Jasper Philipsen kan veel meer dan sprinten: “Had zin om te koersen”

woensdag 22 maart 2023 om 17:07
Jasper Philipsen kan veel meer dan sprinten: “Had zin om te koersen”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen heeft woensdag de Classic Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De Limburgse renner van Alpecin-Deceuninck reed de hele dag aanvallend en werkte het uiteindelijk af in een sprint met vier. “We waren altijd attent op de cruciale punten.”

Philipsen toonde zich al bij de eerste passage door De Moeren, waar de wind meer dan goed stond. De sprinter liet niet alleen zijn ploeg tempo maken, maar zette zich ook zelf op kop. “Ik denk dat we vandaag een heel sterke ploeg hadden. Ik ben trots dat we zo gereden hebben. Dat dat ook beloond wordt, is natuurlijk heel mooi.”

Uiteindelijk kwam Philipsen terecht in een groep met Olav Kooij, Yves Lampaert en Frederik Frison. De vier mochten in De Panne sprinten voor de zege. “Ik wist vanochtend dat het geen normale massasprint zou worden. We kwamen toch met redelijk veel snelle mannen vooraan. Ik voelde me in de finale nog steeds goed en ik had zin om te koersen.”

Lees ook:
Waaierspektakel: Jasper Philipsen sprint naar zege na loodzware Classic Brugge-De Panne
Dit artikel delen:

13 Reacties

Geit in mijn Kelderman 22 maart 2023 om 17:11

Als die zo doorgaat is het toch ook een uitstekende kandidaat voor Parijs Roubaix. Weet niet hoe gemakkelijk hij over de kasseien gaat, maar vandaag was hij echt beresterk.

Zelfde geldt voor Kooij overigens.

6
Chippen 22 maart 2023 om 17:17

dat soort sprinters kan lang meegaan in parijs-roubaix, maar moet in de laatste 30/40 kilometer toch meestal passen.

als die er dan nog bij zijn, zullen die zich wel gewoon moeten leegrijden voor hun veldrijders

3
Geit in mijn Kelderman 22 maart 2023 om 17:23

Ja en nee. Kijk naar Degenkolb, Colbrelli, O'Grady en natuurlijk ook goed old Tommeke. Waren ook eerst en vooral sprinters, met ziek veel inhoud, maar konden dit ook.

Ik sluit niet uit dat dat voor Kooij en Philipsen ook zo is, ze lijken die inhoud wel te hebben als je op een dag als vandaag echt de sterkste bent. Dat staat los van dat hij inderdaad dit jaar voor MvdP zal rijden. Rijdt JP eigenlijk RvV?

2
Chippen 22 maart 2023 om 17:30

ik vind kooij en philipsen andere types dan degenkolb of colbrelli, dat zijn krachtmensen met een sprint, daar waar kooij en philipsen toch eerder pure sprinters zijn die goed kunnen overleven

degenkolb of colbrelli zullen zelden tot nooit vlakke sprints kunnen winnen tegen de springveren, wat de 2 anderen wel kunnen.

boonen was sowieso altijd vooral de klassieke renner, die daarna pas ontdekte dat hij ook kon sprinten, beetje zoals van aert

1
Geit in mijn Kelderman 22 maart 2023 om 17:37

Degenkolb heeft 12 massasprints gewonnen in grote rondes, hoe ben je dan geen sprinter? Colbrelli was ook gewoon een van de beste sprinters in de laatste jaren van z’n carriere. Vind ze qua profiel juist wel wat weg hebben van het duo dat vandaag 1-2 rijdt.

3
Dr.Watt 22 maart 2023 om 17:41

Philipsen deed in de jeugd altijd mee voor de prijzen in PR.

Hij werd ook altijd beschouwd als de troonopvolger van zijn giede vriend Boonen.
Vorig jaar begon ik daaraan te twijfelen. Nu geloof ik er weer in.

2
Gebruikersnaam 22 maart 2023 om 18:11

Degenkolb won vaak sprints in de Vuelta toen die nog erbarmelijk bezet was qua sprinters. Dat waren de jaren dat zelfs Trentin er 4 op een jaar won. En toen Belgische sprintgoden als Meersman, Keukeleire en Van Genechten daar vlotjes sprints wonnen.

2
Mooie Sjors 22 maart 2023 om 23:19

Sagan won ook massasprints. ;)

Philipsen in Roubaix? Ik moet het nog zien. Wedstrijd als vandaag kan ie aan, een wat zwaarder parcours heeft ie nog steeds niet bewezen. Maar goed, Greipel werd er ook wel eens 7de.

0
Wheely 22 maart 2023 om 19:11

Alpecin zit in de goede flow!

3
Kopinkas 22 maart 2023 om 18:55

Heeft grote stappen gezet. Als je kijkt naar de Scheldeprijs van vorig jaar, een vergelijkbaar waaierspektakel in de regen, waar hij leeggereden de rol moest lossen… Vandaag is hij zelf de Kristoff van dienst…

2
Dr.Watt 22 maart 2023 om 17:42

Goed gedaan!

Aanval is de beste verdediging.

1
DeGroteMolen 22 maart 2023 om 23:14

Philipsen leeft op nu hij verlost is van Merlier.

0
Batüwü Griekgriek 23 maart 2023 om 08:54

Mooi om te zien dat Kooij ook gewoon vol meereed. En blij dat Lampaert niet gewonnen heeft, ook al mocht hij natuurlijk weigeren om mee te werken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone