Julian Alaphilippe: “Amstel Gold Race een van mijn favoriete koersen”

Door , zondag 21 april 2019 om 12:23
Julian Alaphilippe: “Amstel Gold Race een van mijn favoriete koersen”

foto: Cor Vos

Andermaal begint Deceunick-Quick-Step als favoriet aan een eendagsklassieker in april. Met Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe heeft de ploeg van Patrick Lefevere twee sterke troeven in de hand. Vooral de Fransman geldt als een van de topfavorieten. “Ik voel me goed”, vertelt de winnaar van Milaan-San Remo voor de start aan onder andere WielerFlits.

Flip moest opgeven in de Ronde van het Baskenland na een pijnlijke val, waarbij hij twee ribben kneusde en een aantal schaafwonden opliep. “Het was wat lastig om de koers te hervatten in de Brabantse Pijl (waar hij tweede werd, red.), maar ik kijk uit naar de komende drie klassiekers. Het is moeilijk om te zeggen of die val in het Baskenland mijn vorm heeft aangetast. Ik was woensdag (in de Brabantse Pijl, red.) niet helemaal 100% in orde. Maar dat ligt nu achter me. Nu heb ik vooral veel zin om te koersen in de Amstel Gold Race.”

De Franse springveer rijdt de Nederlandse WorldTour-klassieker graag. “Ik houd er echt van. De Amstel Gold Race is een van mijn favoriete koersen van het jaar, dus ik ben blij dat ik hier ben. Zeker met het goede weer. Ik hoop dan ook op een harde, maar eveneens mooie dag. Je moet de gehele wedstrijd geconcentreerd blijven, het is constant draaien en keren, het gaat heel de tijd op en neer en de wegen zijn maar smal. Een heel specifieke wedstrijd die je niet snel ergens anders tegenkomt. En omdat er zo veel goede renners aan de start staan, vind ik deze koers zo leuk!”

Van der Poel

Alaphilippe is samen met Mathieu van der Poel bij de wedkantoren de topfavoriet voor winst. Maar hoe moet hij de Nederlands kampioen eigenlijk kloppen? “Dat weet ik niet!”, lacht de puncheur. “Hij is erg sterk. Mathieu komt hier met zelfvertrouwen, motivatie en een goede vorm. Bovendien rijdt hij voor het thuispubliek. Het gaat moeilijk zijn om hem te verslaan. Maar we moeten gefocust zijn op onze eigen koers. Er zijn een aantal sterke coureurs die wil winnen, dus we moeten het slim spelen. Na een harde koers zoals deze, zullen de benen uiteindelijk de beslissing brengen.”

Dit artikel delen: