Jasper Stuyven: “Zijn entourage moet Evenepoel eens afremmen”

maandag 25 oktober 2021 om 17:44
Jasper Stuyven: “Zijn entourage moet Evenepoel eens afremmen”

foto: Cor Vos

“Of er een debriefing geweest is na het WK? Ja. Met iedereen, behalve Remco. Hij vond het niet nodig”, zegt Jasper Stuyven in een interview met Het Nieuwsblad. “Jammer, omdat hij het op tv wel nodig vond dingen te zeggen.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Morgen wordt in het Antwerpse Puurs de Flandrien 2021 uitgereikt, een organisatie van Het Nieuwsblad. In de aanloop ervan interviewt de krant een aantal genomineerden. Daar is Jasper Stuyven één van, naast – topfavoriet – Wout van Aert, Tim Merlier, Jasper Philipsen en Remco Evenepoel. Voor die laatste was Stuyven in het interview niet mals.

Stuyven heeft het niet alleen over zijn knappe zege in Milaan-San Remo, maar ook over de gemiste kans van de Belgen op WK in Leuven, waar hij net naast een medaille greep. En hoe hij na afloop op de kamer samen met roomie Wout van Aert de eerste ontgoocheling verwerkte.

Debriefing
“Er is vijf dagen na het WK nog een debriefing geweest”, vertelt Stuyven. “Online, via Teams. Het duurde een half uur. Een meerwaarde. Met alle WK-Belgen? Iedereen, behalve Remco. Hij was op de hoogte, maar vond het niet nodig. Jammer, omdat hij het wel nodig had om op tv (in Extra Time Koers, red.) dingen te zeggen. Dingen die bij sommigen van ons zijn blijven hangen.”

Jasper Stuyven op het WK in Leuven – foto: Cor Vos

Eerder gaf ook Wout van Aert al zijn mening over Evenepoels uitlatingen. Zo vertelde het Belgische toptalent dat hij zelf wereldkampioen had kunnen worden. “Zijn entourage zou Remco soms eens moeten afremmen”, zegt Stuyven daarover. “Hij moet nog leren wanneer hij dingen wel en niet mag zeggen. Ook een supersterke renner – wat hij zeker is – moet beseffen dat sommige zaken best intern blijven.”

Sterke Alaphilippe
Stuyven gelooft overigens niet dat Evenepoel wereldkampioen had kunnen worden. “In de eerste plaats had hij dan een andere koers moeten rijden. Wat hij nu deed – vol meerijden in de vroege vlucht, druk gesticuleren en omnipresent zijn tot de finale begon -, dat kan elke subtopper. Maar zelfs had hij zich gespaard, was hij nooit weggereden van Alaphilippe.”

De Leuvenaar zegt voor de volledigheid dat ook hij zelf geen wereldkampioen had kunnen worden, zelfs al had hij onderweg minder energie moeten verspelen in functie van Wout van Aert. “Ik had een superdag, trapte mijn beste waardes ooit en misschien had ik dan Alaphilippe kunnen volgen. Maar dan nog had hij mij geklopt in de sprint. Maar dan had ik wel op het podium gestaan.”

Dit artikel delen:

123 Reacties

Petje 25 oktober 2021 om 20:37

Vanaf dag 1 is Evenepoel een heel naar eng mannetje. verbaast niemand dit.

Wheely 25 oktober 2021 om 21:25

We kunnen wel raden wie het onderwerp van gesprek was tijdens die nabespreking.

Barry Batsbak 26 oktober 2021 om 08:48

Marion Rousse?

notriple 25 oktober 2021 om 21:28

Ik zeg niets!!!

Lalsacien 25 oktober 2021 om 21:44

Ik had liever gezien dat je helemaal niets had geschreven…

Pedalo 25 oktober 2021 om 21:37

Spijker op zijn kop….Remco is een topcoureur maar als je de gunning niet hebt ga je een stuk minder winnen. En er zijn dit jaar teveel vervelende dingen gebeurd. In de Giro eerst Almeida laten wachten, met veel misbaar, en vervolgens zeggen dat je nog niet top kon zijn. Opdracht OS niet werken voor van Aert. Tegenvallende tijdrit met weer smoesjes. WK tijdrit weer allerlei smoesjes. WK als een saboteur al dan niet expres. Vervolgens weer een grote mond richting Lombardije….laat het menneke eerst een beetje in de luwte. Zal echt wel een goede renner zijn/ worden maar heeft wat tijd nodig…..Of het wordt een soort Botcharov, te licht voor het grote werk.

Michelangelo 25 oktober 2021 om 22:26

Je vergeet nog even de opgave in de Benelux tour, waar hij van goudwaarde had kunnen zijn voor Asgreen. Maar waar hij koos om extra tijd te hebben voor een goede voorbereiding op het EK…..

Beer 25 oktober 2021 om 22:43

Bullshit Michel.. Remco was toen zieker dan dat Matje z’n rug pijn deed en Asgreen had het zelfs uit REV’s wiel niet gehaald van de Bahrein Boys.

Alfons Haavers 25 oktober 2021 om 21:42

Move on zou ik zeggen tegen alle betrokkenen.

Stuyven verliest de sprint tegen Van Baarle en Valgren, je was goed maar onder geen enkele omstandigheden mee geweest met Alaphilippe. Wout, je was onder de impulsen van de Fransen, Flip voorop, in geen enkel scenario wereldkampioen geworden. Remco, de punches van Julian had ook jij niet overleefd en je had hem zeker niet geklopt in de sprint.

Al de rest is gewoon praat achteraf en van elkaar verwijten worden alleen maar de journalisten beter en de parasieten hier die teren op elke scheet over Evenpoel waarbij nog maar eens hetzelfde gezeik kan worden bovengehaald.

WK verloren van een sterker land met een sterkere kopman, op naar het volgende waar weer de vorm en de omstandigheden van die dag gelden en Leuven ‘21 geen enkele rol meer speelt.

heinp 25 oktober 2021 om 21:56

De geschiedenis herhaalt zich in België .
Ten tijde van Merkx altijd gedoe tijdens de WK koers , Roger de Vlaminck , Freddy Maertens , en vele andere .
Door hun onderlinge jaloerse banden konden Hennie Kuiper , Felice Gimondi ,Basso , Kneteman , Raas profiteren van de rivaliteit en wereldkampioen worden .
De Belgen fietsten allemaal tegen elkaar . Ook de successen van TI Raleigh werden vaak behaald door te profiteren van de onderlinge jaloezie bij de Belgen ,liever nun Hollander dan ne concurrent uit eigen land .Eigenlijk heel sneu allemaal .
Ook toentertijd modder gooien naar elkaar .

LaDoyenne 25 oktober 2021 om 22:01

Ook wel gekend als Het Verdriet van België.

Lalsacien 25 oktober 2021 om 22:03

Volgens mij heb je het nog niet verwerkt.

LaDoyenne 25 oktober 2021 om 22:42

@Lalsacien

Gelukkig hebben we nu Evenepoel. 15 keer op rij WK-goud. Vingers in de neus, een stuk taart in de mond wanneer ie over de eindmeet rijdt. Kan tellen qua zegegebaar, niet?

Pizzi 26 oktober 2021 om 08:17

@LaDoyenne: ik dacht eerder aan een pizzapunt en dat ‘ie dan een gemorst stukje salami van z’n shirt veegt.

Gunther Leonhardt 25 oktober 2021 om 22:59

Die uitspraken zijn nog niet zo erg, maar niet komen opdagen tijdens de debriefing en vervolgens je mond opentrekken in de media, is op z’n zachtst gezegd ongepast. Dit moet hij rechtzetten voor het komende seizoen begint of hij gaat geviseerd worden.

tonny de winter 25 oktober 2021 om 23:40

De debriefing was 5 dagen na het WK. Zat Evenepoel toen niet in Italie om de Ronde Van Emilia te betwisten. Dan kan hij toch moeilijk aanwezig zijn op de debriefing?

adelaarvanantwerpen 26 oktober 2021 om 11:33

Lol de briefing is op teams. Dat is een online platform. Daar kan jij in Italië ook aan deelnemen. Net zoals al de renners die in Roubaix aan het voorbereiden waren.

jan jansen 25 oktober 2021 om 23:42

Evenepoel is een genot voor het wielrennen, zowel op de fiets als daarbuiten.
Hoeveel volgers laat hij elke week weer genieten zodat ze hun gal kunnen spuien.
Het is elke week weer uitkijken of WF een nieuwsbericht weet te plaatsen over Remco.

Ze laten allemaal steken vallen. En de bondscoach waarschijnlijk de grootste, hij krijgt de neuzen van de renners niet dezelfde kant op.

peervaneynthoven 25 oktober 2021 om 23:55

Steken laten vallen? Hij heeft een trui met grote gaten gebreid. Het ventje is onuitstaanbaar en oncollegiaal. Bovenal een blater die nog weinig heeft waargemaakt in vergelijking tot zijn leeftijdgenoot Pogacar.

peervaneynthoven 25 oktober 2021 om 23:50

Bij Lefevere en zijn discipel Evenepoel moet ik steeds denken aan de woorden,lang geleden ooit uitgesproken door Wim Sonneveld in een interview met Godfried Bomans:
” Mijnheer Lefevere ik wilde u graag dit keer iets zeggen
ik vind u een aardige-sympatieke-bescheiden-brutale-gezwollen-prollerige-zelfingenomen-gedegenereerde kwal”
En dit geldt ook voor uw discipel onder het mom van een lesje ‘hoe maak ik mij onuitstaanbaar bij mijn collegae renners, om niet te spreken van wielerliefhebbers.
De eerste 3 kwalificaties zijn om het ego van dit duo eerst te strelen zodat ze groeien maar dan volgt de klap met de hamer.Wat een stelletje Jut en Jul.

Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 00:04

Stuyven zijn entourage zou hem eens moeten oppeppen.
Wordt altijd een beetje droevig van zijn low-energy interviews. Denk datie wat opgekropte frustratie heeft.

Jean Dumas 26 oktober 2021 om 00:18

Ik moet bij het lezen van deze kop onwillekeurig denken aan een transfer van Evenepoel naar DSM.

Merlinappa 26 oktober 2021 om 07:45

Ik denk oprecht dat DSM een goede plek voor Remco zou zijn om van zijn grootheidswaan af te komen.

Michelangelo 26 oktober 2021 om 09:22

There is no I in TEAM…. Een les die Evenepoel dringend moet leren, en die volgens mij het basisprincipe is bij DSM.

Maar het ego van de sjotter is al te groot voor de Belgische nationale ploeg, laat staan dat het dan gaat passen in een ploeg als DSM.

Misschien moet hij toch maar gewoon weer gaan voetballen, op een voetbalveld is meer plaats voor een groot ego dan in een druk peloton dat stuurtje aan stuurtje rijdt.

Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 15:41

Als je de horizontale beentjes van de T afsnijdt krijg je een I.

Is ook nog eens meer aerodynamisch en aerodynamica wint wedstrijden.

Evenepoel naar DSM zou een beetje zijn als een jonge Messi naar het Crystal Palace van Frank de Boer sturen.

IlPirata 26 oktober 2021 om 01:51

Vrees dat Jasper gelijk heeft. Buiten RE zijn mooie aanvalsdrift.

Ragnar Lolbroek 26 oktober 2021 om 11:24

Ik vraag mij dan af hoe Lampaert en Declercq dan reageren tijdens zo een nabespreking. Die vinden het i.t.t. Remco blijkbaar wel de moeite om deel te nemen ookal is DQS ook gewoon hun werkgever. Is dat dan:
a) Lampaert en Declercq vinden dat ergernissen eerst in een nabespreking uitgesproken moeten worden en niet in een TV-studio, ergeren zich ook blauw (pun not intended :) ) aan het gedrag van Remco en spreken dat ook lekker uit.
b) Lampaert en Declercq vinden de situatie vervelend maar proberen toch de kerk in het midden te houden.
c) Lampaert en Declercq trekken vol de kaart van hun DQS-ploeggenoot. Want dat is toch wat Patlev verwacht van de Wolfpack.

Marco 26 oktober 2021 om 11:40

D ) Lampaert en Declercq hebben in de docu “ik ben Remco” (of zoiets) al laten zien gewoon te zeggen wat niet klopt en wat wel klopt..

Kwam er ongeveer op neer, Remco heeft op de OS en WK niet helemaal slim/handig gereden dat moet anders. De arrogante kwal waar hij voor uitgemaakt wordt is het niet.

Michelangelo 26 oktober 2021 om 11:50

ik denk persoonlijk optie B. Kerk in het midden houden. Want ze willen in de toekomst zowel in de nationale ploeg blijven fietsen alsook bij DQS. Dus ik verwacht dat ze het in de meeting niet zwaar opgenomen hebben voor Evenepoel (het is hen ook duidelijk wie er fout zat), maar ze zullen in de Teams meeting ook niet helemaal los zijn gegaan over dit foute gedrag van hun ploeggenoot.

En ik verwacht dat alle renners die WEL in de teams meeting zaten hier ook alle begrip voor hebben gezien de positie van deze twee DQS renners. Waarbij Lampaert de spagaat bij het WK in Alkmaar (op pad met Viviani) aan den lijve heeft ondervonden.

Melkzuur 26 oktober 2021 om 12:51

Ik vermoed dat Declercq zwaar aangepakt is tijdens die Teams-meeting na zijn interview onmiddellijk na het WK: https://sporza.be/nl/2021/09/26/evenepoel-maakte-indruk-hij-had-een-dag-waarop-hij-wereldkampioen-kon-worden~1632667901681/

Michelangelo 26 oktober 2021 om 12:56

En als dat zo is, dan is dat extra zuur voor werkmier Tim. Iemand die eigenlijk altijd in dienst rijdt, en de volle laag krijgt voor een niet zo handig interview omdat de feitelijke “judas” niet thuis geeft in Teams (zowel de ploeg als het digitale overlegplatform).

Melkzuur 26 oktober 2021 om 13:08

Als ze consequent zijn, dan kan het niet anders. Hij zei immers hetzelfde als Evenepoel: dat Evenepoel sterk genoeg was om zelf wereldkampioen te worden, maar dat dat niet kon gezien zijn opgelegde taak.
Als Stuyven inderdaad (zoals hij zelf verklaart) zijn beste waarden ooit heeft getrapt die dag, dan zegt dat veel over het tempo dat (grotendeels) door Evenepoel werd opgelegd. Ik denk immers niet dat Stuyven alles bij elkaar 5 kilometer kopwerk heeft verricht.

Michelangelo 26 oktober 2021 om 13:28

Verschil is dat Tim zich uit over de tactiek in woorden, maar dat Evenepoel de daad bij het woord heeft gevoegd door de teamorders te negeren. Allebei niet handig, maar het tweede is in mijn ogen veel kwalijker dan het eerste.

Marco 26 oktober 2021 om 13:43

Gebed zonder einde dit. Vanthourenhout zegt, Remco heeft die groep van 17 in no time 1.5 min weggereden van de rest.

Kunt dan zeggen, dat dit de bedoeling was want Wout ging dan de sprint winnen maar je kunt ook zeggen dat je dan een groepje moet losrijden zonder de mannen die ook een sprint kunnen winnen..

Conclusie van Michaël Van Damme en Bram Vandecapelle Remco kon het nooit goed doen.

Conclusie Vanthourenhout, Remco heeft niet voor zichzelf gereden maar voor de ploeg alleen niet op de goede manier.

https://thebestpodcastshows.nl/podcast/264-de-koers-is-van-ons/329592-het-wk-is-van-ons-de-grote-debriefing-met-bondscoach-sven-vanthourenhout

Team orders genegeerd is dus een verzinsel. Hij heeft die groep losgereden en alleen in het geval van oortjes had Vanthourenhout hem andere orders gegeven.

Kunt dus stellen, wat is het verschil tussen de NL vrouwen die Vos haar kansen verkloten en de BE mannen waar Remco verkeerd rijdt en van Aert de benen niet heeft..

Ik denk simpel, Remco moet op het moment een land in brand staat zijn mond houden dan krijgt hij het vuur niet over zich heen.. En in België praten ze een koers nog jaren dood terwijl in NL niemand meer praat over de vrouwen

Michelangelo 26 oktober 2021 om 14:45

@marco,
Dank voor de link, ik heb die podcast nooit gehoord.

Maar als je goed luistert, dan hoor je tussen de regels door dat Vanthourenhout heel erg op eieren loopt als het gaat om Evenepoel. Vergelijk het enthousiasme bij pakweg Campenaerts met de voorzichtigheid rondom het koersgedrag van Evenepoel. En dan is het duidelijk dat hij niet het achterste van zijn tong laat zien mbt Evenepoel. En ook dat hij eerst heel goed de koers wil herbekijken.

Ik denk dat er in Tokyo een hele grote haar in de boter is gekomen, dat Vanthourenhout obv het EK gehoopt had dat de haar eruit was, maar dat nu is gebleken dat die ene haar uiteindelijk een hele wolvenpels blijkt te zijn.

djerkson 26 oktober 2021 om 12:48

Stuyven staat niet meteen bekend als iemand die aan grootspraak doet, dus het zal wel degelijk hoog zitten en tot nadenken moeten stemmen. Wat ook tot nadenken stemt, is een half uurtje nakaarten, online via Teams. Vanthourenhout lijkt me niet de man die deze snaren nog gelijkgestemd gaat krijgen.
Evenepoel gooit op deze manier uiteraard krediet weg, maar dat was misschien al niet hoog meer na de OS – waar hij wel degelijk gefaald heeft. Anderzijds had Wout wel wat eerder mogen aangeven dat het niet aan hem was op het WK door die mindere benen. Ach, en een team? De nationale ploeg? Dat vehikel waar de meeste renners van af willen?
Het nieuwe seizoen zal me benieuwen, er zijn alvast weer wat messen geslepen.

DonSelf 27 oktober 2021 om 16:55

Goh. Einde oefening voor remco en zijn trawanten. Het talent is er, maar wat een brevet van onvermogen. De jongens geven gewoon aan dat remco geen teamspeler is, gewoon een lul zonder voorhuid dus. Vervelend voor de belgjes, maar het moge duidelijk zijn dat de carrière van de nieuwe Merks voorbij is. Een verstandige bondscoach verkiest het pact van Van Aert, Stuyven, Benoot, Naesen en de kleinere jongens boven het verwaande geblaat van remco evenepoel. Van Thourenaut, laat zien dat je ballen hebt!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair