Joris Nieuwenhuis pakt weer een podiumplaats: “Moest er wel een beetje inkomen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 november 2023 om 16:43

Joris Nieuwenhuis pakt weer een podiumplaats: “Moest er wel een beetje inkomen”

Opnieuw een podiumplaats voor Joris Nieuwenhuis. Zaterdag zegevierde hij in de Superprestige Merksplas, zondag eindigde hij als derde in de Wereldbeker Troyes. “Ik voelde me supergoed gisteren. Dat gaf me het vertrouwen dat ik vandaag oké zou zijn”, zei hij in het flashinterview na afloop van de cross in Frankrijk.

Toch moest Nieuwenhuis er wel een beetje inkomen. “Ik voelde de benen nog wel wat, maar ik probeerde progressie te boeken tijdens de race. Ik begon betere lijnen te rijden, dus het was oké.”

Uiteindelijk vocht Nieuwenhuis met Gerben Kuypers om plek drie. Had de Nederlander er extra vertrouwen in dat het goed zou komen omdat hij zaterdag een cross had gewonnen? “Ja, natuurlijk. Maar zoals ik al zei, moest ik wel wat in de wedstrijd komen. Daarom zag ik hem voor me rijden. Dat was een groot voordeel op dit rondje denk ik. Dat was heel fijn.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
19 november 2023 17:20
Ik wil alleen maar constateren dat onze schaatszender studio sport het niet de moeite waard vond om de derde plaats van Joris te laten zien of zelfs te vermelden. Wat treffen we het toch met onze nationale rampenzender!
  19 november 2023 17:33
  Het was via de website van de NOS te zien.
  19 november 2023 19:28
  Zoals ik het inschat is het einde oefening voor de publieke omroep na de verkiezingen dus nog heel eventjes volhouden.
  20 november 2023 11:23
  Want mocht de NOS verdwijnen, dan gaat SBS het uitzenden?
  20 november 2023 11:36
  Sooike vindt het belangrijk dat deze wedstrijd op minimaal 3 zenders live met Nederlands commentaar wordt uitgezonden. Dan zet hij 3 tv's naast elkaar.

  Streamen vind hij te moeilijk.
19 november 2023 17:18
Terwijl ik mijn eerste reactie post krijg ik de medeling dat ik te snel reacties stuur

Reacties zijn gesloten.