Jumbo-Visma had gehoopt tijd te pakken: “Helaas niet gelukt”

dinsdag 19 juli 2022 om 18:58
Video

Jonas Vingegaard kwam dinsdagmiddag diverse keren onder vuur te liggen, maar pareerde alle aanvallen die met name Tadej Pogačar op hem afvuurde. Jumbo-Visma had bovendien alles onder controle en hoopte stiekem zelfs nog meer tijd te pakken op hun Sloveense rivaal. “Zo veel mogelijk tijd nemen is altijd beter, maar dat is vandaag helaas niet gelukt”, vertelt ploegleider Grischa Niermann voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Na het wegvallen van Primož Roglič en Steven Kruijswijk naast de gehavende Tiesj Benoot en eveneens gevallen Vingegaard, was het afwachten hoe Jumbo-Visma uit de rustdag zou komen. “De conclusie van de dag is dat we nog altijd best een goede ploeg hebben”, meent Niermann. “We hebben het vandaag precies zo gespeeld zoals we wilden. We wilden iemand mee hebben in de vroege vlucht om bovenop de laatste klim te kunnen wachten en dat werden er met Nathan Van Hooydonck en Wout van Aert zelfs twee.”

Voor die laatste steekt de Duitse ploegleider nog maar eens de loftrompet op. “Ik denk dat hij had kunnen winnen. Maar in plaats daarvan offert hij zijn eigen kansen op voor Jonas door te wachten op de top van de laatste klim. Achteraf was dat misschien niet eens nodig geweest, maar dat weet je nooit. Maar als je hoort dat Wout op je wacht, dan geeft dat Jonas zoveel vertrouwen en zoveel rust. Voor de rest was het een perfecte dag. We hebben aangetoond dat we met zes man ook in een Pyreneeënrit kunnen controleren.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 19 juli 2022 om 19:12

Grischa prikt de Vlaamse media weer even met dat stukje over Wout en diens kansen vandaag maar hij zegt niks geks. Als Houle kan winnen was dat voor Wout ook niet onmogelijk. Is van alle ploegleiders bij TJV de man die bij mij de meeste indruk maakt. Kort en duidelijk in zijn commentaar en een klik met de renners.

0
vevie 19 juli 2022 om 19:16

Idd, komt op mij ook heel gedegen en bekwaam over.

0
Maenhout 19 juli 2022 om 19:24

Vind ik ook, en ik vind Grischa sterk voor de TV. Je kan hem beter hebben dan Frans Maassen, komt veel beter over.

0
oscarito1908 19 juli 2022 om 19:43

Vind van Dongen ook goed. Is een stuk rustiger, maar wel duidelijk. Girscha zit nogal eens te schreeuwen. Ben ik geen fan van, die manier van coachen.

Frans Maassen lijkt me een beetje de sfeermaker.

0
skylimit 19 juli 2022 om 20:36

Leek mij sterk dat Van Aert had kunnen winnen. Moest een gat van 1 minuut+ dichtrijden op Houle dan zo ongeveer. Als Van Aert voor de overwinning had mogen rijden dan zou hij die laatste klim waarschijnlijk anders hebben opgereden.

0
Jean Dumas 20 juli 2022 om 00:43

Ik blijf het gek vinden dat ze zoveel opties openhouden. OK, Wout zit mee. Goed plan, maar dan moet je tijdig wachten op Jonas. Dat is achteraf bezien perfect verlopen, maar was volgens Niermann niet eens vooraf geregeld.

0
VTI 20 juli 2022 om 13:33

Jammer dat na wegvallen Majka er geen poging is gedaan door Vingegard. Zou ideaal zijn maar goed moet maar net lukken

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone