Joaquim Rodriguez verlaat de Giro d’Italia met breuken
donderdag 15 mei 2014 om 21:01

Joaquim Rodriguez verlaat de Giro d’Italia met breuken

Katusha Paolini Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez zal morgen niet meer van start gaan in de Giro d’Italia. De kopman van Team Katusha was een van de slachtoffers van de massale valpartij in de slotfase van de rit naar Montecassino. Rodriguez kwam zwaar gehavend over de streep en moest direct door naar het ziekenhuis. Na onderzoek werden daar drie breuken vastgesteld.

De Russische formatie meldt dat de Catalaan aan zijn val twee gebroken ribben en gebroken duim heeft overgehouden. Purito werd vooraf gezien als een van favorieten voor de eindzege. Het is niet de eerste keer dat Rodriguez dit jaar tegen de vlakte ging. Ook in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl viel de Spanjaard letterlijk weg uit de wedstrijd. Het is nog niet bekend hoelang hij buiten strijd is.

Ook Caruso en Vicioso naar huis met breuken
Rodriguez was niet het enige slachtoffer vandaag. Ook zijn ploeggenoten Giampaolo Caruso en Angèl Vicioso moesten noodgedwongen de strijd staken. De Spanjaard is er met een drievoudige complexe breuk aan het dijbeen er het slechts aan toe. De Italiaan Caruso bleef gespaard van breuken, maar heeft wel verstuikingen opgelopen aan de linkerheup en het linkerbeen. Eerder deze week liep Caruso bij een val al een breukje in de scaphoïde op.

Na het uitvallen van deze drie renners is Katusha nog maar met zes renners in koers. Naast het eerder genoemde drietal, moesten ook neoprofs Giorgio Checcinel (Neri Sottoli) en Davide Villella (Cannondale) er de brui een geven. Vooral de laatstgenoemde Italiaan leek goed in vorm te zijn, hij brak echter zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine