is deze wedstrijd ook bijzonder. We gaan ons best doen om er het maximale uit te slepen.”

Is dit een grap? Ik kan me een jarenlange periode herinneren dat ze niet eens in de eerste 3 groepen zaten omdat de kopmannen deze koers niet reden.

harryjohan71 15 april 2021 om 08:15

Welke renner hadden ze de voorgaande jaren die de Amstel kon winnen? Hun kopmannen / renners waren toen nog niet goed genoeg om hier een rol te spelen. Gelukkig is dit de afgelopen jaren veranderd en zijn er meer renners van JV die naar verwachting lang meekunnen in de Amstel. Ze moeten het natuurlijk nog wel laten zien

Limal 15 april 2021 om 09:56

Deze gaat voor Roglic zijn met van Aert en Vingegaard in de rol van superknechten. Niet enkel vanwege de topvorm van Roglic, ook omdat van Aert een beetje uitgeblust leek na de Brabantse Pijl. Die heeft dringend rust nodig en gaat volgens mij zondag liever Roglic helpen dan weer de druk te torsen om het zelf te moeten afmaken. #couchpotatophilosopher

Beer 15 april 2021 om 10:14

Als het is om voor Roglic te knechten, dan moet je van Aert zondag thuis laten en zijn rust gunnen. Om weer superknecht te spelen in een klassieker is hij zelf te veel kopman. Hadden ze Roglic nu mee naar Sanremo gestuurd om de boel bij elkaar te houden, was het een ander verhaal.

Headlines

Materiaalzone

Populair