Jetse Bol: “We moeten blijven opletten de komende dagen”

Jetse Bol: “We moeten blijven opletten de komende dagen”
vrijdag 15 mei 2015 om 19:16

Jetse Bol kwam de – op papier – zwaarste etappe in Olympia’s 3M Tour 2015 zonder enige problemen door. Zijn leidende positie in het algemeen klassement kwam geen seconde in gevaar. Na de tijdrit van morgen kan een eerste voorzichtige balans opgemaakt worden, maar Bol schat zijn kansen hoog in. Het zou een derde eindoverwinning in Olympia’s Tour betekenen en mogelijk een opstap naar zijn herintrede in het profpeloton. “Eerst dit seizoen maar eens lekker koersen, dan zien we het vanzelf”, overdenkt hij na aankomst zijn kansen tegenover WielerFlits.

Relatief makkelijke rit door België
“Koninginnenrit, kasseien, bergen, viaducten; ik heb ze allemaal overleefd”, grapt Bol. “De etappe is geen Limburg qua zwaarte. In het parcours lagen maar twee korte klimmetjes, die bovendien te ver van elkaar verwijderd waren. Daarnaast was het met zijn krap aan 150 kilometer ook nog erg kort vandaag. Er stond wel wat wind, maar omdat het de gehele dag draaien en keren was, lagen er niet veel kansen om het voor andere ploegen op de kant te trekken. Als ploeg hebben we weer een lekker dagje gehad”, lacht de renner van Join-S|De Rijke in zijn gele leiderstrui van sponsor Post-It.

Eenvoudig gecontroleerd
“We hebben wel steeds opgelet of er geen mannen uit het top van het klassement in de kopgroep mee glipten. Dat was steeds niet het geval. Toen de tien vluchters weg waren, hebben wij vanachter gecontroleerd. Riwal Platform had niemand mee en lieten al na twintig kilometer twee man met ons mee draaien. Toen Jim van den Berg door een lekker band uit de kopgroep werd teruggeslagen, begon ook Parkhotel Valkenburg te rijden. Daardoor liep het verschil met de koplopers gestaag terug en was er eigenlijk niets aan de hand”, legt Bol uit.

Een stap terug en volgend seizoen weer twee stappen vooruit
Met een korte tijdrit morgenochtend in Delft, gevolgd door een vlakke etappe in dezelfde plaats ’s middags en de vlakke slotrit van zondag, lijkt een derde eindzege voor Bol in de maak. “Ik mag me niet laten verrassen. Als er morgen wind staat en het gaat een keer op de kant, moet ik erbij zitten. We moeten attent blijven koersen, dan is het realistisch om de ronde te winnen.” Als dat de Noord-Hollander lukt, hoopt hij dat het stapje terug naar het Continental-circuit hem twee stappen vooruit bezorgt en zodoende weer ergens een profcontract kan tekenen. “Het zou mooi zijn, maar ik kan niet meer dan hard fietsen, goed trainen en er honderd procent voor leven.”

Winnen op dit niveau is misschien we bevredigender dan prof zijn

“Ik hou me er alleen niet te druk mee bezig”, gaat Bol verder. “Ik geniet van dit moment zelf en heb het naar mijn zin bij Join-S|De Rijke. Ik vind het een leuke groep. Maar laat ik wel realistisch zijn: het is mooier om de Ronde van Vlaanderen te rijden, dan bijvoorbeeld de Ronde van Zuid-Holland. Maar ik wil niet van een teleurstelling spreken als het me niet lukt om dit jaar weer prof te worden. Nogmaals, ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is fijn dat je in dit soort koersen weer echt mee kan doen. Ik heb drie jaar redelijk anoniem rondgereden in het profpeloton, al werd ik tijdens Parijs-Tours natuurlijk een keer driehonderd meter voor de lijn teruggepakt. Het profpeloton is erg groot en daar rijden alleen maar goede renners. Ik heb Vlaanderen gereden, gekoerst in Parijs-Roubaix en meegedaan aan een grote ronde. Dat is heel mooi, maar in Olympia’s Tour meedoen voor de zege is dat ook. Het is natuurlijk anders, maar misschien wel bevredigender.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

xistnc 15 mei 2015 om 19:26

Eigenlijk ben ik het wel eens met Jetse. Op een erelijst hoort ook te worden vermeld, wanneer je in welke koers op hoeveel meter van de streep ooit bent teruggepakt.

Windvlaag 15 mei 2015 om 19:32

Ik hoop dat hij wint. Ik mag hem wel. Vond het persoonlijk jammer dat hij geen nieuw contract kreeg bij TLJ. Als hij gewoon keihard zijn best blijft doen dan moet het wel goed komen. Misschien naar Roompot komend seizoen.

Lombarda 15 mei 2015 om 20:04

Bol lijkt me een uitstekende renner om de gelederen van LJ te versterken. Die ploeg kan nog wel een winnaarstype gebruiken.

StonedCamel 15 mei 2015 om 20:23

@Lombarda: Bol heeft al aangetoond op het niveau WT/PCT geen winnaar te zijn, dat is echt een ander paar mouwen dan Olympia’s Tour.
Overigens wel een zeer bruikbare renner die mee kan sprinten voor een mooie ereplaats en goed een sprint kan aantrekken.

IljoKeisseFan 15 mei 2015 om 21:07

Als hij Parijs-Tours had gewonnen had hij nu wel bij LottoJumbo gereden.. Verder lijkt het me eerst 2 stappen achteruit en daarna 1 hoger (Roompot). Heeft toch aangetoond het World Tour niet aan te kunnen.

Off: Ik zit te wachten tot Fiets aankomt met een reactie over Stroetinga..

DerPantzerwagen 15 mei 2015 om 21:34

@iljokeissefan
Hier hetzelfde…
Ik vind het nu niet echt meer irritant maar vooral grappig en zielig.

Lombarda 15 mei 2015 om 22:25

@stonedcamel
Ik had een knipogend mannetje achter mijn post moeten plaatsen, zie ik nu.

Duvel 16 mei 2015 om 00:58

“het is mooier om de Ronde van Vlaanderen te rijden, dan bijvoorbeeld de Ronde van Zuid-Holland.”
Ja, dat ben ik wel met hem eens…. en dan heb ik de ronde van Vlaanderen niet eens gereden :’)

RiGHT 16 mei 2015 om 02:30

ik heb het enthousiasme rond zijn persoon van enkele volgers hier nooit begrepen. hij is at most iemand voor een sprint trein… en dan mogelijk alleen maar op pro-conti vlak. als hij toevallig mee zit in een ontsnapping dan kan hij goed aankomen, maar op PT niveau heb ik hem volgens mij bijna nooit mee zien zitten. 3 jaar anoniem rond rijden en dan 1 etappekoersje op conti niveau winnen gaat je niet direct op PT niveau terug brengen
misschien als ze bij Roompot verlegen zitten om semi-ervaren krachten, dan kunnen ze er nog eens over denken met Bol. Maar hij zal het eerder van goede contacten moeten hebben. Misschien kan zn mexicaanse vriendinnetje (die deed toch ook iets in het vrouwenwielrennen?) wat voor hem betekenen bij een Amerikaanse pro-conti ploeg o.i.d.

hazales 16 mei 2015 om 10:34

Jetse Bol,en Coen Vermeltvoort,horen eigenlijk alletwee in een profploeg te rijden,er zitten zeker mindere renners,in een profploeg,als deze twee.

Headlines

Materiaalzone

Populair