John Degenkolb niet in Omloop, wel in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Keuze van de ploeg”

John Degenkolb niet in Omloop, wel in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Keuze van de ploeg”

© Cor Vos

woensdag 19 februari 2020 om 19:00

Geen John Degenkolb aan de zijde van Philippe Gilbert en Tim Wellens in de Omloop, volgende zaterdag. En nee, dat heeft niets te maken met een eventueel gebrek aan fitheid. “Het is een keuze van de ploeg”, vertelt Frederik Willems ons. “We spelen hem uit in Kuurne-Brussel-Kuurne. John heeft het recht om enige kopman te zijn.”

John Degenkolb start vandaag niet in de Volta ao Algarve. Hij kampt met sinusitis. Maar zijn Vlaamse openingsweekend komt niet in gevaar, klinkt het bij Lotto Soudal. “John was in Valencia conditioneel in orde. Hij mist nog een beetje punch, maar mits wat gerichte trainingsarbeid vanaf halverwege volgende week moet dat in orde komen”, vertelt ploegleider Frederik Willems.

“Kuurne-Brussel-Kuurne staat nog steeds op zijn programma, zoals voorzien.” Maar voor de Omloop Het Nieuwsblad is de Duitser echter niet geselecteerd. “De ploeg heeft inderdaad beslist om Degenkolb dit jaar niet te laten starten in de Omloop”, gaat Willems verder. “Daar zijn Tim Wellens en Philippe Gilbert de kopmannen. John willen we uitspelen in Kuurne. Als enige kopman én – zonder de Omloop in de benen – voldoende fris.”

Een extra reden om met Degenkolb op Kuurne te mikken, is de aanpassing van het parcours. “Dat wordt een stuk zwaarder dan voorheen. Er zal misschien nog gesprint worden, maar dan – afhankelijk van de weersomstandigheden – met een beperkte groep. Niet met een peloton van tachtig of honderd renners,” voorspelt Willems. “Het wordt een compleet andere koers dan vroeger.”

In Valencia sprintte Degenkolb naar een derde plaats – © Cor Vos

Dit artikel delen:

16 Reacties

Vinyakke 19 februari 2020 om 07:06

Spijtig, ik had gehoopt dat LTS de QS-tactiek ging toepassen in de omloop en met een sterk blok de finale in wilde. Nu Dewulf lang uit is en Degenkolb niet mee gaat blijft daar niet veel meer van over. In de andere koersen is Wellens er dan weer niet bij dus zal het ook daar met maar 2 sterke mannen moeten gebeuren.

Explorer 19 februari 2020 om 07:55

Je hebt in een koers maar 1 kopman nodig en een schaduw kopman.
Laatste 25 km moet de kopman het toch alleen doen. Eerlijkheid tussen drie startende kopmannen in koers is altijd een probleem. En daarbij denk ik dat John bij allebei deze wedstrijden tekort komt. John is geen echte klassieker specialist in vlaanderen(er zijn betere) maar de voor de sprintklassiekers komt hij ook net tekort. John had zich op 1 van de 2 moeten richten. Ik zie hem dan liever in Roubaix, Parijs/ tours/camembert, nokere koerste, Gent/ wevelgem en drie daagse de panne. etc die kan hij echt winnen

Vinyakke 19 februari 2020 om 08:54

De meeste overwinningen worden in het voorjaar toch echt in ploeg gewonnen hoor. Iemand vertrekt, een andere houdt de benen stil. Hoe meer ploegmaten in de finale, hoe meer kansen je kan uitspelen. QS deed het vorig jaar met 4 kopmannen prima hoor, Gilbert was daar overigens 1 van.

Thoin 19 februari 2020 om 08:57

Drie daagse De Panne is zo vlak als een lat…
Daar komt Degenkolb niet aan te pas.
Vorig jaar won Groenewegen, dus is er niet echt sprake van een selectief parcours.
Ewan rijdt trouwens voor LTS De Panne en Scheldeprijs om toch een semi-klassieker te winnen dit jaar.

Vinyakke 19 februari 2020 om 09:32

Proberen te winnen thoin ;)
Zal niet evident worden, er zullen veel sprinters aanwezig zijn en dan moet je ook nog dat tikkeltje geluk hebben…

Romāns Vainšteins 19 februari 2020 om 21:24

vorig jaar won Jungels, niet in een spurt.

Kevin Lowagie 19 februari 2020 om 08:41

Slimme zet om Dege fris aan de start van KBK te laten starten. Ik twijfel evenwel aan de sterkte van de ploeg in de breedte. Als sprinter kom je vaak in de verdrukking terecht en dan heb je sterke manschappen nodig om de situatie recht te trekken. Het parcours oogt een stukje zwaarder, maar er is na de heuvelzone nog steeds een mogelijkheid om te reorganiseren richting Kuurne. Wie zal Degenkolb kunnen ondersteunen?

Vinyakke 19 februari 2020 om 08:52

In een groep van pakweg 30 die zou kunnen terugkomen kunnen wel 2 ploegmaten zitten, bijvoorbeeld Wallays. Of Gilbert als die wil dubbelen. Verder zullen er nog sprinters met ploegmaten zijn en dan is er veel mogelijk natuurlijk. Ik maak me meer zorgen over zaterdag. Echt zonde van de blessure bij Dewulf…

Kevin Lowagie 20 februari 2020 om 11:26

Ik vermoed dat Wellens in Omloop het Nieuwsblad de ploeg recht zal houden. Inderdaad zonde van de blessure van Dewulf. Vorig jaar een opvallend debuut gemaakt.

Romāns Vainšteins 19 februari 2020 om 10:14

Rijdt Pedersen dit tweeluik ? Die is dan net zo goed kopman en al helemaal wanneer het zulk weer blijft. Dgenkolb is een zonnetje-coureur.

ivo001 19 februari 2020 om 10:36

Zou best kunnen, maar die rijden niet bij Lotto.
Casper Pedersen bij Sunweb en Mads Pedersen bij Trek.

Romāns Vainšteins 19 februari 2020 om 11:17

aja, Degenkolb nu bij Lotto nu, het is altijd weer wennen die shit

Rawolf 19 februari 2020 om 19:14

Alsnog, bij trek is Stuyven meer kopman dan Pedersen hoor.

Romāns Vainšteins 19 februari 2020 om 19:24

Mwwoah.

Die 2 hebben overigens het wel voor elkaar over om een koers te winnen dus kunnen daar nog een halfje extra kracht uit putten. Hup TREK in de eendaagsen, ze hebben een mooi team er voor.

ChefSpijker 19 februari 2020 om 19:34

Bij Pedersen is ’t altijd afwachten wanneer hij z’n dag van het jaar heeft. Is allesbehalve een constante factor voorlopig.

toiletduck 20 februari 2020 om 08:06

Theuns bij Trek er ook nog bij? Altijd leuk om te kijken hoe ze het daar aanpakken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair