Alpecin-Fenix legt Jonas Rickaert vast tot eind 2025

vrijdag 3 september 2021 om 19:09
Alpecin-Fenix legt Jonas Rickaert vast tot eind 2025

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft het contract van Jonas Rickaert verlengd. De Belgische renner ondertekende een nieuwe overeenkomst die hem tot eind 2025 aan het ProTeam verbindt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Rickaert (27) is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Alpecin-Fenix. “Toen ik drie jaar terug bij de ploeg kwam, koos ik voor het project van de ploeg en de langetermijnplannen van de broers Roodhooft. De ploeg is snel uitgegroeid tot een van de beste en mooiste ploegen van het peloton en er is nog steeds groeipotentieel. Ik ben heel blij dat ik hier onderdeel van mag zijn en voel dat ik nog steeds progressie maak.”

De taken die hem tijdens de koersen worden toegewezen geven hem veel voldoening, laat hij in een perscommuniqué nog weten. “Er is eerlijk gezegd geen reden waarom ik dit geweldige project de rug zou toekeren.”

Tourdebuut
Rickaert werd in zijn eerste seizoen bij de ploeg, die toen nog als Corendon-Circus door het leven ging, onder meer vijftiende in de Omloop van het Houtland Lichtervelde. Vorig seizoen schreef hij Dwars door het Hageland op zijn naam. Dit jaar was de Belgische renner vierde in het Hageland en verder onder meer derde in de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Ook maakte hij dit jaar zijn debuut in de Tour de France.

Dit artikel delen:

4 Reacties

blix 3 september 2021 om 20:06

Dan zal Merlier wel snel volgen.

0
Kopinkas 3 september 2021 om 20:11

Wel melding van verre ereplaatsen en geen woord over de essentiële ‘taken die hem zijn toegewezen’ (tenenkrommend holle management taal) zoals daar zijn: lead-out spelen voor Merlier…

0
Blackcanyon 3 september 2021 om 22:18

Verricht goed werk voor het team, dus contractverlenging volledig verdiend.

0
HSV 3 september 2021 om 22:47

Prima voor hem en AFC. De basis daar bestaat uit zeer degelijke renners met weinig praatjes en veel gevoel voor het collectief. En dat zie je aan de reuze stappen die ze gemaakt hebben!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone