Janez Brajkovic: “Een Radioshack-renner wint de Tour”

maandag 6 februari 2012 om 09:56

foto: Sirotti

Janez Brajkovic verwacht dat een renner van RadioShack-Nissan-Trek dit jaar de Tour de France zal winnen. Dat vertelde de 28-jarige Sloveen aan ProCycling. Brajkovic verliet deze winter na zeven seizoenen ploegleider Johan Bruyneel en rijdt in 2012 voor Astana.

Na de fusie met de Leopard-ploeg besloot Brajkovic zijn heil elders te zoeken. Desondanks denkt hij dat de samensmelting positief voor het team uit kan pakken. “Het nadeel van deze fusie is dat dertig mensen nu zonder werk zitten. Aan de andere kant staat er wel een sterk team met vier kopmannen, waarvan er één waarschijnlijk de Tour de France van 2012 en een klassieker gaat winnen… Als ik Johan was geweest, had ik hetzelfde gedaan.” Bruyneel en Brajkovic zijn met een goede verstandhouding uit elkaar gegaan. “Ik zou liegen als ik iets negatiefs over Johan te zeggen had,” aldus de Sloveen.

In 2012 wil Brajkovic namens Astana terugkeren in de Tour. Het is nog onduidelijk of hij als kopman aan de start zal staan. “Daar is nog geen beslissing over genomen,” geeft hij aan. “We hebben ook Alexandre Vinokourov en enkele andere grote renners in de gelederen, maar het is duidelijk dat er minder kopmannen zijn dan bij RadioShack. Dat maakt het allemaal wat makkelijker. Ik richt mijn pijlen op de Tour en heb er dus geen enkel probleem mee om in andere wedstrijden knechtwerk te verrichten voor ploeggenoten.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair