Jens Keukeleire kampt met achillespeesblessure

donderdag 30 maart 2017 om 10:35
Jens Keukeleire kampt met achillespeesblessure

Foto: Sirotti

Jens Keukeleire heeft in de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen te maken met een blessure aan zijn achillespees. De 28-jarige Belg van Orica-Scott is daarom vanmorgen niet gestart in de ochtendrit van Driedaagse De Panne-Koksijde.

“Jens heeft een lichte irritatie aan de achillespees. Daarom hebben wij beslist hem te laten rusten om zo zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen van zondag niet in het gedrang te laten komen”, vertelt ploegleider Lorenzo Lapage aan persbureau Belga.

Normaal gesproken zal de nummer twee van Gent-Wevelgem zondag in Antwerpen gewoon aan de start staan. Vorig jaar werd hij 21ste in ‘Vlaanderens Mooiste’

Dit artikel delen:

7 Reacties

kaalpani 30 maart 2017 om 10:40

Mede een bewijs hoe hard en zwaar de finale van Gent-Wevelgem was. Gevolg van op je top van je kunnen rijden (op basis van je topvorm) en dus een kleine overbelasting van de achillespees. Bekend probleem bij veel renners/fietsers!

Jean Dumas 30 maart 2017 om 10:45

Zat ik ook aan te denken. Hij reed ook niet met een koekenbakker in de beslissende vlucht.

moa 30 maart 2017 om 10:52

Onderschatte renner die toch meer kopmanschap moet krijgen binnen dat team. Kan een helling over en is snel.

drikkes 30 maart 2017 om 12:25

Moa, die krijgt al jaren het kopmanschap in de Vlaamse koersen maar tot aan Gent Wevelgem is het er nog niet uitgekomen.
Surplus voor zo een renner komt het gezegde ‘een zwaluw maakt de lente niet’ absoluut wel van pas!
Maar ik hoop van harte dat hij nu doorbreekt, is er dacht ik 28, als je ziet naar Van Avermaet dan komen de klassieke renners die langzaam groeien pas na de 30 tot hun recht. Hij heeft dus nog alle tijd.

aardappeljager 30 maart 2017 om 13:14

Ik had mijn hoop op hem en Gilbert voor het bestrijden van Sagan en Greg

Chaba 30 maart 2017 om 13:18

Ik denk dat dit meer een excuus is om de koers te verlaten Dan dat dit GW komt. Vorm is goed. niets meer te winnen in de Pannen, dus geen risico’s nemen en nog een extra dagje rust opbouwen naar de Ronde.

TykkeThor 30 maart 2017 om 14:03

Keukeleire onderschat? Mwaaah, prima renner met af en toe leuke uitschieters, maar hooguit subtop. Kan zondag zomaar top-5 rijden, maar voor hetzelfde geldt zien we er niks van. GW was volgens mij ook pas z’n eerste behoorlijke uitslag dit jaar.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair