Joaquim Rodriguez blijft Katusha trouw
foto: Sirotti
dinsdag 21 juli 2015 om 13:13

Joaquim Rodriguez blijft Katusha trouw

Joaquim Rodriguez rijdt ook in 2016 voor Katusha. De 36-jarige Spaanse klimmer verlengt zijn contract met de Russische formatie voor één seizoen.

“Ondanks zijn leeftijd, levert hij nog steeds prestaties”, zegt teammanager Viacheslav Ekimov. “Er zit geen sleet op zijn instelling en zijn resultaten. Joaquim is zowel op de fiets als zonder een modelprof. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten. We zijn dan ook erg blij dat hij doorgaat bij Katusha”, klinkt het.

Rodriguez is bezig aan zijn zesde seizoen bij Katusha. Eerder kwam hij uit voor de Spaanse ploegen ONCE, Saunier Duval en Caisse d’Epargne. Deze Tour won hij de ritten naar Hoei en Plateau de Beille.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2015 13:20
Logisch, hij zit daar helemaal op zijn plek. Samen met Kristoff de belangrijkste man in de ploeg, goed salaris en goede knechten. Al begin ik wel te denken, dat zijn klassementsambities langzaam maar zeker voorbij gaan zijn. Voorafgaand aan de Tour hoopte hij op podium en is er toch doorheen gezakt. Volgens mij is hij ook niks tegengekomen (valpartij, ziekte), maar goed dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Misschien dat hij volgend jaar nog eens de Giro/Vuelta combinatie gaat doen?
21 juli 2015 13:25
Die wint op z'n 40e nog een keer de Vuelta, let maar op.
21 juli 2015 13:32
Hij had een hongerklop in de rit Col de la Pierre-Saint-Martin en is de dag erna gevallen in de neutrale zone.
Maar hij komt gewoon tekort voor een plaats op het podium en gaf zelf aan dat hij dan liever voor ettappeoverwinningen rijdt dan voor de vijfde plaats.
Hij heeft gewoon een goed jaar tot nu toe (met een geweldige overwinning in het Baskenland) en pakt deze Tour dus ook twee etappes (met uitzicht op meer).
21 juli 2015 13:51
Komt inderdaad tekort voor het klassement tegenwoordig, maar mocht hij zich puur focussen op etappezeges, dan kan hij de komende twee jaar nog flink wat etappes op z'n palmares schrijven in de Grote Rondes.
21 juli 2015 13:59
Hij rijdt misschien een wat minder klassement maar ik geniet toch van hem. Pakt gewoon 2 etappes en ik zie hem er deze week nog wel 1 pakken en daarbij de bergtrui. In de vuelta verwacht ik dat hij weer top is en om het podium meedoet. Zie hem in San Sebastian en Lombardije ook nog wel mooie dingen doen.

Hij heeft een fantastische erelijst waar slechts 2 dingen voor hem ontbreken. Dat is winst in een grote ronde en in LBL.
21 juli 2015 14:15
Ik zie hem volgend jaar nog wel een gooi doen naar de zege in Luik. Hij heeft een klik gemaakt, en beseft nu dat aanvallend rijden hem meer zal opleveren. Hij hoort nog steeds bij de meest explosieve renners van het peloton, maar is niet meer de heerser die hij was in de jaren 2012/2013. Maar door zijn ervaring, taaiheid en tactisch vermogen kan hij nog steeds grote koersen winnen.

Ik verwacht inderdaad ook dat hij in de Vuelta gaat meespelen voor de overwinning. Een grote ronde winnen gaat niet meer, maar voor het podium in Spanje heeft hij de kwaliteiten nog. Eigenlijk jammer dat er ooit een einde komt aan zijn loopbaan. En aan eigenlijk aan die van alle oude karakterrenners :(
21 juli 2015 14:44
@Purito.
Ligt eraan wie er meedoen. Als Nibali komt met Landa en Aru, Valverde en Quintana gaan rijden. Henao gaat waarschijnlijk de Vuelta doen.
21 juli 2015 15:59
@nickdt
Sinds wanneer is Henao een serieuze kandidaat voor het podium? Komt nog ruim tekort. En in een Vuelta doet Purito toch niet onder voor een Aru. Kom op. En Nibali zal wel niet gaan.

Het is geen Tour. Dus zeker podiumkansen.
21 juli 2015 16:06
Henao mocht willen dat hij van het niveau Purito is. Ik had Purito voor de tour als top 5 kandidaat maar in de Vuelta vind ik hem podiumkandidaat.
21 juli 2015 17:45
@Front-runner Bedankt voor de info, dat verklaart waarom hij het klassement totaal heeft laten varen. In de Vuelta is hij zeker podiumkandidaat, maar voor de eindzege zie ik hem niet meer meedoen. Al vind ik het nog steeds zonde, dat het hem nooit gelukt is. In 2012 had het moeten gebeuren. Eerst een grote kans in de Giro, daarna in de leiderstrui verschalkt door Contador in de Vuelta.

Reacties zijn gesloten.