Joris Nieuwenhuis maakt rentree in Tour Alsace

Joris Nieuwenhuis maakt rentree in Tour Alsace

foto: © Cor Vos | Team Sunweb (archief)

zaterdag 21 juli 2018 om 08:00

Voor Joris Nieuwenhuis breekt een spannende periode aan. De 22-jarige crosser van Sunweb Development onderging na het veldritseizoen een operatie aan zijn linker liesslagader. De jongeling vertrouwt WielerFlits toe dat de operatie goed is gegaan, maar dat het eventjes afwachten is hoe dat zich uit in wedstrijdverband.

“Alles gaat prima hier”, vertelt Nieuwenhuis. “De operatie is hoogstwaarschijnlijk goed verlopen. Ik heb al een aantal criteriums en kleine MTB-wedstrijden gereden. Die gingen goed. Mijn eerste echte test zal de Tour Alsace zijn.” De pittige Franse rittenkoers – in 2010 gewonnen door Wilco Kelderman; Sam Oomen eindigde in 2015 als tweede – vindt plaats van 1 tot en met 5 augustus.

De veldrijder begint normaal gesproken in oktober aan zijn eerste klassementscross. “Ik heb nu wel genoeg rust gehad”, grapt de Zelhemmer. “Waarschijnlijk sla ik de veldritten in de Verenigde Staten over en begin ik in de Benelux. Maar dat ligt er een beetje aan hoe het gaat in de Tour Alsace. Ik zou ook graag opnieuw de Tour de l’Avenir rijden, maar die kans is kleiner dan afgelopen jaren.”

Aan het einde van 2017 maakte Sunweb bekend dat Nieuwenhuis in 2019 de overstap maakt naar de WorldTour-ploeg. “Maar mocht het blijken dat ik de komende maanden écht geen niveau haal, is het mogelijk dat ik nog een jaartje langer moet wachten. Alleen gaat het op dit moment zo goed, dat die kans echt heel miniem is.” Nieuwenhuis won donderdagavond nog een koersje op de wielerbaan in Venlo, voor WielerFlits-oprichter Leon Strötker.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Bazzz 21 juli 2018 om 09:40

Weten we :) – YIJ.

HoofdIsVrij 21 juli 2018 om 11:14

Fietst hij het veldrijden nog bij de beloften?

Headlines

Materiaalzone

Populair