Joey Rosskopf legt beslag op Amerikaanse wegtitel

maandag 21 juni 2021 om 10:36
Joey Rosskopf legt beslag op Amerikaanse wegtitel

Rosskopf (l) op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Joey Rosskopf is de nieuwe Amerikaanse wegkampioen. De renner van Rally Cycling profiteerde optimaal van het overwicht van zijn ploeg in een kopgroep met negen man. Op de erelijst volgt hij Alex Howes op.

Het Amerikaanse wegkampioenschap werd gehouden in Knoxville, in de staat Tennessee, op een 12,7 kilometer lang circuit dat vijftien keer moest worden afgelegd. In de tweede koershelft kwam een kopgroep met negen man tot stand met daarin Brent Bookwalter, Alexey Vermeulen, Chad Haga, Lawson Craddock, George Simpson, Sam Boardman en een drietal renners van Rally, Kyle Murphy, Magnus Sheffield en Joey Rosskopf.

Rosskopf viel in de voorlaatste ronde aan en reed solo meer dan tien kilometer vooruit. Toen de achtervolgers konden terugkeren, leek zijn rol uitgespeeld. Rally speelde het overwicht echter goed uit en viel om de haverklap aan. In de slotronde viel Rosskopf toch nog eens aan en dat bleek de beslissende move, want na 190,9 kilometer kwam hij als winnaar over de streep. Achter hem kwam Bookwalter als tweede over de finish, Murphy werd derde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 21 juni 2021 om 10:43

Leuk om Alexey Vermeulen weer eens in een uitslag te zien.

josi 21 juni 2021 om 10:48

Ja, inmiddels een mountainbiker, maar blijkbaar heeft hij voor de gelegenheid zijn racefiets weer even afgestoft – en niet onverdienstelijk.

Melkzuur 21 juni 2021 om 11:45

Begin dit jaar had ik verwacht dat Quinn Simmons volledig zou doorbreken. Het zag er ook erg goed uit tijdens Strade Bianche, maar daarna was het over, en mag hij nergens meer starten van zijn ploeg lijkt wel. Weet er iemand meer?

Polleke 21 juni 2021 om 13:20

Misschien nog de nasleep van dat handjes-zwaaien naar Been…

Verweggistan 21 juni 2021 om 14:58

Hij was laatst nog aan het gravelen in de VS, maar is daar gevallen meen ik.

Michiel 21 juni 2021 om 12:32

Ik mot steeds aan die shampoo denken

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair