Delta Cycling versterkt zich met Nieuw-Zeelander Stannard

Delta Cycling versterkt zich met Nieuw-Zeelander Stannard

foto: Sirotti

donderdag 13 oktober 2016 om 12:40

Delta Cycling Rotterdam heeft haar negende renner voor 2017 binnen. De formatie van Frank Kwanten heeft de nummer elf van het WK tijdrijden voor junioren gecontracteerd. De Nieuw-Zeelander Robert Stannard (18) maakt de overstap naar de Nederlandse Continental-formatie.

Talent
Delta Cycling Rotterdam, dat nu nog Join-S|De Rijke heet, haalt met Stannard een van de grotere talenten uit Oceanië binnenboord. Als junior boekte hij op het Oceanisch kampioenschap al een aantal mooie resultaten. Zowel in 2015, als in 2016 veroverde hij brons bij de tijdrit en zilver op de wegwedstrijd. Afgelopen dinsdag moest hij tijdens het WK twee minuten en twee seconden toegeven op winnaar Brandon McNulty.

Vorig seizoen liet hij tijdens de wegkoers op het Oceanisch kampioenschap in een sprintje met vijf onder meer Keegan Girdlestone en de Australiër Michael Storer (onlangs zevende in de Tour de l’Avenir) achter zich. Beiden maakten dit jaar furore bij de beloften, al is de Zuid-Afrikaan vooral bekend nadat hij in coma belandde door een zware val in Italië.

Stannard sluit vanaf april aan bij de ploeg, omdat hij daarvoor in betere omstandigheden kan trainen en koersen op zijn eigen continent. Tot die tijd komt de 18-jarige renner in een aantal wedstrijden nog uit voor de club waarvoor hij nu rijdt. Delta Cycling Rotterdam is met de Nieuw-Zeelander een mondeling akkoord overeengekomen voor twee jaar.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone