Giro 2021: Geen breuken Emanuel Buchmann, wel lichte hersenschudding

zondag 23 mei 2021 om 19:24
Giro 2021: Geen breuken Emanuel Buchmann, wel lichte hersenschudding

foto: Cor Vos

Emanuel Buchmann kampt na zijn valpartij in de openingsfase van de vijftiende Giro-etappe met een lichte hersenschudding. Dat maakt Christopher Edler, de ploegdokter van BORA-hansgrohe, bekend. Buchmann stond op de zesde plaats van het algemeen klassement.

“Een röntgenscan sloot botbreuken uit. Wel heeft Emanuel een lichte hersenschudding opgelopen. Ook heeft hij schaafwonden op zijn gezicht en zijn heup en een wond in zijn mond, aan de binnenkant van zijn onderlip”, vertelt dokter Edler na afloop.

De opgave van Buchmann is een klap voor BORA-hansgrohe, aldus ploegleider Jens Zemke. “Een van de moeilijkste dingen die kan gebeuren, is ons overkomen vandaag. Onze kopman met podiumambities moest opgeven. We waren voorzichtig met hem de afgelopen vijftien dagen, maar hij was toch betrokken bij de grote val vandaag. Er was geen kans om door te gaan. Dit is een heel zuur moment voor ons. Nu moeten we onze tactiek aanpassen en de schade beperken”, zegt Zemke.

Dit artikel delen:

3 Reacties

pirazzi 23 mei 2021 om 19:38

Matteo Fabbro is nu de beste van Bora in het algemeen klassement op plek 34 met een achterstand van 48:42. Waarschijnlijk doen ze er goed aan om het algemeen klassement te vergeten en zich gaan richten op etappezeges en de puntentrui van Peter Sagan.

jwst 23 mei 2021 om 19:45

Denk het ook :-)

the student 23 mei 2021 om 20:51

Zoals hij erbij stond dacht ik thuis dat hij een tand of tanden of iets dergelijks gebroken had. Valt het al met al nog mee. Jammer voor buchman. Was toch aardig goed mee aan het doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair