Joe Dombrowski voor twee seizoenen naar UAE Emirates

dinsdag 10 september 2019 om 08:30
Joe Dombrowski voor twee seizoenen naar UAE Emirates

foto: Cor Vos

Joe Dombrowski verruilt na dit seizoen EF Education First voor UAE Emirates, waar hij een tweejarig contract tekende. Bij zijn nieuwe ploeg moet de Amerikaan de klimmerskern gaan versterken. Daarnaast tekenden Marco Marcato en Alexandr Riabushenko voor een jaar bij.

“Joe is een pure klimmer en een erg interessante renner”, lichtte teammanager Joxean Matxin zijn nieuwste aanwinst toe. “In het begin van zijn carrière liet hij veelbelovende dingen zien en op het hoogste niveau bouwde hij al een schat aan ervaring op. Hij kan bergop met de besten mee zoals we zagen in de afgelopen Giro d’Italia.” Dombrowski (28) eindigde met de twaalfde plek net naast de top-10 van het eindklassement. En onlangs stond hij nog op het podium van de Tour of Utah.

“We geloven dat Joe een belangrijke renner kan worden voor het team aangezien hij de vereiste kwaliteiten en juiste houding bezit om ons te helpen in de slotkilometers van de zwaarste koersen. Joe wordt een gewaardeerd lid van ons team en zijn verbintenis maakt deel uit van een bredere ontwikkeling en groei van de ploeg”, aldus Matxin. Naast de komst van Dombrowski kondigde UAE Emirates ook contractverlenging van Marco Marcato (35) en Alexandr Riabushenko (23) aan.

Voor Marcato, die momenteel actief is in de Vuelta a España, wordt 2020 zijn vierde seizoen bij de ploeg. Eerder reed de ervaren Italiaan onder meer voor Vacansoleil-DCM, Cannondale en Wanty-Groupe Gobert. Riabushenko begon in 2017 als stagiair bij de ploeg en kon daarna aanblijven. De Wit-Rus was in 2016 Europees kampioen bij de beloften. Dit seizoen was hij onder meer tweede in de GP di Lugano en vierde op de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen in zijn eigen land.

Voorlopige aanwinsten UAE Emirates voor 2020
flag-co Andres Camilo Ardila
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-it Alessandro Covi
flag-us Joe Dombrowski
flag-it Davide Formolo
flag-us Brandon McNulty
flag-ar Maximiliano Richeze

Dit artikel delen:

23 Reacties

Secondant 10 september 2019 om 08:43

Prima knecht voor Pogacar in de grote rondes en schaduwkopman voor de kleinere rondes.

lander luypaert 10 september 2019 om 08:52

Klopt als Henao volgend jaar beter is dan dit jaar Formolo, Dombrowski en Henao in het treintje. Ze zitten voor volgend jaar aan 26 renners ik denk nog 2 verlengingen en na de laatste wedstrijd van Roglic verbreekt hij zijn contract en gaat hij ook naar UAE.

Chasse_patate 10 september 2019 om 09:07

@lander dat denk je toch niet zelf. Roglic zou gek zijn om te vertrekken. Vindt hem nu een held, als hij vertrekt dan zal ik niet meer voor hem juichen iig.

AnderJ 10 september 2019 om 09:50

@Lander: en dit allemaal gebaseerd op een publicatie in een Sloveens roddelblaadje?

lander luypaert 10 september 2019 om 10:09

Tuurlijk niet alleen via de Sloveense geruchten maar als je even nadenkt en Roglic wil elk aanbod bekijken en je hebt Dumoulin, Kruiswijk, Kuss en Bennett dan zou ik het begrijpen dat hij vertrekt. alsook UAE kan niet alleen op Pogacar rekenen en op een Aru wat nog af te wachten is. Ze hadden interesse in Landa, Nibali, Dumoulin, Carapaz dus dan zou het niet onlogisch zijn dat ze proberen Roglic te verleiden. Als hij en jumbo er een mooie som geld voor krijgen zal Roglic niet weigerachtig zijn om bij Polanc en Pogacar te rijden. Waar hij zeker zal zijn om de Tour als kopman te rijden. De transfer zal niet nu ter sprake komen maar na zijn laatste wegrit want als een contract verbreekt wordt mag er geen wedstrijd meer gereden worden. Ik hoop zelf ook dat hij bij Jumbo blijft maar ik zou hem wel een beetje snappen :)

xistnc 10 september 2019 om 10:17

Zei je nou laatst niet dat Quintana naar UAE zou gaan?

InsideInfo 10 september 2019 om 11:54

@lander luypaert. Geef het nog een dagje. Dan gaat je theorie de prullenbak weer in. Tot 2023 althans ;-)

Maillot à Pois 10 september 2019 om 12:08

@Lander
en waarom hoop jij dat Roglic bij Jumbo blijft.
Ik had gedacht dat je hem er, als grote UAE fan, net graag bij zou hebben?

lander luypaert 10 september 2019 om 12:20

Omdat hij voorlopig gewoon nog een veel betere ploeg rond zich heeft.

rahimns 10 september 2019 om 14:40

Helaas voor je… TJV maakt net bekend dat Roglic bij de ploeg blijft

Kevin Lowagie 10 september 2019 om 08:54

UAE ontwikkelt zich erg sterk onder Matxin. Er zit een duidelijke visie in het team en ze weten sterke talenten aan te trekken. Dat zal betaalt zich nu al terug met Pogacar en Philipsen.

Shinzawai 10 september 2019 om 09:20

De visie is om een resem overduidelijke toptalenten binnen te halen?

JayJay 10 september 2019 om 08:58

Joe komt er dit jaar toch terug boven water! En Riabuschenko kan een grote worden imo.

Brabander 10 september 2019 om 09:47

Aparte renner, die Dombrowski. Zo heel af en toe laat-ie zijn talent zien en dan is het ook een prima klimmer

Johnny7 10 september 2019 om 09:49

Toch een risico om alles op Pogacar te gooien vanaf nu. Hij is nog veel te jong. Nu Martin vertrekt en Aru het niet meer heeft hebben ze echter geen andere keuze. Toch blijft het een risico en vind ik het vreemd dat er geen andere kopman is aangetrokken.

LutsenkoFan 10 september 2019 om 10:22

Ik denk dat Pogacar al het een en ander heeft bewezen in zijn 1e jaar als prof.
Top 5 in je eerste grote ronde en misschien zelfs podium is iets wat misschien nog wel nooit eerder is gebeurd op 20 jarige leeftijd.

Panache 10 september 2019 om 10:47

Het tamme koersen en zwakke deelnemersveld deze Vuelta speelt Pogacar in de kaart. Een van de goedkoopste podia van de laatste jaren in een grote ronde ligt voor het grijpen.
Ik denk zeker dat Pogacar het grootse rondetalent is van zijn generatie, misschien als echte ak-man al een stapje verder is dan dat 19 jarige toptalent uit België. Diamant of platina, die strijd voeren is niet nodig ze zijn allebei bijzonder sterk. Maar ik zie Pogacar nog niet als een van de beste 10 ronderenners. Net als Yates/Yates is goed presteren in koersen van 1 week en Vuelta iets totaal anders dan podiumkandidaat zijn in de Tour. Die stap is geen evolutie, maar een revolutie. Daar heeft Pogacar nog alle tijd voor trouwens, maar het is geen zekerheidje. Een topknecht voor het steile werk a la Dombrowski kan hij sowieso goed gebruiken, al zal Dombrowski ook zijn eigen doelen willen nastreven.

InsideInfo 10 september 2019 om 11:53

#Roglic2023 gaat niet. Ondanks vele aanbiedingen uit o.a. het darten, voetbal en de entertainment industrie. Let maar op!

lander luypaert 10 september 2019 om 12:02

we will see haha

Samlambeej 10 september 2019 om 13:23

Roglic en zijn madam willen de Tour. Dumoulin ook. Enig geluk kan zijn dat één van de twee voor de OS in Tokio kiest.

Samlambeej 10 september 2019 om 13:22

Dombrowski is n beetje een halve zachte. Kan soms mee maar op kop sleuren is heel iets anders.

Natuurlijk zetten ze alles op Pogacar. Volledig oneens dat deze Vuelta ‘m in de kaart speelt. Er wordt veelvuldig aangevallen door de 3 springveren: Lopez, Nairo en Valverde, het is warm en het kereltje heeft bovendien al 2 etappes op zak.

john 10 september 2019 om 13:46

Waarvan er een een kado,tje is van Roglic

Panache 10 september 2019 om 13:47

Wanneer Jakobsen er aan de voet van de slotklim nog aan hangt dan kan je moeilijk zeggen dat er hard gekoerst wordt. Een enkele berg op rammen is heel wat anders dan een zware bergetappe in de Tour.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone