Joe Dombrowski: “Het is een droom van mij om de Tour te rijden”

maandag 20 december 2021 om 18:23
Joe Dombrowski: “Het is een droom van mij om de Tour te rijden”

Dombrowski bij zijn etappewinst in de Giro - foto: Cor Vos

Joe Dombrowski heeft in een gesprek met Cyclingnews verteld dat hij droomt van een deelname aan de Tour de France. De Amerikaanse renner, die de overstap maakte naar Astana Qazaqstan, moet nog wachten op zijn definitieve programma. “Het zou fantastisch zijn als ik de kans krijg om mee te doen aan de Tour.”

“Ik heb de Tour de France nog nooit gereden. Ik woon wel in Nice en ik spreek ook Frans, het is dus zeker een droom van mij om die ronde ooit eens te doen. Er zal tijdens deze stage gepraat worden over mijn programma en mijn verwachtingen”, vertelde Dombrowski. “Ik ben ook altijd blij om de Giro te rijden, misschien kan ik de twee rondes rijden volgend jaar.”

De renner die vertrok bij UAE Team Emirates won dit jaar de zesde etappe in de Giro. “De Giro is misschien de wedstrijd die het beste bij mij past. Zware etappes, lange beklimmingen en vooral stevige bergetappes in de tweede helft van de etappekoers. Voor mij lijkt het soms dat het dan makkelijker wordt terwijl de rest alleen maar meer moe wordt”, aldus Dombrowski.

Over Nibali: “De manier waarop hij koerst is echt indrukwekkend” 
De Amerikaan is zeer blij met de komst van Vincenzo Nibali bij Astana Qazaqstan. “Koersen met Nibali is zoals Michael Jordan of Tiger Woods naast je hebben, hij is echt een van de groteren. Voor mij is hij een van de beste van zijn generatie”, strooide hij met lof voor de Italiaan.

“Het beste aan hem vind ik zijn koersaanpak, dat is echt indrukwekkend. Zijn fysieke capaciteiten zijn ook enorm. Ik ga later blij zijn dat ik ga kunnen zeggen dat ik een ploegmaat was van Nibali.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Marveloke 20 december 2021 om 20:19

Potverdikkie, Joe Dombrowski is alweer 30 jaar, ook al zou je dat nooit zeggen als je hem ziet. Opvallend dat hij nog nooit de Tour heeft gereden, vreemd dat het daar nooit van is gekomen.

Polleke 20 december 2021 om 20:49

Ja, schrik er ook van… typische ronderenner toch, in klassiekers zie je hem nauwelijks… maar goed, hij kan wel wat aan, daar zullen ze een goeie aan hebben bij Astana…

Jean Dumas 21 december 2021 om 16:31

Goede kandidaat. Hij woont in Nice en hij spreekt Frans.

dit is mijn voorwiel 20 december 2021 om 21:16

Toch een waarvan ik het idee heb dat het plafond nog niet is bereikt, ondanks zn 30 jaar en 10 jaar WT ervaring… lijkt elk jaar ook een stukje beter te rijden. In ieder geval een renner die zijn km’s wel maakt in een jaar. Inderdaad een typische ronderenner! Hoop dat hij zichzelf (en mij) verrast komend jaar!

Romāns Vainšteins 20 december 2021 om 21:39

Deze gast ging helemaal fout in het SKY lab, was een geraamte met spaghetti bungel armen geworden daar en heeft er lang over gedaan om weer boven te komen. Afgelopen jaar heeft hij al aangetoond dat hij bij Astana van meerwaarde kan zijn, loslaten voor een etappe zou ik zeggen, ik verwacht hem bij de dagelijkse aanvallers.

Headlines

Materiaalzone

Populair