Jonas Rickaert succesvol geopereerd aan beknelde liesslagader
foto: Alpecin-Fenix
vrijdag 24 juni 2022 om 08:47

Jonas Rickaert succesvol geopereerd aan beknelde liesslagader

Jonas Rickaert is donderdag succesvol geopereerd aan een beknelde liesslagader. De coureur van Alpecin-Fenix kampte al een tijdje met een knik in de linker liesslagader, waardoor hij een ‘raar gevoel’ in zijn linkerbeen kreeg. Mogelijk is het seizoen al klaar voor Rickaert.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Fenix maakte donderdagavond melding van de geslaagde ingreep in het ziekenhuis in Eindhoven bij de 28-jarige Rickaert. “Hij staat nu voor een langdurige revalidatie, te beginnen met een strikte rustperiode voor de komende vijf weken. We staan allemaal achter je, Ricky”, aldus het Belgische ProTeam op social media.

Rickaert, die zich de laatste jaren ontpopt heeft tot sprintaantrekker van Tim Merlier, Jasper Philipsen en trouwe helper van Mathieu van der Poel, zei eerder al dat het seizoen 2022 er mogelijk al op zit voor hem. “Dit jaar kom ik waarschijnlijk niet meer in actie. Maar ik ga hard werken om sterker terug te komen. Ik wil mijn ploeggenoten bij Alpecin-Fenix veel succes wensen voor de rest van het seizoen; ga gewoon door zoals jullie de eerste seizoenshelft hebben gedaan.”

Eerder dit jaar verlengde Rickaert zijn contract bij Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck, red.) tot eind 2025.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2022 10:01
Als je die foto van Rickaert ziet, had het ook een 40-jarige accountmanager van -pakweg- Bruynzeel Keukens kunnen zijn.
Gezellige kerel om eens een pilsje mee te drinken volgens mij.
    24 juni 2022 14:07
    hahaha helemaal mee euns

Reacties zijn gesloten.