Jolanda Neff belangrijke outsider in Zwitserse WK-selectie

woensdag 16 januari 2019 om 19:28
Jolanda Neff belangrijke outsider in Zwitserse WK-selectie

foto: Cor Vos

Jolanda Neff heeft haar ticket beet voor het WK veldrijden in het Deense Bogense. Samen met Zina Barhoumi vertegenwoordigt ze Zwitserland tijdens de mondiale titelstrijd voor elite-vrouwen. De Zwitserse bond maakte vandaag de afvaardiging bekend voor de wereldkampioenschappen.

Neff zag vorig jaar het WK in Valkenburg om zeep worden geholpen door een val in Hoogerheide – met een sleutelbeenbreuk tot gevolg. In december sprak ze al de hoop uit ditmaal wél heelhuids de start van het WK te halen. “Wat mijn ambitie is op het WK? Laat me eerst proberen gezond te blijven”, zei ze destijds bescheiden tegen WielerFlits. “Dan zien we wel in welke vorm ik naar Denemarken afreis. Maar ik heb in elk geval nog een hele weg af te leggen.”

De Zwitserse won dit seizoen al de Grote Prijs Sven Nys, een veldrit die meetelt voor de DVV Verzekeringen Trofee. Afgelopen weekend veroverde ze de Zwitserse titel. Met haar opmerkelijke prestaties schaarde ze zich al snel bij het kransje belangrijke outsiders voor het WK in Bogense.

Selecties flag-ch Zwitserland voor WK veldrijden flag-dk Bogense

Selectie elite-mannen
flag-ch Timon Rüegg
flag-ch Severin Sägesser
flag-ch Marcel Wildhaber
flag-ch Simon Zahner

Selectie elite-vrouwen
flag-ch Zina Barhoumi
flag-ch Jolanda Neff

Dit artikel delen:

1 Reactie

EddyB1958 18 januari 2019 om 17:59

Grote outsider voor het WK, maar dit is de toekomst. De Tweet bekijken van @BrabantCycling: https://twitter.com/BrabantCycling/status/1081578088658624515?s=09

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair