Jetse Bol: “Ambitie is er voor derde eindzege”

Jetse Bol: “Ambitie is er voor derde eindzege”

foto: Marcel Koch

donderdag 14 mei 2015 om 16:56

Een morele opsteker voor Jetse Bol in de tweede etappe van Olympia’s 3M Tour, waar de ex-Belkin-coureur zijn eerste seizoenszege boekte. De renner van Join-S|De Rijke wist een lange vlucht succesvol af te ronden en dwong bovendien de leiderstrui af. Ook na de derde etappe in Reuver staat de Noord-Hollander aan de leiding en zag nummer twee Arno van der Zwet letterlijk en figuurlijk uitvallen. De eindwinnaar van 2009 en 2011 heeft vertrouwen in een derde eindzege, wat een record zou betekenen. “Die ambitie is er zeker”, vertelt Bol vol vuur aan WielerFlits.

Opmerkelijk zegegebaar
Bol zegevierde in Gendringen door zijn drie medevluchters te vloeren in de sprint. Zijn opvallende zegegebaar verdient uitleg: “Je mag over de finish komen zoals je dat zelf wilt. Voor mij was het een bevrijding. Ik werk hard, maar krijg toch veel commentaar over me heen. Ik wil daar niet mee zeggen dat ik mensen  de mond wil snoeren, maar voor onze ploeg was het een grote opsteker. We rijden steeds goed, maar grijpen alsmaar naast de zege. Nu mij dat lukt, is dat extra mooi.”

Klassement min of meer beslist
Samen met zijn veertien makkers in de kopgroep kreeg Bol op een zeker moment acht minuten voorsprong. “Daar keek ik wel van op. Je weet vooraf dat wanneer alle ploegen mee zitten, een grote voorsprong mogelijk is. Ik persoonlijk zou, als ik van een ploeg was met maar één mannetje in de kopgroep, het gat toch kleiner houden. Dan had je grote kans gehad dat andere ploegen in de finale mee hadden geholpen en kun je zo weer mee doen op de zege. Nu geven die ploegen – met renners die normaal gesproken tot de laatste dag mee hadden gedaan –  het klassement volledig uit handen, want de verschillen zijn nu heel groot.” Onder meer Jo Piels en BMC Development Team hadden slechts één renner mee in de vlucht van gisteren.

Record in de maak
Bol won in het verleden tweemaal eerder het eindklassement in Olympia’s Tour. Anno 2015 hoopt hij daar een derde aan toe te voegen. “Dat is zeker de ambitie, daar ga ik alles aan doen. Maar we gaan het niet cadeau krijgen. Er staan nog genoeg mannen vrij kort. Het is niet zo dat het nog maar tussen drie renners gaat. Ik denk dat het nog tussen een man of twaalf gaat. Die zullen er alles aan doen om mij het leven zuur te maken. We zijn er dus nog zeker niet.” De tijdrit van zaterdag ziet Bol in ieder geval niet als een obstakel, ondanks dat Bob Schoonbroodt bekend staat om zijn tijdrijderscapaciteiten. “De tijdrit is relatief kort, maar ik ga zeker mijn best doen. Ik ben ooit, heel, heel lang geleden, Nederlands kampioen tijdrijden geweest, dus we zullen zien”, grapt een goedgemutste Bol. In 2005 veroverde hij het rood-wit-blauw bij de Nieuwelingen.

IMAG0625[1]

Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

Dit artikel delen:

1 Reactie

BlancoProCycling 14 mei 2015 om 22:10

@Duvel
Mooie imitatie van onze vriend ‘Fiets’

Headlines

Materiaalzone

Populair