‘Salaris Marc Hirschi stijgt van 70.000 euro naar 1 miljoen per jaar’

vrijdag 29 januari 2021 om 08:54
‘Salaris Marc Hirschi stijgt van 70.000 euro naar 1 miljoen per jaar’

foto: Cor Vos

Marc Hirschi mag niets zeggen over zijn veelbesproken transfer deze winter van Team DSM naar UAE Emirates. Volgens het Franse L’Équipe waren er echter meerdere redenen voor de beloftevolle Zwitser om te vertrekken bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink.

Niet onbelangrijk: UAE Emirates is bereid om Hirschi vorstelijk te betalen voor zijn diensten. Bij Team Sunweb verdiende de klassiekerspecialist 70.000 euro per jaar, maar de Zwitser zal volgens L’Équipe bij zijn nieuwe ploeg 1 miljoen euro per jaar opstrijken. Dat is veertien keer meer dan wat hij verdiende bij Team Sunweb.

“Soms had hij het gevoel te stikken”
Verder voelde Hirschi zich niet meer op zijn gemak binnen de structuur van Team Sunweb. “Soms had hij het gevoel te stikken binnen een te strenge organisatie”, zo laat een familielid van Hirschi weten aan de Franse sportkrant. De 22-jarige coureur is ook van mening dat zijn sportieve prestaties niet op waarde werden geschat.

“Ik kan er niet veel over zeggen”, antwoordde Hirschi op de vraag naar de achtergrond van zijn veelbesproken transfer. “Dat is namelijk vastgesteld in de overeenkomst. Ik kan slechts zeggen dat de gelegenheid zich voordeed om te vertrekken. En nu ben ik hier en kijk ik vooruit naar de toekomst.”

Hirschi richt zich dit jaar op de Ardennenklassiekers, de Tour de France en de Olympische Spelen in Tokio. Hij begint zijn seizoen over enkele weken in de UAE Tour. “En het WK? Ik heb het parcours nog niet goed bekeken, maar het is wel het plan dat ik daar van start ga.”

Dit artikel delen:

91 Reacties

lander luypaert 29 januari 2021 om 09:01

Je kan zeggen wat je wil. Maar als Sunweb zijn top renners zo behandeld. Dan snap ik dat er zoveel renners daar vertrekken. Niet netjes van DSM.

0
Panache 29 januari 2021 om 09:12

Dat ligt er aan. Je kan ook zeggen: Sunweb/DSM had het geld niet en heeft Hirschi uit respect laten gaan.

0
Vinyakke 29 januari 2021 om 09:24

Waarom zouden ze dan zo geheimzinnig doen over de reden?

0
Grobbel 29 januari 2021 om 10:16

kan me ook voorstellen dat dit op verzoek van Hirschi niet naar buiten is gebracht. Je wil ook niet bekend staan als die renner die is gezwicht voor de aantrekkingskracht van oliedollars.

0
SnellePelle 29 januari 2021 om 10:46

Iedere renner die denkt groter te zijn dan het team vertrekt. En Spekenbrink betaald geen hoofdprijzen, dat is inmiddels wel duidelijk lijkt mij.

Gesprekken met hem liepen op niks uit want hij wilde weg. En blijkbaar heeft hij daarbij een tactiek gebruikt waarbij hij op basis van overschrijding van de ethische regels van de ploeg zijn vertrek heeft geforceerd.

Dat geeft aan hoe de vlag er bij de ploeg bij hangt, en wat voor renner Hirschi is. Een quasi loner met gehaaid management die nimmer kon aarden bij de ploeg.

Zoals het nu gelopen is, alleen maar winnaars.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 11:04
Quote:
En blijkbaar heeft hij daarbij een tactiek gebruikt waarbij hij op basis van overschrijding van de ethische regels van de ploeg zijn vertrek heeft geforceerd.

Aardige beschuldiging! Kun je hem ook hardmaken?

0
SnellePelle 29 januari 2021 om 11:59

Lees jij geen kranten?

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 12:01

Welke krant heeft bericht over een ethische overtreding van Hirschi?

0
CechRepublic 29 januari 2021 om 14:30

Is dat diezelfde krant waarin De Plus zou komen uithuilen over TJV?

0
Groetjesaandevoetjes 29 januari 2021 om 15:15

Het lijkt inderdaad wel een soort van systeem te zijn dat elk jaar de topper van Sunweb/DSM vertrekt. Maar het is niet voor niets dat elk jaar meerdere talenten toch vinden dat Sunweb/DSM het beste bij zet past vanwege het begeleiden van nieuw talent. En als dat talent uiteindelijk gearriveerd is dan willen ze weg, aangezien ze zelf groter zijn geworden dan de ploeg.

Had ook wel verwacht dat Hirschi al wel meer dan 70k zou verdienen. Budget van Sunweb/DSM is toch best prima?

0
blix 29 januari 2021 om 09:02

Fair point: als je dan toch moet stikken, dan liever in het geld!

0
josi 29 januari 2021 om 09:11

Ik kan me niet echt voorstellen dat Sunweb/DSM niet bereid was zijn salaris op te waarderen, al zullen ze wel niet tot een miljoen hebben willen gaan.

0
Olly 29 januari 2021 om 09:12

Van 70000 Euro naar 1000000 Bahrein Dinar is ongeveer 6,5X zoveel. :-)

0
Mystery Rider 29 januari 2021 om 11:49

In de UAE hebben ze geen Bahrein Dinar…

0
Olly 29 januari 2021 om 13:51

@mystery rider, Hahaha je hebt helemaal gelijk.

0
VespavanBern 29 januari 2021 om 09:14

Sunweb(DSM)heeft wederom gefaald. Wat een geklungel daar in de ploegleiding. Het is al jaren zo, zowel in koers als in het talentvolle renners behouden faalt Sunweb(DSM) al jaren. Lennart Kämna heeft daar ook zijn neus aan her venster gedrukt, maar zodra hij tot volle wasdom zou komen, was hij al weer weg. Nu heb je een van de meest beloftevolle puncheurs van het hele peloton in huis die zelfs nu al tour ritten kan winnen en zelfs die ben je niet in staat te behouden. Er gaat echt iets mis daar bij DSM.

0
ssj 29 januari 2021 om 09:24

Je vraagt je af waarom Bardet wordt gehaald terwijl je Hirschi niet kan behouden. Geld kan je beter in Hirschi stoppen. Wellicht toch ook andere oorzaken?

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 09:25

“Cancellara”,
Je hoort nu 1 deel van het verhaal. En ik denk dat je alter ego ook niet echt een zuivere rol gespeeld heeft.
En hoe was het geweest als Hirschi niet zoveel succes had behaald en er niemand klaar stond met een grote geldbuidel. Was hij dan ook gekomen met zijn “beklemmend gevoel”? En bovendien: beiden hebben een contract voor bepaalde tijd ondertekend. Dan vind ik het een beetje laag om dan voortijdig te koeren als je het heel goed blijkt te doen, terwijl je wel zou verwachten dat je doorbetaald wordt als je in de eerste de beste koers op je kokosnoot was gegaan.

Maar dan moet hij hoe dan ook komend jaar de keien uit de straat fietsen. Want hij is nu “helemaal bevrijd”, dus dan moet dat ook blijken uit de resultaten. En zo niet, dan weet iedereen wat het ECHTE argument is geweest.

0
ssj 29 januari 2021 om 09:31

@Michelango, maar nu deed de gelegenheid zich voor om wel te vertrekken en 1 miljoen per jaar te gaan verdienen. Kan me voorstellen dat hij deze gelegenheid niet aan zich voorbij wil laten gaan. Hij lijkt het verder allemaal best netjes te hebben afgehandeld. Beide partijen lijken er zonder ruzie te zijn uitgekomen.

0
Romāns Vainšteins 29 januari 2021 om 09:33

De Hirschil van afgelopen jaargang is de ploeg Sunweb ontgroeid. Wiskundig gezien zou hij bij UEA nog zelfs een stapje naar voren kunnen maken vanwege de wat ruimere mogelijkheden en budgetten aldaar. Het hier oreren over geld en de rol van Cancellara is een achterhoedegevecht. Wielrennen is geen clubsport maar een wereld waar coureurs hun eigen weg in dienen te vinden en naar eigen inschatting onderweg poen of eersteoverdemeetmomenten sprokkelen.

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 09:59

@ssj,
Ik snap het volledig: als er een wandelende zak dollars voorbij komt, dan is het lastig om de verleiding te weerstaan. Dus in die zin volledig begrip voor Hirschi.

Maar waar mijn grote bezwaar zit, is dat wielrennen steeds meer lijkt te veranderen richting het voetbal. Waar contracten niets waard zijn, en spelers (en vooral hun zaakwaarnemers) meer geven om een hoog transferbedrag dan om hun prestaties. En waarbij clubs hun hele businessmodel erop hebben ingericht. En je ziet heel duidelijk 2 snelheden ontstaan.

En ik vind dat het voetbal daarmee haar charme heeft verloren. En als ouwe bok verlang ik terug naar de tijd dat Ajax of Steaua Boekarest nog de Europacup 1 konden winnen. Ik zou het zonde vinden als we straks over 20 jaar op dezelfde manier hier moeten mijmeren over de wielersport.

0
Oblomov 29 januari 2021 om 10:52

@ ss)

Het aantrekken van Bardet zal zijn voortgekomen uit het verlangen om sponsorwaarde bieden op de Franse markt.

0
tetedelacourse 29 januari 2021 om 11:29

Sunweb heeft allesbehalve gefaald. Ze hebben wederom een talent opgepikt en opgekweekt tot een van de betere renners in de worldtour. Er ook mooie resultaten mee behaald en tourritten gekleurd of gewonnen. Laten we vooral niet vergeten dat het een wielerploeg is en op dat vlak hebben ze uitstekend gepresteerd en de renner Hirschi ook laten presteren.

Wij kunnen wel vinden dat de ploeg alles op alles moet zetten dit soort renners moet behouden. Dat maakt het nog niet de enige weg naar succes. Het leuke aan deze ploeg is ook dat er volgend jaar wel weer een nieuwe Hirschi opstaat. Of welke naam je er ook op wil plakken. De een noemt het falen, de ander gevolg van visie/beleid.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 11:42

De ambitie is echter om over vijf (of ondertussen vier) een ploeg te hebben gebouwd waarmee ze mee kunnen doen om winst in de Tour de France. Dat duidt erop dat ze dus zelf iets anders willen zijn dan een opstap voor talent op weg naar andere ploegen. Wellicht moet die ambitie gewoon bijgesteld worden en is hij niet realistisch, maar anders zouden dit soort signalen toch serieus genomen moeten worden.

0
VespavanBern 29 januari 2021 om 11:48

Het voornaamste argument is waarschijnlijk geld geweest, maar zo ordinair vind ik dat helemaal niet. Als DSM inderdaad niet bereid was serieus salarisverhoging te geven is dat gewoon een soort van belediging. Je beste renner van het afgelopen seizoen verdient gewoon een vet salaris, hoeft absoluut niet meteen 1 miljoen zijn, maar serieus ophogen was doodnormaal geweest. Kan het op zich wel snappen dat je gefrustreerd raakt als je op die leeftijd na zo’n jaar aan de onderhandelingstafel nog behandeld word als talent die allang blij moet zijn dat hij een contract krijgt van een wt ploeg.

0
Romāns Vainšteins 29 januari 2021 om 11:53

Vergelijking wielrennen vs voetbal is onmogelijk.

Die tweede sport is onlosmakelijk verbonden met de locatie en regionale inteeltkoppen en verliest met vreemdelingenlegioenen meteen zijn charme. Wielrennen heeft dat niet.

0
tetedelacourse 29 januari 2021 om 11:57

@morgenstern Op zich een fair punt. Echter, er is afgelopen jaar zonder Hirschi in bijvoorbeeld de Giro ook genoeg gepresteerd. Net zoals er na het vertrek van Dumoulin genoeg te vieren bleef. Of na het vertrek van Kittel/Degenkolb.

Het is een ploeg met een visie die vrijwel ieder jaar boven zijn budget presteert. Er zullen renners vertrekken vanwege die visie (net zoals ze juist daarvoor zijn gekomen) en er zullen renners vertrekken vanwege budget. Dat is nog iets anders dan falen of "genoegen nemen met opstap zijn voor talent"

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 12:07

Inderdaad wordt er over het algemeen goed gepresteerd met hun beleid, maar er komt toch ook voor Spekenbrink een punt waarop dit soort vertrekkers bij elkaar een signaal gaan vormen dat de ambities die er zijn wellicht vragen om wat zelfreflectie. Want het is niet alleen de ambitie om ieder jaar weer zo veel mogelijk uit de selectie te halen, maar ook om richting de toekomst aan een absolute topploeg te bouwen. Dat laatste loopt met dit soort dingen behoorlijk spaak. Dat betekent inderdaad niet dat er op alle vlakken wordt gefaald, maar wel dat ze op deze voet doorgaand wellicht blijven hangen op dit niveau.

0
Panache 29 januari 2021 om 12:22

Je kan natuurlijk niet iedereen die beter wordt salarisverhoging geven. Dat kan enkel op het moment dat je sponsoren 20-30% meer geld er in gaan pompen ieder jaar.
– Hirschi rijdt een sterk seizoen = 900.000 extra
– Hindley podium grote ronde = 500.000 extra
– Kragh Andersen twee Touretappes en had al een semi-klassieker = 500.000 extra

Dan zit je nog met een Arensman en Van Wilder die ook binnen 1-3 jaar groots kunnen doorbreken.
Hebben we het nog niet gehad over Leknessund, Kanter, Eekhoff, Bol die zo maar WT-overwinningen kunnen gaan binnen harken en daar uiteraard met een verbeterd contract voor beloond moeten worden.

In een notendop het probleem van DSM. De progressie van renners gaat sneller dan de sponsoring bij kan benen. Je moet dan steeds keuzes maken.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 12:34

Dat is uiteraard ook een belangrijke factor. De ontwikkeling van het talent vraagt om ruimte in het budget om mee te groeien. Dat zal dan dus onderdeel moeten zijn van het beleid.

Het beeld is daarnaast trouwens wel wat genuanceerder: Dumoulin en Matthews vertrokken als grootverdieners en Benoot en Bardet worden voor vrij veel geld gehaald. Dat zijn zaken en keuzes die ook invloed hebben op de mogelijkheden om het eigen talent te behouden.

Quote:
Kragh Andersen twee Touretappes en had al een semi-klassieker = 500.000 extra

Hij tekende zijn huidige contract na zijn overwinning in die semi-klassieker.

0
Derierre de la course 29 januari 2021 om 13:27

Zou het niet zo kunnen zijn dat Sunweb hem laat gaan omdat zij ook een mooie som geld van UAE krijgen om zijn contract te ontbinden.
1. Zijn status past niet meer binnen de ploeg
2. Ze kunnen zijn salariseis niet honoreren.
3. Ze zijn beter in renners (her)opbouwen dan grote jongens aan boord houden.
4. Je kan het geld van UAE gebruiken om de hier eerder genoemde salarisverhogingen van andere renners te betalen.

win-win lijkt me, en ik snap die keuze van Sunweb heel goed. Anders heb je nog een jaar een renner onder contract die niet wil en loopt te slepen in je cultuur.

Wat ik verder nog mis. Vinden jullie Hirschi de €1.000.000,- per jaar waard?

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 13:30

Ze doen naar eigen zeggen niet aan afkoopsommen. Mocht dan niet waar zijn, dan zou het gezien het salaris van Hirschi in dit geval sowieso weinig opleveren.

0
CechRepublic 29 januari 2021 om 14:35

“Vergelijking wielrennen vs voetbal is onmogelijk.

Die tweede sport is onlosmakelijk verbonden met de locatie en regionale inteeltkoppen en verliest met vreemdelingenlegioenen meteen zijn charme. Wielrennen heeft dat niet.”

Ah, vandaar dat helemaal niemand buiten Barcelona naar Barca kijkt en Bayern München alleen fans heeft in München en verder volstrekt wordt genegeerd in de wereld. Gebrek aan charme.

0
Franco Ballerini 29 januari 2021 om 14:49

@Derriere: ja, ik vind Hirschi die 1 miljoen dubbel en dwars waard. Afgelopen seizoen duidelijk bij de beste 5 a 6 renners en hij gaat alleen maar beter worden.

0
CechRepublic 29 januari 2021 om 14:53

Ben het wel met Franco eens. Zeker één van de tien beste renners van het afgelopen jaar en heeft nog veel groeipotentie. Dan vind ik 1 mln geen raar bedrag in zo’n mondiale sport. Het scheen dat de bankzitter John de Jong 10 à 15 jaar geleden bij PSV 900k wegtikte. In dat licht is 1 mln voor Hirschi zelfs veel te weinig.

0
Panache 29 januari 2021 om 15:07

"Afgelopen seizoen duidelijk bij de beste 5 a 6 renners en hij gaat alleen maar beter worden"

Dat hebben we vaker gehoord.
Welke renner hoort de komende 2 jaar niet meer bij een arbitraire top-6?
– Hirschi
– Evenepoel
– Van Aert
– Van der Poel
– Roglic
– Pogacar
– Alaphilippe
– Ganna
– Carapaz
– Almeida
– Fuglsang

Is Hirschi een grotere zekerheid dan de anderen?

0
Franco Ballerini 29 januari 2021 om 15:35

@Panache: niets is zeker, het is mijn verwachting n.a.v. van zijn kwaliteiten maar zeker ook van zijn karakter. Het afgelopen seizoen staken er w.m.b. vier bovenuit: Pogacar, van Aert, Roglic en Alaphillipe. Voor nummer 5 twijfel ik tussen van der Poel en Hirschi. De andere renners die je noemt volgen op gepaste afstand. Evenepoel waarschijnlijk door pech maar de rest niet. Overigens ging het om de vraag of hij één miljoen waard is. Van de door jou genoemde renners denk ik dat alleen Almeida minder verdient.

0
ssj 29 januari 2021 om 16:11

@Oblomov, dank voor de toelichting.

@Michelangelo, dank voor je reactie. Zou inderdaad jammer zijn als wielrennen het voetbal achterna gaat. Lijkt er wel steeds meer op (steeds meer contracten worden tussentijds beëindigd), maar weet niet goed hoe dat hier is gegaan. En vanuit Hirschi te zien, is het uiteraard zeer goed te begrijpen.

Wielertechnisch zou ik als ik DSM was geweest het geld eerder spenderen aan (toekomstige) salarisverhogingen van de talenten. Hoewel ik wel fan ben van Bardet en hem graag goed zien rijden bij DSM.

0
Japiejo 29 januari 2021 om 09:23

Je kan zeggen wat je wilt, maar Sunweb heeft op veel renners toch een beklemmende werking. Als we tenminste uitgaan van degene die er vertrekken. Je kunt dat allemaal als onzin af doen, maar ik denk dat ze het wat serieuzer zouden moeten nemen. Als je ook een Lau er af en toe over hoort praten…

0
Merlinappa 29 januari 2021 om 09:28

En als je uit gaat van de renners die ze aantrekken hebben ze geen beklemmende werking. ;) Kan je allemaal als onzin afdoen, maar ik denk dat we dat wat serieuzer zouden moeten nemen.

0
Romāns Vainšteins 29 januari 2021 om 09:46

Ik denk dat het 2 kanten op werkt. Ze hebben enorm goede renners en resultaten afgeleverd met hun rigide, militaire aanpak dus het is echt wel een succesteam met kundige lui aan boord. Hun overmatig ethische visie zal per saldo even veel winst hebben gebracht als dat er met minder liberale wetenschappelijke ondersteuning verloren is gegaan, daar staan ze quitte.

Ik denk met name dat het voor veel renners en met name de speerpunten eindig is. Op een gegeven moment worden ze er moe van, willen ze wat meer verdienen en wat alternatieve manieren om op niveau te blijven = transfer naar één vd AAA+++teams.

0
Gitan 29 januari 2021 om 09:46

Zag onlangs een Facebookpost van Bahamontes waarin Zico Waeytens ook hard van leer trok tegen Sunweb: https://www.facebook.com/bahamontesmagazine/posts/zico-waeytens-coureur-wordt-bokseren-neemt-geen-blad-voor-de-mondzeker-niet-als-/3477090642345205/

“Het ligt ook aan de ploeg, aan hun manier van werken. Ze janken over alles. Pet niet aan op het podium: janken. Kom je met de wagen in plaats van met de trein naar de luchthaven: een opmerking. Zeg je in een interview dat je Frank Vandenbroucke een machtig figuur vindt: een kwade telefoon dat je VDB niet mag ophemelen. Doe je een tweet waarin je zegt dat een parcours gevaarlijk is: een mail met de eis om die tweet te verwijderen. De zeikerds! Sommige renners kunnen daar mee om, maar ik dus niet.”

Het regime aldaar is dus zeker niet voor iedereen, maar of dat nu in het geval van Hirschi een rol gespeeld heeft of dat het puur om geld ging…

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 10:51

@Gitan,
Zico W is volgens mij niet de beste referentie. Ik heb begrepen dat hij niet uit een omgeving komt die overloopt van structuur en stabiliteit. En dat hij ook niet altijd het leven als topsporter 100% serieus nam qua discipline. En dat zal dus regelmatig wrijving hebben opgeleverd binnen de ploeg. Maar de reden waarom hij het nooit gemaakt heeft moet hij vooral bij zichzelf zoeken lijkt me.

@RV,
Heerlijk om wat meer van je te lezen dan een oneliner. En ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Dat betekent overigens niet dat ik meteen met jou een kamertje wil huren;-)

0
Gitan 29 januari 2021 om 11:13

Zico lijkt me inderdaad niet het type dat in zo'n ploeg goed gedijt.

Die 'Het ligt ook aan de ploeg' sloeg overigens niet op zijn eigen carrière en het niet helemaal gemaakt te hebben:

"Ach, je moet er eens op letten hoeveel renners hun contract bij Sunweb níét uitdoen: Dumoulin niet, Matthews niet, Barguil niet, Kittel niet, Edward Theuns niet. Ik ook niet. Ligt dat alleen maar aan de coureurs? Dat geloof ik niet. Het ligt ook aan de ploeg."

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 14:03

Zico Waeytens moest vertrekken omdat hij zich in het dagelijks leven nou niet bepaald "correct" gedroeg. De berichten daaromtrent in de media waren aanleiding voor de sponsor om afscheid te nemen.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 14:16

Wat had die Zico ook alweer gedaan? Sowieso niet de slimste jongen.

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 14:23

Lau wie? Laurens Ten Dam die graag wilde blijven, maar niet werd verlengd omdat hij geen molshoop meer over kwam?

0
CechRepublic 29 januari 2021 om 14:40

Zico hield wel van een pint geloof ik. Ook als hij nog moest autorijden. Of hij reed nuchter nogal belabberd. Bijna nog erger.

0
JVD 29 januari 2021 om 09:45

Er is gekozen voor minimale transparantie. Ik denk dat beide partijen zichzelf daarmee tekort gedaan hebben. Het heeft geleid tot allerlei theorieën en insinuaties. Al dat giswerk komt niemands imago ten goede: sponsors, team, renner, zaakwaarnemer, nieuwe team… als je een beetje uitzoomt is het geen verfraaiing voor de hele sport. Misschien de volgende keer toch maar gewoon helder zijn?

0
CechRepublic 29 januari 2021 om 14:42

Helemaal eens. Ze hadden beter kunnen zeggen wat er aan de hand is. Dus als het om geld gaat “Marc kon aanzienlijk meer verdienen dan wij kunnen aanbieden en dat heeft de verhouding zeer verslechterd etc”. Maar dat zal van de juristen wel niet mogen om te voorkomen dat andere renners zich daar ook op gaan beroepen.
Maar goed alle speculatie is wel entertainment voor ons.

0
En Bloc 29 januari 2021 om 09:57

Dat argument van beklemmende werking hoor je veel minder vaak bij renners die andere teams verlaten. Inkomende renners bij Sunweb/DSM weten vaak niet beter of denken dat het wel nog zal meevallen met het fietsen in keurslijf.

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 14:47

“Keurslijf” heb ik niet gezien in het rijden van Hirschi tijdens de TDF, frank en vrij, net als alle andere renners van het team.

0
IlPirata 29 januari 2021 om 10:39

Gaat gewoon om geld, al die nepexcuses zijn voor de buhne.

0
Jean Dumas 29 januari 2021 om 10:58

Het selectie- en doorgroeiproces is bij Sunweb zo goed, dat toptalenten voor het team kiezen. Dan moet je met die Hirschi ook niet gek opkijken dat ie weggekocht wordt.

0
bart12 29 januari 2021 om 11:29

Hahahaha wat een reacties hier. 70k per jaar, ongeveer t salaris wat een gem forumlid verdient, misscjien iets meer. Alsof iemand van jullie een bod van 1m had geweigerd om precies hetzelfde te komen doen, maar dan bij een ander bedrijf.. ondanks jullie doorlopende contracten. Het is ook totaal niet vergelijkbaar met een voetballer die van 5m per jaar naar 20m per jaar in de zandbak gaat. 70k..

0
Groetjesaandevoetjes 29 januari 2021 om 15:25

Jan modaal is 36k per jaar in Nederland. 70k is dus het dubbele daarvan.

0
Barry Batsbak 29 januari 2021 om 17:53

@groetjes; ja maar Jan Modaal zit niet hier hè… die blijven hooguit hangen op één of ander voetbalforum. Moet je kijken wie hier zitten! Allemaal fijnbesnaarde mensen die overal verstand van hebben. En ook nog viroloog zijn viel me vorig voorjaar op.

0
peterwinnen 29 januari 2021 om 11:31

Het is simpel met dat beklemmende gevoel. Rijdt hij komend jaar net zo goed als afgelopen seizoen, dan heeft hij een goede keuze gemaakt. Rijdt hij geen platte prijs, dan is duidelijk dat de successen van Hirschi wellicht ook te danken zijn geweest aan dat wellicht beklemmende systeem van Sunweb.
Welke rijders die bij Sunweb vertrokken hebben het daarna beter gedaan? Bij Kittel en Dumoulin ging de kaars ook daarna uit, Degenkolb kun je niet echt meerekenen door de tragedie.
Wie blijven over die beter zijn geworden na vertrek bij Sunweb? (serieuze vraag!

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 11:39

De conclusie zou dan toch ook kunnen zijn, dat het geen goede basis is voor een duurzame loopbaan, wanneer alle vertrekkers daadwerkelijk opgebrand/verstikt het pand verlaten en dat niet meer te boven komen.

Overigens zijn er wel renners die na vertrek beter zijn geworden. Kittel voorop; statistisch had hij zijn beste jaar juist na zijn vertrek bij Giant. Daarnaast hebben ook Kamna, Teunissen, Hofstede en Craddock stappen gezet na hun vertrek en zijn er renners als Theuns die hun slechtste jaar bij Sunweb beleefde. Wat dat betreft is het volgens mij een ploeg, gelijk iedere andere ploeg.

0
En Bloc 29 januari 2021 om 11:49

Er is voor een renner meer in het leven dan goede resultaten rijden. Zich gewaardeerd voelen en zich goed voelen in zijn werkbiotoop zijn minstens zo belangrijk.

In dat opzicht zal Matthews komend seizoen een goede graadmeter zijn. Hij voelde zich goed bij Orica en reed er mooiere resultaten dan bij Sunweb en keert nu terug naar zijn vroegere team.

0
Mystery Rider 29 januari 2021 om 11:53

Dumoulin, Kelderman, Matthews, Hirschi, het lijstje wordt toch indrukwekkend als je naar de kwaliteiten van deze renners kijkt…

0
Chris Van Uden 29 januari 2021 om 12:16

Zijn prestaties in 2020 waren natuurlijk goed. Maar op basis daarvan al een miljoen te krijgen, vind ik nogal overbetaald op dit moment in zijn loopbaan eerlijk gezegd. Daar mag hij nog wel wat meer voor laten zien. Ook een stamp na voor Sunweb. Ook al zijn ze er wellicht streng, de successen zullen zeker ook voor een deel op naam van Sunweb komen. Het gevoel bij mij is met name een renner die gaat voor het geld, en daarbij over lijken gaat. De werkwijze van Sunweb is al wel een paar jaar bekend, en toch tekende Hirschi met zijn volle verstand een contract bij die ploeg. Het was zeker niet de enige ploeg die hem wilde, dus blijkbaar een afgewogen beslissing destijds. Kortom: het gaat ordinair om geld.

0
Polleke 29 januari 2021 om 12:28

Hij heeft dat contract dus te vroeg onderschreven, vóór zijn fenomenale prestaties, spijt gekregen en geen alkoord kunnen vinden met de witte ridders van DSM/Sunweb…Die 2 keer 70.000 € heeft hij met de glimlach achtergelaten en met groot gelijk… niks meer en niet minder…

0
Gala 29 januari 2021 om 13:39

“Fenomenale prestaties” … niet overdrijven hé.

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 14:45

Doet me toch echt denken aan het hedendaagse voetbal: 2 keer goed tegen een bal aan trappen voor het oog van de wereld, en je bent ineens miljoenen waard.

Hirschi heeft een heel mooi seizoen gedraaid en zichzelf op de kaart gezet. Maar uiteindelijk is denk ik afgelopen coronaseizoen niet representatief vanwege het ontbreken van vastigheid, goede programma’s en koersen ter voorbereiding. Dus hij heeft m.i. nog veel meer te bewijzen dan een TdF etappe en winst in Huy.

0
Gitan 29 januari 2021 om 14:55

Goeie Tour en die Waalse Pijl inderdaad, maar ook meedoen om winst in loodzware koersen als LBL en het WK. Dat zegt toch wel iets over zijn potentieel. Kan zijn dat dit zijn superjaar was, maar als je ziet in welk gezelschap hij verkeerde zou ik de gok voor een miljoentje toch ook durven wagen UAE zijnde.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 14:58

Volgens mij was hij één van de toprenners van het afgelopen seizoen. Zeker bij de tien beste renners, maar ik heb hem hier ook bij de top vijf van mensen voorbij zien komen. Het lijkt me sterk dat zo’n renner geen topsalaris waard is. Ondanks dat hij ‘slechts’ een rit in de Tour en de Waalse Pijl wist te winnen.

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 15:03

Klopt helemaal Gitan.
Maar uiteindelijk is het zoals in het voetbal. 2 keer goed tegen een bal aan trappen en je bent (letterlijk) verkocht, als “gokje” van een topclub. En er zijn intussen legio verhalen van heel veel beloftevolle voetballers die voor een paar rammelende dollars (of ponden) vertrokken naar een rijke topploeg, maar toch niet zo goed bleken of achter iemand belandden die net wat beter was.

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 15:07

Even los van de scheve vergelijking met het voetbal; Hirschi heeft natuurlijk veel meer gedaan dan even twee keer goed tegen een bal getrapt. Hij is al vanaf de beloften een toptalent en beleefde afgelopen seizoen niet vanuit het niets zijn doorbraak.

0
Michelangelo 29 januari 2021 om 15:39

@S Morgenstern,
Dat ben ik zeker met je eens, hij komt zeker niet uit het niets. Net zo min als iemand die in het eerste van Ajax staat ook niet toevallig een week vantevoren met zijn voetbalschoenen aanklopt bij “De Toekomst”.

Maar een traject bij de beloften is geen garantie voor succes bij de profs. En je ziet soms jongeren heel snel komen, maar het uiteindelijk om allerlei redenen niet maken. En vaak een te vroege overstap. Waar je eerst een gevestigde waarde in Ajax/Feyenoord/PSV moest zijn om een toptransfer te maken, is nu bijna iedereen met talent al weg op 20 jarige leeftijd.

En de vergelijking met het wielrennen: dit seizoen was niet represenatief vanwege heel veel aspecten. En ik denk dat met name oudere renners hier nadeel van hebben: niet hun geijkte voorbereiding kunnen doen, en daarom op latere leeftijd opnieuw experimenteren met hoe je in topvorm aan wedstrijden kunt beginnen. En dat speelt voor jongere renners een stuk minder.

Ik wil niks afdoen aan de potentie van Hirschi, en ik hoop dat zijn overstap een succes wordt. Maar ik ben nog niet zover dat ik hem dat miljoenensalaris waard vind (maar ik hoef het gelukkig niet te betalen).

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 15:54

Hirschi doet ook mee om de winst in grote koersen, wanneer de oudere renners die een minder seizoen hadden (weet niet wie dat buiten Valverde allemaal waren) weer mee doen om winst. Hij heeft dit seizoen ook gewoon een topprogramma gereden, met alle zwaar bezette koersen die bij hem passen. Het is niet dat hij in een minder bezette Giro de stenen uit de straat reed.

Een voetballer uit de Eredivisie die te jong naar het buitenland gaat, die komt daadwerkelijk in een totaal andere competitie terecht. Hirschi blijft in dezelfde koersen rijden, met dezelfde tegenstanders.

0
Panache 29 januari 2021 om 16:51

Hirschi was in 2020 welgeteld 5 weken goed. Maar de vorm in die 5 weken was dan ook gelijk subliem. Net als Michelangelo ben ik wars van de waan van de dag en zou ik hem ook eerst willen zien bevestigen. Dus niet Cosnefroy verslaan op Huy, maar Alaphilippe.

0
-Stijn- 29 januari 2021 om 16:59

Ik denk dat hij zonder alaphilippe manoeuvre lbl had gewonnen

0
Gala 29 januari 2021 om 12:59

Ik vraag mij af wat renners als Van Aert, VD Poel, Alaphilippe – die ik nog altijd veel hoger inschat dan Hirschi – op jaarbasis verdienen?

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 13:05

Van Aert werd op 1,7 miljoen gemeld.

0
Murcia 29 januari 2021 om 13:11

Volgens L’Equipe verdient Julian 2,3 mln per jaar.

0
Massimo Bataille 29 januari 2021 om 13:20

Naar wat ik las is dit +- 1miljoen per jaar. Al zijn deze cijfers van voor zijn contractverlenging, dus mogelijks is daar iets bij gekomen.
Die +-1miljoen was ook het vorig contract van Van Aert. ( als we dan toch blijven vergelijken).
Dus Mathieu weet wat hij de volgende keer kan vragen =D

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 13:16

Raymond Kerckhoffs meldde 13 september al: “IK HEB INMIDDELS ALWEER GELUIDEN VAN TEAMMANAGERS OPGEVANGEN DAT HIRSCHI BIJ HEN WORDT AANGEBODEN…..”

En dan hebben we nog het interview, hier op 27 december 2020 geplaatst, enkele quotes:

* “Het is bij ons ook gemakkelijker om te integreren als je het vergelijkt met andere teams”, vindt Hirschi. “Omdat de ploeg zo jong is, is het ook buiten de koers eenvoudiger om jezelf ertussen te nestelen."

*"Binnen Team DSM is Hirschi samen met Romain Bardet, Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen de kopman voor de klassiekers. “WE MAKEN ELKAAR STERKER, OMDAT WE BEREID ZIJN ELKAAR TE HELPEN."

*"Ik heb altijd een mening, MAAR NU VERWACHT DE PLOEG OOK DAT IK DIE UIT. Dat gaat me niet altijd even gemakkelijk af. Maar daarvoor krijg ik de tijd om te leren en daar kijk ik naar uit.”

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 13:18

Hadden ze misschien toch voor Kamna moeten kiezen.

0
Johnny7 29 januari 2021 om 13:28

Blijft toch opmerkelijk dat deze ploeg Bardet heeft kunnen binnenhalen. Lijkt me dat er gewoon niet veel interesse was anders kies je niet voor DSM.

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 13:37

Ze hadden waarschijnlijk veel geld vanwege de afkoopsom van Dumoulin, die nu floreert bij TJV….

0
S. Morgenstern 29 januari 2021 om 13:42

Schijnt inderdaad in de afkoopsom van Dumoulin te zijn bedwongen dat ze dat geld alleen uit mogen geven aan oudere toppers en niet aan het verlengen van hun talenten.

0
Bazzz 29 januari 2021 om 14:16

Snap hem wel, voor hetzelfde geld gebeurd je de komende jaren iets (een val o.i.d.) waardoor je niet meer (op topniveau) kan fietsen. Dan ben je toch blij dat je een financiele buffer hebt.

Vind alleen dat laatste stuk dat hij een beklemmend gevoel zou hebben nogal laag

0
Turtlehead 29 januari 2021 om 14:23

Dat miljoentje zal ook wel wat van bij 'de Beer van Bern terechtkomen…'.
Je kunt je afvragen of de WK bij de beloften met behulp van zijn 'manager' niet een wat strakker contract had moeten tekenen, met meer prestatiebeloning en groeimogelijkheden ……

0
xistnc 29 januari 2021 om 14:42

Mijn inschatting is dat juist die overeengekomen prestatiebeloning vanwege de wat krappere huishoudpot het wisselgeld is geweest om te kunnen opstappen ‘zonder afkoopsom’.

0
Lance4eva 29 januari 2021 om 15:21

Voor die knaken was ik ook weg.

0
Deel Koeper 29 januari 2021 om 15:44

Ach, dat Sunweb en hun compulsieve controle-drang renners wegjaagt naar een andere ploeg, dat is hun probleem. Maar ik vrees dat ze ook een groot aandeel hebben in het wegjagen van Dumoulin uit het wielrennen, dat is veel schrijnender.

Vrijwel iedereen die daar een leuk aanbod krijgt, is meteen weg, ze kunnen daar echt niets houden. Geld is altijd een factor, maar velen lijken op zoek naar een soort bevrijding. Alsof niemand bij Sunweb/DMS tekent met de intentie om daar een carrière uit te bouwen, het is een handig en vooral liefst zo kort mogelijk opstapje naar elders.

0
Scott Sunderland 29 januari 2021 om 16:08

Ik denk dat Hirschi te eigenzinnig werd ten aanzien van wat hij zelf wilde in de ploeg. Dumoulin kon na verloop van tijd ook steeds moeilijker omgaan met het keurslijf. In de Giro werd de voorkeur gegeven aan de (nu nog) volgzame Hindley ten opzichte van de eigenwijzere Kelderman. Heel jonge renners willen nog weleens gedijen bij dergelijke discipline. Op het moment dat de eigen inbreng gaat spelen en de boel gaat knellen, is het al snel einde van de relatie tussen renner en ploeg.

0
Joaquim Agostinho 29 januari 2021 om 18:38

Inderdaad, het ging nu een stuk beter met Dumoulin..
De eerste Vuelta rit meteen aan zijn lot overgelaten.
Met de pest in zijn lijf gestart in de Waalse Pijl.
Renners en ploegleiders die hem spuugzat waren in de TdF.
Je zou om minder de pijp aan Maarten willen geven….

0
rvb 29 januari 2021 om 17:13

Ik zou hem 1 miljoen betalen, minimaal.

0
Panache 30 januari 2021 om 10:14

Wie houdt je tegen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone