Giro 2021: Jos van Emden houdt gebroken ribben en longkneuzing over aan val

zondag 23 mei 2021 om 19:04
Giro 2021: Jos van Emden houdt gebroken ribben en longkneuzing over aan val

foto: Cor Vos

Jos van Emden heeft bij de valpartij aan het begin van de vijftiende etappe van de Giro d’Italia vijf ribben gebroken. Dat maakt zijn ploeg Jumbo-Visma bekend. Ook heeft de ervaren helper een gekneusde long en de nodige schaafwonden overgehouden aan de crash. Hij moest logischerwijs opgeven.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We wisten dat er een harde wind in de rug zou staan aan het begin van de race”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen. “Jos en Edoardo Affini hadden de opdracht om Tobias Foss hier zo goed mogelijk doorheen te brengen. Toen gebeurde die massale valpartij waardoor we Jos verloren.”

“Het is natuurlijk een enorme domper dat we zo’n belangrijke pion in de laatste week moeten missen. Niet alleen voor het team, maar ook met name voor Jos zelf. Hij was erg goed in vorm en kon de ploeg enorm goed ondersteunen. Hij maakt het naar omstandigheden gelukkig goed”, aldus Van Dongen.

Andere uitvallers
Ook Ruben Guerreiro moest de Giro d’Italia verlaten. EF Education-Nippo meldt dat de Portugees, net als Van Emden, een ribblessure heeft opgelopen. Cofidis meldt op zijn beurt dan weer dat Natnael Berhane, die ook een slachtoffer was van de valpartij, een flinke schouderblessure heeft.

De exacte schade bij Guerreiro en Berhane is nog niet bekendgemaakt door hun ploegen. BORA-hansgrohe heeft wel al gemeld dat Emanuel Buchmann er vanaf is gekomen zonder botbreuken. Wel heeft de Duitse klassementsman een lichte hersenschudding.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Nillus 23 mei 2021 om 19:24

Zeer jammer voor Jos, aan zijn laatste seizoen bezig..
Nog een kleine domper lijkt me, om pion genoemt te worden.
Daar gaat geen respect van uit..

0
harryjohan71 23 mei 2021 om 19:31

Jos is niet aan zijn laatste seizoen bezig. Vanuit het team klinkt zeer veel waardering voor Jos zijn werk en zijn contract is niet voor niets met 2 jaar verlengd.

0
peervaneynthoven 23 mei 2021 om 23:36

“genoemt”, mijn hemel! En Jos beterschap, ik hoop op een voorspoedig herstel en niet al te veel pijn bij deze kwetsuren.

0
Chasse_patate 24 mei 2021 om 07:43

@Nillius. Beter zeg je gewoon niks ipv dit soort posts.

Beterschap Jos.

0
Nils96 24 mei 2021 om 10:10

Hou eens op met altijd die onzinposts. Krijg je thuis geen aandacht genoeg?

0
FritsvanHoefelen 23 mei 2021 om 20:19

Hopen dat ie getroost wordt door de Italiaanse speaker

0
Limal 23 mei 2021 om 21:28

Heel spijtig. Dat moet een verdomd harde valpartij geweest zijn met zoveel uitvallers (laat staan geschaafde renners) tot gevolg.

0
Al Phila 24 mei 2021 om 10:45

Geen tijdritzege op de zaterdag (zeker), geen NK tijdrijden (verwacht ik). Beterschap !

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone