Jumbo-Visma blij met prestaties Kuss en Kruijswijk: “Vandaag aan vertrouwen gewonnen”

vrijdag 4 juni 2021 om 18:58
Jumbo-Visma blij met prestaties Kuss en Kruijswijk: “Vandaag aan vertrouwen gewonnen”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zag vandaag Sepp Kuss en Steven Kruijswijk aanvallen in het Critérium du Dauphiné en bij de eerste tien eindigen. Het deed ploegleider Grischa Niermann goed: “We hebben vandaag aan vertrouwen gewonnen.”

“Steven en Sepp deden het in de finale heel goed, terwijl we wisten dat de finale niet op hun lijf was geschreven. Ook Gesink, Vingegaard en Martin hebben vandaag goed gereden. Ze hebben laten zien dat ze dicht tegen een goed niveau aanzitten. Dat geeft moraal, die we zeker kunnen gebruiken in aanloop naar de Tour de France.”

Ook Kuss en Kruijswijk tevreden
Ook de kopmannen konden tevreden terugkijken op hun zesde en tiende plek. Kuss: “We kunnen met voldoening terugkijken op de etappe van vandaag. Het was onmogelijk om weg te komen door het hoge tempo op de slotklim, waardoor het duidelijk was dat het zou eindigen in een sprint. Het is moeilijk om te zeggen hoe de verhoudingen liggen, omdat we morgen pas echt gaan klimmen.”

Kruijswijk deelde die mening: “We hebben onszelf laten zien vandaag. Als we hier geen goede benen hadden, dan zouden we niet van voren rijden. We zijn goed door de dag gekomen en hebben ons goed opgewarmd voor de komende dagen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Murcia 4 juni 2021 om 19:06

Kuss en Kruijswijk waren goed, zeker na een etappe aan die snelheid is een plek in de top 10 prima. Morgen de test op de lange klimmen. Vingegaard had het zwaar maar liet het ook lopen toen hij peloton niet meer kon volgen, lijkt mij verstandig met wat er nog komen gaat. Robert wordt al weer beter, vandaag bij de beste dertig en die zie ik met zijn ervaring er in de Tour ook wel weer staan. Tony doet nu al wat hij straks ook moet doen met de grote baas erbij.

josi 4 juni 2021 om 19:32

Uit het oogpunt van TJV was vandaag hoopgevend. Morgen zal blijken hoe de AK-mannen er echt voor staan.

assen 4 juni 2021 om 19:34

Winter, zomer.
Corona, geen Corona
Goede TJV, slechte TJV
Er is 1 ding wat altijd hetzelfde blijft, en dat is een tevreden management van TJV

P.S.
Muv na de laatste tijdrit in de Tour van 2020?

SchoonGeweten 4 juni 2021 om 19:46

Haha ja, dat ‘tevreden’ komt ook zo langzamerhand mijn neus uit.
Waarschijnlijk morgen een totale tegenvaller maar dan nog tot behoren gedaan; met vertrouwen naar de Tour.

rennerske 4 juni 2021 om 19:57

@assen, vind je niet dat de ploegleiding in de media positiviteit en tevredenheid moet uitstralen en pas achter gesloten deuren met kritische vuist op tafel dient te slaan. Zou dat als renner wel waarderen en het vervelend vinden wanneer ik in de media door mijn ploegleider afgefikt word. Het is een vraag hè?

peervaneynthoven 4 juni 2021 om 20:16

De letterlijke tekst van Nierman is “We hebben vandaag aan vertrouwen gewonnen.” Ik bespeur letterlijk geen woord “tevredenheid”.
De conclusie “Ook de kopmannen konden tevreden terugkijken op hun zesde en tiende plek” komt uit de pen van de schrijver en is geen uitspraak van de kopmannen en/of de ploegleiding
Je kan dan wel een @Schoongeweten hebben of uit @Assen komen maar goed lezen blijkt toch een probleem voor jullie. En dat komt mij nu weer de neus uit.
Neemt niet weg dat de ploeg volgens mij prima op koers ligt in de voorbereiding op de Tour. Benieuwd naar morgen.

Romāns Vainšteins 4 juni 2021 om 21:15

Misschien hebben ze gewoon goeie shit! Altijd tevreden, yo.

Bayliner 4 juni 2021 om 19:42

Wat winnen ze nu zonder hun 2 toppers…helemaal niks deze2 maanden

harryjohan71 4 juni 2021 om 20:21

Vingegaard heeft dit jaar ook meerdere wedstrijden gewonnen. 2 Toppers klopt in ieder geval niet.

Titaantje 4 juni 2021 om 21:43

tsja, wat wint Lotto zonder Ewan, wat wint fdj zonder Gaudu en Demare, wat wint Movistar zonder Valverde en Lopez, en wat wint Intermarche uberhaupt….

kopmannen zijn kopmannen omdat ze het meest winnen.

Lendilonus 5 juni 2021 om 01:27

Daarnaast zijn 2 van de andere kopmannen nu net op de weg terug na een periode naast de fiets, dus ik vind de door jou getrokken conclusie wat overdreven. Keurige top 10 plek in de Giro voor een jonge renner en in de Dauphine lijken Kruijssie en Kuss tot nu toe bij de beste 5 bergop te zitten.

dumoman 4 juni 2021 om 20:42

Nu maar hopen dat ze de lijn doorzetten naar de TDF

Bobby Solo 4 juni 2021 om 21:01

Hey Bayliner, het is niet snel goed hè? Volgens jou zou Kruijswijk er niks van bakken vandaag. Zit er gewoon keurig bij he. Hou op met dat gejank en probeer gewoon een beetje te genieten joh.

Zenon J 4 juni 2021 om 21:17

Bayliner is gewoon een ongelooflijke JV basher die waarschijnlijk zelf nog geen heuvel op komt..jammer

molovin 4 juni 2021 om 21:52

Goed gereden, heel benieuwd naar de testen van de komende 2 dagen. Maar het ziet er iig goed uit.

Headlines

Populair

Materiaalzone