Jonas Koch laatste nieuwkomer CCC Team

donderdag 3 januari 2019 om 13:25
Jonas Koch laatste nieuwkomer CCC Team

foto: Luis Gomez/Cor Vos

CCC Team maakt zijn selectie compleet met de komst van Jonas Koch. De Duitser reed vanaf 1 maart 2017 al voor de ProContinentale formatie CCC Sprandi Polkowice en zou in 2019 eigenlijk gaan rijden voor het Continentale Heizomat Rad-Net. Nu zet Koch alsnog de stap naar de ploeg uitkomend op het hoogste niveau.

“Het is altijd mijn droom geweest om bij zijn groot team te rijden”, zegt Koch in een tweet. “Ik ben dankbaar en super gemotiveerd voor deze kans met CCC.” De 25-jarige sprinter werd vorig seizoen vijfde op het nationaal kampioenschap van Duitsland. Teammanager Jim Ochowicz heeft hem vooral benaderd vanwege zijn opvallende noteringen in de top tien van koersen als de Tour of Norway, Prudential RideLondon-Surrey Classic en Brussels Cycling Classic.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielervolger 3 januari 2019 om 13:29

Arme Greg, nog een extra prutser erbij in zijn team.

0
ah-ja 3 januari 2019 om 13:37

Slechtse ploeg en lelijkste trui

0
Verweggistan 3 januari 2019 om 13:48

Ik vond het al raar dat hij niet meemocht en renners als Gradek wel. Koch heeft het gewoon goed gedaan de afgelopen jaren voor een PCT coureur. Hij zal zeker een nuttige kracht zijn. Kan zich aardig plaatsen in een (massa)sprint na een zware koers.

0
Grobbel 3 januari 2019 om 14:03

De prestaties kunnen nu alleen nog maar meevallen, toch? Het ontbreken van uitgesproken kopmannen (afgezien van Greg uiteraard, en ze zullen ongetwijfeld van Mareczko eerste sprinter willen maken ondanks diens zeer beperkte motor) kan ook kansen bieden voor de vele renners van tweede en derde lijn die ze hebben gecontracteerd.

0
Samlambeej 3 januari 2019 om 14:08

Van continentaal naar worldtour, zou ook een gat in de lucht springen. Inderdaad prestaties kunnen nu alleen nog maar meevallen want het verwachtingspatroon is bijzonder laag.

0
Polleke 3 januari 2019 om 16:04

Ze willen 20 koersen wiinnen… op WT niveau gaat dat nooit lukken… als de eigenaar een beetje raar gaat doen zou het een lang jaar kunnen worden voor CCC…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone