Join-S|De Rijke versterkt zich per direct met Australische renner

Join-S|De Rijke versterkt zich per direct met Australische renner

foto: Leon van Bon

zaterdag 13 augustus 2016 om 14:25

Join-S|De Rijke heeft de Australiër Mitchell Mulhern toegevoegd aan haar selectie. De 25-jarige renner maakt per direct deel uit van de selectie van de Nederlandse Continentale ploeg, en zal ook volgend jaar bij het team blijven.

Mulhern is woonachtig in Nederland en probeert zich om te scholen tot wegrenner. De afgelopen jaren maakte hij furore in het baanwielrennen. In 2014 werd Mulhern met de Australische ploeg wereldkampioen op het onderdeel ploegenachtervolging. Vorig jaar viel hij op het allerlaatste moment af voor de Australische selectie voor de Olympische Spelen, wat hem deed besluiten een overstap naar de weg te maken.

“Hij mist nog de ervaring van UCI-koersen”, zegt teammanager Frank Kwanten tegen WielerFlits. “Die ervaring kan hij bij onze ploeg opdoen.”

Mulhern, die bij wielerclub De Volharding rijdt, is geen onbekende in het Nederlandse criteriumcircuit. Daar toonde hij de afgelopen maanden meermaals zijn klasse door kilometers lang solo voor een peloton uit te rijden. “De vermogens die hij trapt zijn indrukwekkend”, weet Kwanten.

Aan het eind van volgend seizoen moet Mulhern klaar zijn voor een stap hogerop. Die promotie leek eventjes eerder te komen, maar interesse van Lotto Soudal liep op niets uit. Mulhern maakt maandag zijn debuut namens Join-S|De Rijke in de kermiskoers van Sint-Truiden, De Grote Prijs Tim Wellens.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 13 augustus 2016 om 14:29

Ik vroeg het mij gisteravond al af en nu dus het antwoord, dank Maxim :)

0
storm-biker 13 augustus 2016 om 15:22

Heeft een zeer sterke serie neergezet in de nationale klassiekers (en criteriums):
3e Omloop Hoeksche Waard
2e Omloop Wervershoof
3e Parel vd Veluwe
1e Wielerweekend Roden klassieker
3e Midden-Brabant Poort Omloop
1e GP Geluwe (België)

Vond het al lang duren voordat hij ergens kon tekenen.

0
maklukzat 13 augustus 2016 om 17:36

Is toch al 25 en heeft een aantal jaren op CT-nivo gereden. Ben benieuwd of hij nog stappen kan maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone