Janneke Ensing vindt onderdak bij Mitchelton-Scott

donderdag 3 oktober 2019 om 10:47
Janneke Ensing vindt onderdak bij Mitchelton-Scott

foto: Cor Vos

Janneke Ensing (33) hoeft toch geen punt te zetten achter haar carrière. De Nederlandse heeft een contract getekend bij Mitchelton-Scott, de ploeg van kersvers wereldkampioene Annemiek van Vleuten, nadat Ensing eerder verplicht weg moest bij het Duitse WNT-Rotor.

Bij Mitchelton-Scott voegt Ensing zich bij Van Vleuten en Moniek Tenniglo, die samen het niet-Australische deel van de selectie vormen. Komend seizoen komt daar ook nog de Belgische Sofie De Vuyst bij.

Kansen
“Ik ben heel blij dat ik mij kan voegen bij een van de beste teams ter wereld. Ik hou van de manier van koersen van Mitchelton-Scott, want je ziet dat er een plan achter zit en dat iedereen daar hard voor werkt. Ik vind het ook leuk dat iedereen zijn kansen krijgt”, zegt Ensing.

Ploegleider Martin Vestby weet wat hij in huis haalt met Ensing. “Ze is een sterke renster. We weten wat haar potentieel is. Ze heeft sterk gepresteerd in bepaalde wedstrijden en ik denk dat ze bij ons nog een stap kan maken”, aldus Vestby. “Ze is goed vanuit de ontsnapping en past in onze groep. Ze kan ook in de heuvels uit de voeten en zal een belangrijke helper zijn voor onze klimmers.”

Pijnlijke exit bij WNT-Rotor
Ensing kreeg in september het nieuws dat ze weg moest bij WNT-Rotor, omdat die ploeg de numerieke meerderheid van Duitse rensters wilde behouden (om zo door te kunnen op een Duitse licentie). Ensing was de enige Nederlandse renster met een aflopend contract en dus moest zij vertrekken. Ze dacht noodgedwongen aan stoppen, maar nu biedt Mitchelton-Scott een nieuw avontuur aan de Drentse.

Dit artikel delen:

7 Reacties

wiebipedia 3 oktober 2019 om 10:57

Geen verrassing. Uitstekende renster en Annemiek heeft ook een vinger in de pap. Die is namelijk heel goed met Herbert Dijkstra…:)

Poeksel 3 oktober 2019 om 11:00

Mooi dat ze niet hoeft te stoppen!

kamiclan1 3 oktober 2019 om 11:17

Nou in huize dijkstra, kan de vlag uit!

josi 3 oktober 2019 om 11:19

Da’s mooi, ze is te goed om al te moeten stoppen. En ze is tenslotte nog maar een jonkie vergeleken met Annemiek.

Jan Blokland 3 oktober 2019 om 11:51

Mooie ploeg voor Ensing.

west 3 oktober 2019 om 16:22

Wisten jullie dat ze ook schaatsster was?

xistnc 3 oktober 2019 om 16:25

Niet meer?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair