John Murphy wint in kletsnat Colorado Springs

Door , vrijdag 11 augustus 2017 om 00:49
John Murphy wint in kletsnat Colorado Springs

foto: Sirotti (archief)

John Murphy heeft de openingsetappe van de eerste editie van de Colorado Classic (2.HC) op zijn palmares bijgeschreven. De Amerikaan van Holowesko-Citadel was na 150 kilometer in en om Colorado Springs de snelste in de massasprint. Travis McCabe werd tweede, Logan Owen eindigde als derde.

Zes renners kregen de ruimte van het peloton: Antonio Molina, Evan Huffman, Joseph Schmalz, Giacomo Berlato , Angus Morton  en Jean Bosco Nsengimana van de Rwandese selectie. Die ploeg maakt in Colorado voor het eerst in de geschiedenis haar opwachting in een UCI-wedstrijd van de buitencategorie.

In het bergachtige buitengebied van Colorado Springs kampten de renners al met extreme weersomstandigheden, die naarmate de etappe vorderde ook richting de stad trokken. Dat zorgde voor stortbuien aan de finish. Ondertussen was ruim voor het einde de kopgroep teruggepakt. Vele aanvallen volgden, maar de eerste die echt resultaat had, was van Taylor Phinney. Hij pakte een halve minuut voorsprong, maar wist die ook niet vast te houden.

Drie Italianen (Manuel Senni, Simone Petilli en Ivan Santaromita) sloegen daarna de handen ineen. Zij pakten een twintigtal seconden, maar werden in de slotkilometer gepakt, waarna in de massasprint John Murphy aan het langste eind trok.

Dit artikel delen:

2 Reacties

ivo001 11 augustus 2017 om 01:37

Was het aan het volgen op Eurosport, en met 15km te gaan gingen ze opeens de laatste 40km van binckbank tour uitzenden…

Puffin87 11 augustus 2017 om 02:40

@ivo001
Tja, wat moeten ze anders? Vanwege het slechte weer waren er geen beelden meer. Het enige wat ze deden was al een tijdlang hetzelfde stukje herhalen van de regen ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair