Joe Dombrowski verlaat UAE voor Astana

donderdag 7 oktober 2021 om 11:03
Joe Dombrowski verlaat UAE voor Astana

© Cor Vos

De Amerikaan Joe Dombrowski zal de komende twee jaar voor Team Astana uitkomen. De 30-jarige klimmer, prof sinds 2013, komt over van UAE Team Emirates.

“Astana is een groot team met een lange geschiedenis en dit team heeft al vele jaren grote successen in de sport en ik ben verheugd om daar deel van uit te maken”, aldus Dombrowski. “Ik kijk ernaar uit om het team te ontmoeten en om met het management aan tafel te zitten tijdens de trainingskampen dit buiten het seizoen en om mijn doelstellingen vast te stellen. Het wordt een geweldige nieuwe uitdaging.”

“Een sterke klimmer en een ervaren en betrouwbare helper voor de grote rondes”, noemt algemeen manager Vinokourov zijn nieuwste aanwinst. “Maar daarnaast kan hij zelf ook op zoek naar overwinningen of voor een algemeen klassement gaan in kleinere rittenkoersen. Het is nog te vroeg om te spreken over doelen, maar ik ben overtuigd dat dit een succesvolle samenwerking wordt voor beide partijen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sagan=hulk 7 oktober 2021 om 11:16

Er waren veel vragen omtrent Astana, maar stiekem doen ze toch goede zaken hoor. Lopez komt er ook nog bij, verder vermoedelijk nog wat gasten van UAE (Conti en Riabushenko). Deze ploeg is springlevend en we zullen ze weer zien aanvallen à volonté in elke rittenkoers.

Het enige wat ik mis zijn enkele Kazachen die doorbreken, Lutsenko heeft veel output gebracht, maar na hem is het stil, misschien is het wachten op de zonen van Vino himself. Een ploeg voor het voorjaar krijgen ze ook niet van de grond.

Shinzawai 7 oktober 2021 om 12:52

Met Moscon erbij verwacht ik dat ze wel enige ambitie zullen hebben voor het voorjaar. Zijn ondersteuning zal echter matig zijn.

Innsbruck 7 oktober 2021 om 13:05

eindelijk zou je bijna zegge, hun aanvallende spirit kunnen ze nu lekker botvieren in de keienklassiekers

Landeirovic 7 oktober 2021 om 11:43

Bij Uae toch een overwinning met veel waarde gepakt in zijn carriere. Is iemand die in een ronde 1x piekt in een rit en die je erna weinig ziet.

Innsbruck 7 oktober 2021 om 14:13

een grillig type

Quincy Adams 7 oktober 2021 om 17:45

ik heb nooit het idee gehad dat hij echt vol voor zichzelf mocht koersen. Ik hoop echt dat hij dat bij Astana mag gaan proberen met adequate ondersteuning. Lijkt me echt zo’n renner die zijn eigen plafond niet kent.

de adelaar 7 oktober 2021 om 12:44

Ik vind het een slimme koop van Astana en voor hemzelf ook een goede move, is geen treintjesman maar gaat lekker tussen alle aanvallers rijden bij Astana

Scott Sunderland 7 oktober 2021 om 23:35

Langzamerhand wordt het weer een ploeg met Lutsenko, Nibali, Dombrowski, Moscon en waarschijnlijk Lopez.

Wheely 8 oktober 2021 om 07:34

De la Cruz komt ook.

Headlines

Materiaalzone

Populair