Jetse Bol verruilt Belkin-groen voor De Rijke-geel

vrijdag 31 oktober 2014 om 15:17
Jetse Bol

foto: Sirotti

Jetse Bol vervolgt zijn wielerloopbaan bij Cyclingteam De Rijke. De Noord-Hollander kon bij Belkin niet rekenen op contractverlenging en was genoodzaakt zijn heil elders te zoeken. Hij kreeg dat bericht pas afgelopen maand te horen. “Op het hoogste niveau actief blijven, zat er helaas niet meer in”, vertelt Bol over zijn overstap naar zijn nieuwe Continentale ploeg aan het Algemeen Dagblad.

“Maar De Rijke is een mooie ploeg, waar ik één jaar lang de kans krijg om te bewijzen dat ik wél thuis hoor tussen de profs”, gaat Bol verder. “Ik weet dat ik m’n plafond nog niet bereikt heb. En als ik nu een stap terug moet zetten om er straks weer twee vooruit te zetten, dan is dat maar zo. Ik ben in ieder geval blij dat ik kan blijven fietsen in een mooie ploeg, waar ik vroeger ook vaak genoeg tegen gestreden heb. Een continentale ploeg, maar van oudsher wel een van de grootste continentale ploegen.”

Bol gold jarenlang als een heel groot talent, maar wist die belofte bij de profs nooit in te lossen. Vorig jaar leek hij met Parijs-Tours zijn eerste profzege binnen te halen, maar de herfstklassieker duurde driehonderd meter te lang. Samen met Wouter Mol gaat hij volgend seizoen het kopmanschap bij De Rijke dragen. “Mol & Bol, een mooi duo, hoor’, lacht Bol, één van de grootste grappenmakers in het peloton. “Het lijkt me tof om weer eens voor de zege te kunnen rijden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone