Jumbo-Visma begrijpt declassering Van Poppel: “Hij gooit ‘m naar rechts en dat mag niet”

Jumbo-Visma begrijpt declassering Van Poppel: “Hij gooit ‘m naar rechts en dat mag niet”

Danny van Poppel vol ongeloof na zijn declassering - foto: Cor Vos

zondag 30 juni 2019 om 19:24

Ploegleider Addy Engels heeft begrip voor de beslissing van de wedstrijdjury om Danny van Poppel te declasseren. In de eindsprint van het NK week hij van zijn lijn af, waardoor hij onder andere Ramon Sinkeldam hinderde. Vanwege dit manoeuvre werd hij teruggezet in de uitslag (28ste). “Ik begrijp de beslissing”, vertelt Engels na afloop tegen WielerFlits.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Van Poppel begint in het midden van de weg, maar gooit ‘m naar rechts en dat mag niet”, gaat hij verder. Ondanks dit incident kijkt Engels tevreden terug op het NK in Ede. “De kopgroep was goed voor ons. We durfden erop te vertrouwen dat Koen Bouwman en Jos van Emden het konden afmaken. Daarachter hebben we altijd de controle gehouden. Als ploeg hebben we een goede koers gereden, al is het met Dylan Groenewegen erbij natuurlijk een andere wedstrijd.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Chasse_patate 30 juni 2019 om 19:36

Hopelijk leest Lefevre dit ook en kan hij het de volgende keer ook als een vent oppakken i.p.v. te gaan zaniken bij de pers.

Random wielerliefhebber. 30 juni 2019 om 19:43

Precies, al vind ik de opmerking "we zijn tevreden" wel zwak. Je bent de enige Nederlandse WT ploeg… Dan kan je eigenlijk niet met minder dan winst tevreden zijn

Sephiroth 30 juni 2019 om 20:37

ja en nee random… het eeuwige probleem van de grootste ploeg in een (relatief plat) nationaal kampioenschap is dat je geacht wordt de koers te dragen en iedereen bij je mee gaat liften.

Dat doet veel ploegen de das om. Kijk naar het Belgisch NK, daar wint ook geen WT team.

Laatste man 30 juni 2019 om 21:44

@random,
Valt wel mee. Kopman was er niet een zo groot was de ploeg niet dit jaar (net als Sunweb).

krypton 30 juni 2019 om 19:46

Realistisch, chapeau. Nu sommige fans nog…

greeny 30 juni 2019 om 19:49

dit ^! arme sinkeldam wordt bijna de oorlog verklaard.. en met terugwerkende kracht ook matje vorig jaar zijn titel ontnemen want dat handje!! dat handje!!! ze winnen een (1) keertje niet..

Sephiroth 30 juni 2019 om 20:38

waar dan greeny? door wie? ik heb het hier niet gelezen op WF…

Laatste man 30 juni 2019 om 21:43

Hou toch op. Jij vond het een enorme dsq, nou het was er een maar niet al te ernstig. De reacties waren op het zielige gedrag van Sinkeldam. Heeft dus niks met fans te maken.

krypton 30 juni 2019 om 23:43

Ik vind het inderdaad een volledig terechte declassering. Één volgens het boekje, een schoolvoorbeeld van afwijken van je lijn. Een "enorme declassering"? Dat is door mij helemaal nergens gezegd… Er zijn wel ernstigere dingen in het wielrennen, dus nee.

Maar dat neemt niet weg dat Van Poppel het NK van Sinkeldam met opzet heeft verknald door onreglementair te handelen en dat zijn actie terecht is afgestraft. Dat anderen te veel fan zijn van de ploeg JV om eerlijk te zijn over zoiets vind ik erg jammer. Ik gun ze van alles, maar dan wel gewoon eerlijk. En dan ook nog mensen die afgeven op Sinkeldam omdat hij chagrijnig wordt als iemand zijn medaillekansen verpest op de enige dag in het jaar dat hij voor zichzelf mag rijden…

mark vv 30 juni 2019 om 20:23

Amateurs!

Jungle Man 30 juni 2019 om 20:33

Sportieve en correcte reactie van Engels.
Echter als enige Nederlandse wt ploeg niet de kampioen afleveren is toch wel een aanfluiting

Laatste man 30 juni 2019 om 21:45

Scorebordjournistiek.

De ploeg was dit jaar niet al te groot en de kopman voor dit veld was er niet. Als je dan 2e wordt en uiteindelijk dan DSQ is het naar verwachting. Jakobsen op dit moment sneller en zeker beter in vorm dan van Poppel.

assen 30 juni 2019 om 20:44

Ha ha ha, ‘we zijn tevreden’ was het standaardantwoord, ook vroeger als het wat minder ging. :-)

Wat had TJV vandaag beter kunnen doen? Achteraf gemakkelijk praten, laten we dat voorop stellen. Misschien niet op kop rijden laatste 3 km maar proberen weg te springen met de mannen die je nog hebt?

Spurter 30 juni 2019 om 21:04

Engels is tevreden? Start met zo ongeveer de grootste ploeg en dan ook nog de duurste en pakt niks op dit NK.

Compleet ongeschikt voor dit werk deze man.

ghostwriter 30 juni 2019 om 21:29

Als hij compleet ongeschikt is winnen zijn mannen toch wel opvallend vaak…

hansiehansie 30 juni 2019 om 22:15

Wat hadden ze anders kunnen en moeten doen? Je hebt alleen negatief commentaar en zeikt de ploegleider af. Welk doel dient dat?

Mike1973 30 juni 2019 om 22:25

Op dit veredelde criteriumparcours was er weinig te winnen voor Jumbo Visma nu Groenewegen er niet bij was. Van Emden en Bouwman zaten goed in de kopgroep. Jumbo Visma en ook Sunweb waren zeker niet de grootste aanwezige ploegen. Roompot, Vlasman waren kwantitatief minimaal gelijkwaardig. Met Jakobsen heeft de snelste aanwezige man gewonnen. Het was wel mooi om te zien dat mannen als Kelderman en Ten Dam het peloton op sleeptouw namen. Nu hopen dat het NK volgend jaar weer in Limburg is. Een mooi rondje met de Vaalserberg en de Camerig zou top zijn.

sooike 1 juli 2019 om 00:15

Hoe kun je “tevreden” zijn met deze koers als je ploegleider bent van een Nederlands WT-team dat met verreweg het grootste aantal renners deelneemt aan een nationaal kampioenschap en niet in de top 20 van de uitslag zit. Los van de terechte diskwalificatie van Van Poppel hadden Bouman en Van Emden best wat meer aanvallend mogen koersen in de kopgroep. Maar Bouman maakte zich liever druk om het wat passievere rijden van ee neoprof, dat zijn iets hogere loon waar te maken en met aanvallend rijden anderen het leven zuur te maken. Nu werd er in de slotfase blijkbaar liever gegokt op Van Poppel, die afgelopen vrijdag pas besloot om deel te nemen, hoewel hij al het hele seizoen compleet uit vorm is. JV moet met hun grote groep deze koers domineren en liet opnieuw een kans om zich echt te tonen in een NK weer onbenut !

FDJ 1 juli 2019 om 07:08

Vlasman had op papier het grootst aantal deelnemers.

Sephiroth 1 juli 2019 om 07:47

Even los van je eerste zin waar ik me nog wel in kan vinden, is de rest van je betoog uitermate triest. De grootste/sterkste ploeg wint vaker niet dan wel omdat iedereen tot in het oneindige op ze leunt.

Daarnaast heb je hier vooral eindelijk weer wat gevonden om te zeuren geloof ik. Ipv te zien Dat tjv het dit jaar erg goed doet. Tuurlijk kan. Het nog beter, maar dat kan ook anders gesteld worden.

katerkop 1 juli 2019 om 06:44

Hè daar is Sooike weer. Na alle successen van de afgelopen maanden heeft hij nu weer een kans voor zijn negativiteit. Waarschijnlijk mag je weer genieten van een zomerkamp en zal er in het najaar weer een koers zijn waarop je los kan gaan

sooike 1 juli 2019 om 09:17

Ik dacht dat het hier ging om het NK, maar jij hebt er blijkbaar weer behoefte aan om mijn “negativiteit” in het algemeen aan te halen. Daar reageer ik niet meer op, want ik heb geen zin om me te verantwoorden voor mijn altijd onderbouwde opmerkingen, zowel positief als negatief. Maar ik kan dit keer toch moeilijk positief reageren op een ploegleider die “tevreden” is over een nationaal kampioenschap waarin er wordt gegokt op een coureur die pas vrijdag de opdracht kreeg om mee te gaan koersen, terwijl hij dat zelf absoluut niet wilde. Met zo’n groot gezelschap gokken op de eindsprint van een uitgebluste renner is m.i. een verkeerde insteek voor een belangrijke wedstrijd als een nationaal kampioenschap. Maar ik gun jou het recht om te concluderen dat het een fantastisch verlopen koers was voor JV . Mijn zegen heb je hoor !
En om je te troosten: mijn eerste zomerverblijf in Frankrijk zit er al weer op. Ik kom thuis om de Tour te gaan volgen en natuurlijk JV te volgen. Niet bewust negatief, maar kritisch. Het verschil leg ik je nog wel een keertje uit. Altijd onderbouwd en met fatsoenlijk taalgebruik, zonder wild om me heen te slaan en met bewondering voor een man als Wout van Aert. Dat hij is ingelijfd bij JV is een prestatie waarmee de ploegleiding zich op de schouders mag kloppen. Zie je wel…positief toch ?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair