Jonas Ahlstrand wint tweede etappe in Vierdaagse van Duinkerke, Raymond Kreder 8e

donderdag 7 mei 2015 om 16:57
Jonas Ahlstrand wint tweede etappe in Vierdaagse van Duinkerke, Raymond Kreder 8e

foto: Sirotti

De tweede etappe in de Vierdaagse van Duinkerke in gewonnen door Jonas Ahlstrand (Cofidis). Klassementsleider Coquard dacht opnieuw met de zege te gaan lopen, maar werd op de meet geklopt door de Zweedse sprinter. Coquard eindigde als tweede en blijft leider in het algemeen klassement. Raymond Kreder eindige namens Roompot Oranje Peloton als achtste.

De etappe stond in het teken van vier vluchters: Julien Antomarchi  (Roubaix Lille Métropole), Maxime Renault  (Auber 93), Boris Dron (Wanty – Groupe Gobert) en Fabricio Ferrari  (Caja Rural – Seguros).  Mede onder impulsen van een zeer actief Roompot Oranje Peloton was op iets meer dan 10 kilometer voor de finish het kwartet eraan voor de moeite. De Franse ploegen (Europcar, AG2R La Mondiale, Cofidis en Marseille) namen in de straten van Maubeuge het heft in handen en zo ging het volle bak richting de massasprint. Een gevaarlijke bocht in de laatste kilometer zorgde voor een kleine afscheiding in het sprintende peloton, waardoor nog slechts drie renners in aanmerking kwamen voor de dagzege.

In de eindsprint bleek Ahlstrand nipt de sterkste, vlak voor Coquard en Benjamin Giraud die op het laatst ook nog sterk kwam opzetten. Raymond Kreder kon niet verder komen dan plek acht.

Uitslag 2e etappe Vierdaagse van Duinkerken 2015 – Fontaine au Pire – Maubeuge (178,7 kilometer):
1. flag-se Jonas Ahlstrand (Cofidis) 4u13m50s
2. flag-fr Bryan Coquard (Europcar) allen z.t.
3. flag-fr Benjamin Giraud (Marseille)
4. flag-de Phil Bauhaus (Bora-Argon 18)
5. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise)
6. flag-by Yauheni Hutarovich  (Bretagne – Séché Environnement)
7. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
8. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton)
9. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
10. flag-be Roy Jans (Wanty – Groupe Gobert)

16. flag-nl André Looij (Roompot Oranje Peloton) z.t.
27. flag-nl Tim Kerkhof (Roompot Oranje Peloton) z.t.

Algemeen klassement na 2e etappe:

1. flag-fr Bryan Coquard Europcar) 8u30m06s
2. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise) op 12s
3. flag-by Yauheni Hutarovich  (Bretagne – Séché Environnement) 18s
4. flag-lt Ignatas Konovalovas (Marseille) z.t.
5. flag-de Bjorn Thurau (Bora-Argon 18) op 40s
6. flag-fr Damien Gaudin (AG2R La Mondiale) z.t.
7. flag-dk Mads Pedersen ( Cult Energy) op 44s
8. flag-fr Steve Chainel (Cofidis) z.t.
9. flag-fr Alexandre Blain (Marseille) z.t.
10. flag-fr Laurent Pichon (FDJ) op 50s

21. flag-nl Wesley Kreder (Roompot Oranje Peloton) op 1m22s
34. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) op 2m38s

Volledige rituitslag en klassement

Dit artikel delen:

20 Reacties

basvg 7 mei 2015 om 16:58

Gestoorde finale, gestoorde eindsprint. Ik weet na 10 keer kijken nog altijd niet zeker of ik wel kan geloven dat Ahlstrand hem pakt.

moker 7 mei 2015 om 16:59

Ahlstrand moest van plek 5 komen nam toen een kleine voorsprong en Coquard kreeg dat net niet dicht.

tight 7 mei 2015 om 17:01

Zeker gestoord! Dat iedereen op de fiets is gebleven is een wonder..

mhp88 7 mei 2015 om 17:02

Idd, @basvg. Dit was wel een van de meest crazy finales die ik gezien heb. Soms zitten er bochten in die niet helemaal goed liggen, maar deze rotondes met gescheiden weghelften, waar renners overheen springen op volle snelheid om maar de kortste weg te kunnen nemen, is vragen om ongelukken. Het is echt een wonder dat er niemand is gevallen! Die commissie die kijkt naar aankomsten moest er maar snel komen! :/

mhp88 7 mei 2015 om 17:05

En waarom trouwens die streep in een bocht? Daardoor won Giraud nog bijna, maar het zorgt ook voor gevaarlijke situaties als renners naar binnen komen of naar buiten gaan. Het lijkt wel alsof parcoursbouwers minder snugger worden. Ik snap wel dat de commercie en sommige plaatsen aangedaan moeten worden, maar wat veiligheid voor de renners mag toch ook wel?

F e r o x 7 mei 2015 om 17:05

Wat is die José Been toch ongelooflijk incapabel. Heeft zij bepaalde connecties met de top van Eurosport, anders versta ik niet hoe zij daar zo lang op haar postje mag blijven.

LinusGerdemann 7 mei 2015 om 17:06

De organisatie geeft Coquard als tweede in de uitslag, maar volgens mij was dat toch echt Giraud…

Don Hamstre 7 mei 2015 om 17:09

Ik schep er toch altijd een genoegen in Coquard te zien verliezen, altijd leuk om z’n excuses aan te horen, het zal eens een keer aan jezelf liggen.
Altijd leuk zo’n schuine streep, Ahlstrand leek mij in eerste instantie derde te worden, maar hij pakt hem toch echt.

krypton 7 mei 2015 om 17:25

Ik vond de finale wel spectaculair. Niet alles hoeft in een rechte lijn van enkele kilometers te verlopen, ook dit is een specialisme.

Timocycling 7 mei 2015 om 18:25

Weer matig van Roompot. Moeten toch top 5 minimaal kunne halen.

remi 7 mei 2015 om 19:42

Roompot heeft goed gereden.waren toch degenen die het gat op de kopgroep mee dicht reden.Jammer dat ze niet in de finale gegroepeerd konden blijven dan had er misschien een top klassering in gezeten.

JohanP 7 mei 2015 om 19:55

Wanneer gaat die Jose Been nou eens een keer heen. Val zowat in slaap bij haar commentaar. Het commentaar van die collega van haar is zo mogelijk nog slaapverwekkender.

Tuubke 7 mei 2015 om 19:57

Roompot heeft misschien wel te goed gereden – tot tien kilometer voor de finish. Ze hadden best wat meer werk aan anderen mogen overlaten zodat de vluchters wat langer voorop bleven. Dan hadden ze nog wat energie overgehad om zich te groeperen voor de sprint.

Romāns Vainšteins 7 mei 2015 om 20:18

Eens met degenen die zich groen en geel ergeren aan jose been. Simpelweg niet om aan te horen, de koers verstorend en (helaas) een reden om de TV uit te zetten/ander kanaal te zoeken.

RikkyG 7 mei 2015 om 20:18

Ben dan wel weer blij met José Been en Bobbie Traksel ! Überhaupt met Eurosport! Paar jaar terug leefden we van Luik naar Giro naar Zwitserland. Nu Azerbeidzjan, Calefornie, Noorwegen, Fjords, Duinkerken. Commentaar is goed genoeg en we zijn toch wel verwend met zoveel wielrennen (dat willen we toch eigenlijk).

Purito 7 mei 2015 om 21:11

@RikkyG
We zijn ongelofelijk blij met zoveel wielrennen. Maar het commentaar is natuurlijk om te huilen. Dat mag gewoon gezegd worden.

KeesD 8 mei 2015 om 01:20

Je kan ook de engelse livestream erop gooien. Prima commentaar hoor.

LinusGerdemann 8 mei 2015 om 07:02

@rikky Romandië was altijd al op de Belgische tv te zien. Ik sluit me aan bij de mensen die het commentaar niks vinden. En dat duurt al een paar jaar voort.

Leuk dat ze veel koersen uitzenden al vind ik het soms iets teveel. Rondjes als Dubai, Turkije, Azerbeidzjan kunnen me gestolen worden en die Amerikaanse rondjes blijf ik ook echt niet voor op.

Duinkerken en Noorwegen zijn wel leuk om erbij te hebben. Maar met Luik, Romandie en Giro had k t ook kunnen doen.

Leukefans 8 mei 2015 om 09:03

De haters van Been kunnen altijd de engelse Eurosport opzetten, want daar hebben ze steevast zeer capabele commentatoren, lekker enthousiast! :)

F e r o x 8 mei 2015 om 18:39

Kirby capabel? Gelukkig niet zo irritant als een José Been, maar de hoeveelheid fouten die hij maakt is ongelooflijk. Moest ik hetzelfde presteren op mijn werk, ik lag al lang buiten

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair