João Almeida: “Hier heb ik zo hard voor gewerkt”

maandag 16 augustus 2021 om 09:44
João Almeida: “Hier heb ik zo hard voor gewerkt”

foto: Cor Vos

João Almeida was al wel vierde en zesde in de Giro d’Italia, maar een eindklassement winnen in een ronde deed hij tot voor kort nog niet. Daar bracht hij afgelopen week in de Ronde van Polen verandering in. Dit weekend werd de Portugees in de gele trui op het eindpodium gehuldigd.

Almeida liet weten erg blij te zijn met zijn optreden in Polen, waar hij behalve het eindklassement ook twee etappes en het puntenklassement won. “Het is een droom die uitkomt om op de bovenste tree van het podium in een rittenkoers te staan. Hier heb ik zo hard voor gewerkt. Om het klassement, twee ritten en de witte puntentrui te winnen is ongelooflijk. Daar had ik niet van kunnen dromen bij de start van deze koers.”

Ook werd de Portugees met zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step gehuldigd als winnaar van het ploegenklassement. “Het geeft een geweldig gevoel om daar met al je ploegmaats te staan die zo hard voor je hebben gewerkt tijdens deze ronde. We waren er elke rit, toonden de Wolfpack-spirit en kunnen dus trots zijn op onszelf. Ik haal veel vertrouwen uit dit optreden in Polen en mik op meer goede resultaten tot het einde van het seizoen.”

Na het seizoen vertrekt Almeida naar UAE Emirates, waar hij een vijfjarig contract tekende.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Michelangelo 16 augustus 2021 om 10:12

Mooie prestatie, overigens in een niet al te sterk deelnemersveld. Goed dat Almeida op meerdere plekken “de nul wegveegt” en nu zowel een WT ritoverwinning te pakken heeft alsook het eindklassement in een WT wedstrijd. Dit past m.i. wel bij zijn staat van dienst, als je ziet hoe lang hij leider was in de Giro en hoe vaak hij daar net naast een ritzege greep.

Hoeft ie in ieder geval niet met de camion naar huis…

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:32

Toch een grotere naam in het ronde werk dan Oud winnaars weening en Wellens. Denk dat je verwachtingen van deelnemers ronde van Polen misschien wat hoog zijn

pirazzi 16 augustus 2021 om 10:13

Hij gaat met tegenzin weg dus.

Victor S 16 augustus 2021 om 10:27

denk ja en nee. Dit was van kleins af aan wel zijn droomteam. Daar is hij in terechtgekomen maar ik denk dat hij ook wel weet dat hij verder moet kijken. We zullen gelukkig en ongetwijfeld wel meer van hem gaan zien, bij welk team dan ook.

Dikke vrouw 16 augustus 2021 om 10:38

9 op de 10 vertrekkers bij Quickstep halen hun niveau van daar nooit meer. We gaan het zien..

Napoleon 16 augustus 2021 om 11:07

@ dikke vrouw: kom je nu weer met dat fabeltje aan? Heel veel vertrekkers halen hun niveau daarna nog wel.

harryjohan71 16 augustus 2021 om 11:09

Tuurlijk gaat hij niet met tegenzin weg. Hij heeft bewust gekozen voor een andere ploeg, tenzij Lefevere hem geen contract heeft aangeboden. Als Lefevere dit wel gedaan heeft, was het voorstel van DQS gewoon niet goed genoeg. Zo tevreden was Almeida trouwens niet in de Giro de eerste week.

Willem Kieft 16 augustus 2021 om 13:57

Napoleon, voor sprinters heeft Dikke Vrouw echt wel een punt. Voor ronderenners niet.

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:35

Uran, kwiatkowski, Martin, Nuyens, leukemans, bram tankink

Marik 16 augustus 2021 om 10:34

Als ik het iemand gun dan is het Almeida wel. Heeft aangetoond uit het juiste hout te zijn gesneden. Heeft daarnaast ook niet altijd de volle 100% aan steun gehad vanuit zijn eigen ploeg. Dat hij vertrekt is een abc-tje.

vevie 16 augustus 2021 om 10:37

Idd, geheel logisch dat hij vertrekt. Nu hopen voor hem dat hij de Giro als kopman kan rijden en niet meteen naar de Tour moet als knecht voor Pogacar. Dan gaat hij er zelf op achteruit, namelijk. Evenepoel achter zich houden dat lijkt me voor hem te doen. Althans, niet als buitenlander in een Belgische ploeg maar die zou hij zelf in de koers in een GT de baas kunnen. Pogacar is een ander verhaal. Die is nog een flink stap boven Almeida. Dat wordt gewoon knechten

Marik 16 augustus 2021 om 10:46

Hij zal wel de Tour moeten knechten en 1 van de andere rondes voor eigen kans mogen gaan.

ThorHushovd 16 augustus 2021 om 11:04

Dat lijkt me ook Marik; zou een gezonde afspraak zijn zoals die bij meerdere renners van dat kaliber gemaakt worden.

Michelangelo 16 augustus 2021 om 11:05

Hij is m.i. nog niet klaar voor kopmanschap in de TdF. In zijn eerste succesvolle Giro was hij bergop niet goed genoeg, en in zijn tweede Giro zat een offday van formaat.

Hij heeft in ieder geval wel aangetoond ook gewoon nog inhoud te hebben in week 3, en dat is volgens mij het allerbelangrijkste aan het rijden van grote rondes. Want daar worden vaak de echte tikken uitgedeeld.

Maar linksom of rechtsom: hij is zeker te goed om enkel te moeten knechten in de trein van Evenepoel of straks Pogacar. En daarom is het vertrek bij DQS volledig logisch (daar gaan alle ballen op Evenepoel en de klassieke ploeg/sprintploeg), wat je je enkel kunt afvragen is of je dan bij UAE beter af bent. Maar ik hoop dat ze heb zoveel mogelijk loskoppelen van Pogacar, danwel volgend jaar Almeida de Giro voor eigen kans, Pogacar de TdF, en samen in de Vuelta.

Ronellenfitsch 16 augustus 2021 om 12:01

Nou, volgens mij was er in week 1 van de Giro (toen Almeida een slechte bergrit afleverde) wat rumoer over zijn rol in de ploeg, maar heeft hij het verder zo slecht niet gehad. Maar aangewakkerd door de extreme Remco E. meningen lijkt er nu van Almeida ook een soort karikatuur te worden gemaakt.

Willem Kieft 16 augustus 2021 om 13:59

Die karikatuur is niet zozeer van Almeida als wel van de ploeg waar hij waarvoor hij rijdt. En die karikatuur is in dit geval niet helemaal op drijfzand gebaseerd.

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:38

Met w kieft eens. De ploeg managed Rev nou niet als een rustig komend jong talent. Dit is ook de ploeg van boonen die cocaïne nodig had. Denk dat op het mensvlak patlef wel een coach als werner kan gebruiken

Cervezas 16 augustus 2021 om 15:00

“Dit is ook de ploeg van boonen die cocaïne nodig had.”

Wat een kulargument.

Natte spons 16 augustus 2021 om 15:21

Natuurlijk kun je 1 geval, als dat van Boonen niet als argument gebruiken.
Het is echter wel zo dat PL met regelmaat renners helemaal afbrand en anderen helemaal over het paard tilt. Van stabiel beleid/klimaat is er in die ploeg niet echt sprake, tenzij er elk jaar wordt gepresteerd, zoals in de klassieker kern van de ploeg, dan laat de ploegleider ze met rust.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair