Vingegaard raakt Dennis kwijt door val in Ronde van het Baskenland

donderdag 6 april 2023 om 16:53
Vingegaard raakt Dennis kwijt door val in Ronde van het Baskenland

foto: Cor Vos

Een flinke aderlating voor Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard: Rohan Dennis heeft de Ronde van het Baskenland moeten verlaten. De Australische helper kwam in de vierde etappe ten val en moest daardoor opgeven.

Vingegaard greep woensdag nog de leiding in de WorldTour-rittenkoers door een steile aankomst bergop te winnen. Door de opgave van Dennis moet de Deense kopman het in de laatste twee etappes doen zonder een belangrijke helper.

Het is voor de 32-jarige Dennis, die na dit jaar stopt met wielrennen, zijn eerste DNF van dit seizoen. Hij mocht dit jaar al twee keer juichen: in de Tour Down Under won hij een etappe en in Parijs-Nice was hij als onderdeel van Jumbo-Visma zegezeker in de ploegentijdrit.

Lees ook:
Rohan Dennis openhartig: “Wil niet de persoon zijn waarmee ik zelf niet blij was als amateur”

Dit artikel delen:

4 Reacties

RodyTur10 6 april 2023 om 17:38

Hebben renners geen GPS? Of oortjes? Hoe kun je een ploeggenoot kwijtraken? En is er geen ploegwagen? Waar is de organisatie om zaken in goede banen te leiden?

Geen zin om het artikel te lezen, maar vind het al simpelweg bizar dat je in deze moderne tijden nog een ploeggenoot kwijt kunt raken door een val.

En als je het goed leest is dus Vingegaard door te vallen zijn ploeggenoot Dennis kwijtgeraakt. De rest heeft op de Deen gewacht en Dennis heeft dat niet gedaan en is daarna verdwaald op het parcours?

Rare zaken gebeuren er in de wielrensport.

-2
fransestinkkaas 6 april 2023 om 18:01

Moest er stiekem best om gniffelen.

3
Whyze Katje 6 april 2023 om 20:05

Hahaha ik vind ‘em leuk, beetje taal humor :D. Titels van nieuwsberichten, dat is een hele rare job. Voor wie er met minnetjes rond strooit, lees de titel nog maar eens, het zou heel goed Vinnegaard kunnen zijn geweest die viel.

3
go Ineos 6 april 2023 om 17:21

Jammer dat hij ook hier wegdeemsterd

-6

Headlines

Populair

Materiaalzone