Joaquim Rodriguez: “Ik hoop dat ik zondag goed kan zijn”
vrijdag 25 april 2014 om 17:58

Joaquim Rodriguez: “Ik hoop dat ik zondag goed kan zijn”

Joaquim Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez is fit genoeg om aanstaande zondag van start te gaan in Luik-Bastenaken-Luik. De Catalaan kwam in de voorbije twee Ardennenklassiekers ten val, maar hoopt aanstaande zondag toch een rol van betekenis te kunnen spelen.

“Ik voel mij een stuk beter dan de afgelopen dagen”, laat hij via zijn ploeg Katusha weten. “Ik heb nog steeds pijn op mijn borst vanwege de val in de Amstel Gold Race afgelopen zondag, maar de pijn is minder dan woensdag.” In de Waalse Pijl kwam hij opnieuw ten val. “Dat had geen verdere gevolgen”, geeft hij aan. “Ik stond bijna stil toen het gebeurde.”

Hij tast in het duister over zijn mogelijkheden voor zondag. “Ik weet nog niet wat ik moet denken van mijn ambitie. Vandaag kon ik nog niet volle bak gaan op de beklimmingen omdat ik nog steeds pijn voelde. Onze osteopaat heeft me behandeld en is ervan overtuigd dat ik goed kan zijn aanstaande zondag. Dat hoop ik ook. Wanneer ik Luik pijnvrij kan rijden, dan kan ik laten zien waar ik de afgelopen maanden hard voor gewerkt heb.”

Selectie Katusha voor Luik-Bastenaken-Luik
flag-es Daniel Moreno
flag-it Giampaolo Caruso
flag-ru Alexander Kolobnev
flag-ru Dmitriy Kozonchuk
flag-es Alberto Losada
flag-es Joaquim Rodriguez
flag-es Angel Vicioso
flag-ru Eduard Vorganov

Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2014

RIDE Magazine