Julian Alaphilippe doet seizoensbegin uit de doeken

vrijdag 16 november 2018 om 15:44
Julian Alaphilippe doet seizoensbegin uit de doeken

foto: Sirotti

Voor Julian Alaphilippe zien de eerste maanden van het nieuwe seizoen er iets anders uit dan in 2018. De Fransman trapt het nieuwe seizoen opnieuw af in Zuid-Amerika, maar ditmaal met de Vuelta a San Juan. Ook zal hij komend jaar aan de start verschijnen van onder meer de Stade Bianche en Tirreno-Adriatico. Dat meldde hij aan de Franse krant Le Berry Républicain.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik keer weliswaar terug in de Colombia Oro y Paz, maar er zal een kleine verandering in mijn programma zijn. Ik begin namelijk met een koers in Argentinië (de Vuelta a San Juan, red.). Ik weet dat ik afgelopen jaar een rit won in Colombia, maar ditmaal wil ik er rijden zonder enige druk of ambities voor resultaten”, zegt Alaphilippe.

De Fransman past komend seizoen voor de Abu Dhabi Tour, waar hij vorig jaar vierde eindigde, en Parijs-Nice om aan het vertrek te kunnen staan van de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. “Ook zal ik Milaan-San Remo rijden”, kondigde hij aan. Vorig jaar was hij nog derde in La Primavera. Daarna rijdt hij de Ronde van het Baskenland en de Ardennenklassiekers.

Tour de France
Of de Tour de France opnieuw op zijn programma staat, liet hij vooralsnog in het midden. “Het is nog erg vroeg om daarover wat te kunnen zeggen, ik denk er nog niet aan”, zegt de bergkoning van 2018. “Het parcours ziet er vrij lastig uit, maar er zijn een aantal mooie kansen om je te laten zien. We gaan nog niet te ver op de zaken vooruit lopen, we hebben nog tijd om ernaar te kijken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mathieu Moller 16 november 2018 om 15:46

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast

0
west 16 november 2018 om 16:53

Knechten voor Evenepoel toch?

0
ah-ja 16 november 2018 om 17:22

Die lijkt zich op sociale media inderdaad stevig aan het klaarstomen op de Teide. Zal er willen staan van in het begin

0
EddyB1958 16 november 2018 om 18:11

Knechten neen, gidsen ja.Trouwens Lefevere zal veel mogen onderhandelen in 2019,er zijn 19 van de 24 renners einde contract op het einde van het jaar.
https://www.procyclingstats.com/mob/team/deceuninck-quick-step-2019
https://www.procyclingstats.com/mob/team/deceuninck-quick-step-2020

0
boenk 17 november 2018 om 04:18

ah-ja, Evenepoel heeft dat zelf ook onomwonden gesteld. Terwijl de ploeg en meer bepaald Koen Pelgrim speciaal benadrukte dat er geen verwachtingen zijn, dat hij het op zijn gemak moet doen, zei Evenepoel letterlijk: "Dit werkt motiverend. In mijn hoofd ben ik er nú al mee bezig. Ik wil er in Argentinië meteen staan."

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone