Jumbo-Visma haalt Mick van Dijke en Michel Hessmann naar de WorldTour

donderdag 15 juli 2021 om 09:06
Jumbo-Visma haalt Mick van Dijke en Michel Hessmann naar de WorldTour

Mick van Dijke - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma hevelt in 2022 twee talenten over naar de WorldTour-ploeg. Het gaat om Mick van Dijke (21) en Michel Hessmann (20). Beide renners komen over uit de eigen opleidingsploeg en tekenen een contract voor drie seizoenen bij de Nederlandse formatie.

Van Dijke en Hessmann zullen komend seizoen nog wel grotendeels begeleid worden door het Jumbo-Visma Development Team en wedstrijden rijden in gemengde teams. “In 2022 staan ze al wel op de lijst van het World Tour-team, maar vanaf 2023 stappen ze echt volledig over naar de hoofdmacht”, vertelt Merijn Zeeman. “We kiezen voor deze constructie omdat we op deze manier talenten een omgeving aanbieden waarin ze zich op een bepaalde manier moeten stretchen om beter te worden.”

“Er is dankzij de coaches van het development team een hoge doorstroom vanuit ons opleidingsploeg en deze stap verhoogt wederom de inspiratie en de kwaliteit van de beloftenploeg. Mick en Michel hebben laten zien dat ze het in zich hebben om door te kunnen groeien. Dit is de volgende stap voor ze”, aldus Zeeman.

Michel Hessmann – foto: Cor Vos

‘Geen stap overslaan’
Mick van Dijke werd vorige maand Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften. “Ik ben pas anderhalf jaar serieus bezig met wegwielrennen. Daarom denk ik dat het voor mij heel goed is om volgend jaar nog begeleid te worden door de opleidingsploeg. Ik wil geen stap overslaan in mijn ontwikkeling en op deze manier denk ik dat ik het beste door kan groeien”, geeft hij aan.

Ook Hessmann is tijdritkampioen bij de beloften, maar dan van Duitsland. Hij reageert ook heel blij. “Nu teken ik mijn eerste profcontract, waarbij ik het komende jaar nog veel zal optrekken met de beloftenploeg. Daarna ga ik de stap maken naar de grotere wedstrijden om te kijken waar ik goed in ben. Ik wil me verder blijven ontwikkelen en uitzoeken hoe ver ik kan komen als profwielrenner. Daarvoor zit ik bij Team Jumbo-Visma echt op de juiste plek”, aldus Hessmann.

Eerder kon WielerFlits ook al melden dat Jumbo-Visma zich volgend seizoen versterkt met Christophe Laporte en Rohan Dennis. Ook Tosh Van der Sande is op weg naar het Nederlandse team. De opleidingsploeg van Jumbo-Visma ziet ook renners vertrekken: er is per direct afscheid genomen van toptalent Finn Fisher-Black, die vertrekt naar UAE Emirates.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Ronellenfitsch 15 juli 2021 om 09:09

De tweeling wordt dus al gescheiden?

Wheely 15 juli 2021 om 09:25

Niet zo dramatisch ;)

Ze blijven alletwee voornamelijk in het development team koersen.

Yeez 15 juli 2021 om 09:10

Klinkt als een constructie dat ze hen ook niet kwijtraken. Er staat dat zij volgend jaar nog voornamelijk gecombineerde wedstrijden rijden of bij de academy en in 2023 definitief over gaan

Xevar 15 juli 2021 om 09:17

Wel bijzonder dat de algemene trend is om jonge talenten steeds eerder te laten doorstromen en grote koersen te laten rijden.

En Jumbo zwemt eigenlijk als een van de enigen tegen de stroom in en brengt de jonge talenten heel rustig.

madeinstars 15 juli 2021 om 09:36

Is ook nog wel een verschil tussen het niveau aan talent. Van Dijcke en Hessmann zijn geen Pogacar, Ayuso of Evenepoel natuurlijk. Bovendien zijn ze 20 en 21 (en dus 21 en 22 als ze full time bij de A-ploeg gaan fietsen). Het is niet alsof ze al dik in de 20 zijn.

Overigens reed Kooij dit jaar al op zijn 19e koersen als DDV en de Omloop, dus het is niet zo dat ze bij wijze van beleid hele jonge renners nooit opstellen in zware koersen of iets dergelijks.

T80JZ 15 juli 2021 om 09:54

Mick van Dijke geeft zelf heel duidelijk aan waarom dit voor hem de beste stap is.

S. Morgenstern 15 juli 2021 om 10:22

Ik denk niet dat deze constructie ook voor FFB klaar lag. Kooij is jonger dan deze gasten. Ik denk dus dat het maatwerk is en je niet kunt zeggen dat ze iets in het algemeen op een bepaalde manier doen.

Wheely 15 juli 2021 om 09:27

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Aerosolo 15 juli 2021 om 11:27

De oranje juichcape kan weer aan.

boehoe 15 juli 2021 om 12:28

Nou, een Nederlander en een Duitser.

xistnc 15 juli 2021 om 11:44
Quote:
Mick van Dijke werd vorige maand Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften

… en gunde een paar dagen later de wegtitel aan zijn tweelingbroer Tim.

Shinzawai 15 juli 2021 om 12:48

Wanneer ze officieel tot de World Tour ploeg behoren, kunnen andere ploegen ze niet zomaar wegkapen, terwijl ze nog wel gewoon door het beloftenteam begeleid worden. Slim bedacht van Jumbo-Visma.

chasse patat 15 juli 2021 om 13:03

Ik hoop dat er niet alleen is geselecteerd op wielertalent. Het mentale aspect is misschien nog wel belangrijker om het te redden in de top. Zie Ide Schelling en Jonas Vingegaard. Het lijkt mij zinvol om dat in de komende jaren steeds meer nadruk te geven bij het doorselecteren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair