Johannes Fröhlinger (34) zet punt achter zijn carrière
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 12:11

Johannes Fröhlinger (34) zet punt achter zijn carrière

De loopbaan van Johannes Fröhlinger is ten einde. De 34-jarige Duitser reed de afgelopen negen jaar voor Team Sunweb, nadat hij in 2006 prof was geworden bij Gerolsteiner. Fröhlinger gaat een opleiding volgen met als doel om als trainer terug te keren in het wielrennen.

“Als tiener droomde ik van een professionele wielercarrière en ik ben blij dat ik zoveel jaar mijn droom heb kunnen leven”, zegt Fröhlinger in een eerste reactie. “Ik wist niet wat ik mij moest voorstellen van een grote ronde, maar vandaag kijk ik terug op vijftien drieweekse rondes. Tien daarvan waren in de Vuelta, wat het heel speciaal maakt.”

“Ik ben dankbaar en trots als ik terugkijk naar mijn dertien jaar als prof op het hoogste niveau. Een speciaal dankwoord voor Team Sunweb, waar ik het grootste deel heb doorgebracht en onvergetelijke momenten heb meegemaakt”, aldus de 34-jarige wegkapitein. Het seizoen 2019 was niet het beste seizoen van Fröhlinger, die getroffen werd door een virus en weinig wedstrijden reed.

Na drie jaar bij Gerolsteiner en twee seizoenen in dienst van Milram, verkaste Fröhlinger in 2011 naar Skil-Shimano. Die formatie ontwikkelde zich door de jaren heen in een sprintploeg met Marcel Kittel en John Degenkolb, en later steeds meer tot klassementsploeg met Tom Dumoulin. Fröhlinger was getuige van meer dan vijftig overwinningen; zelf wist hij nooit te winnen.

 
1 Reacties
Sorteer op:
16 november 2019
Bij elke gestopte rennen moet ik bij het bekijken van het lijstje ploegen toch even fronzen. Ook bij renners waar nooit een dopinggeurtje aan gezeten heeft. Is dat heel cynisch van me?

Reacties zijn gesloten.