Jan Tormans haalt uit: “Dit ruikt een beetje naar mensenhandel”

dinsdag 8 februari 2022 om 17:38
Jan Tormans haalt uit: “Dit ruikt een beetje naar mensenhandel”

Jan Tormans op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Jan Tormans, sponsor van het Tormans CX-team, heeft uitgehaald naar zaakwaarnemer Hans van Kasteren, belangenbehartiger van Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Vandaag werd bekend dat deze vier veldrijders niet mee de overstap met Tormans naar Quick-Step Alpha Vinyl maken. Verstrynge en Wyseure worden vanaf maart prof bij Alpecin-Fenix, mogelijk volgen Hermans en Van Kessel in 2023. Het doet Tormans veel pijn dat Verstrynge en Wyseure overstappen naar Alpecin-Fenix, zegt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Blijkbaar kan Hans van Kasteren niet verdragen dat ik zonder zijn steun een mooi project uit de grond heb gestampt. In zijn frustratie sleurt hij ook Emiel en Joran mee in de val.”

Volgens Tormans treft Verstrynge en Wyseure geen schuld. Hij wilde ze met het nieuwe project nog een extra stap laten zetten, maar daar steekt Van Kasteren nu een stokje voor. “Hij viseert trouwens de foute persionen. Bij Intermarché-Wanty-Gobert kon hij niet meer door dezelfde deur met het Waalse management en is hij door ploegbaas Jean-François Bourlart opzij geschoven. Met deze move doet hij aan payback-time, maar hij pest vooral mij in plaats van de mensen van de ploeg”, gaat de ondernemer verder.

Mensenhandel
Tormans vertelde de afgelopen dagen al in gesprek met WielerFlits dat het project met het Quick-Step Alpha Vinyl van Patrick Lefevere doorgaat, zelfs als de renners van Van Kasteren niet mee instappen. Die ambitie is er nog steeds. “Zeker en vast. We gaan nog door. We beschikken over een goede jeugdwerking en zullen sterker terugkeren. Bovendien zullen we ons niet zomaar neerleggen bij deze praktijken. Van Kasteren doet zich voor als makelaar, terwijl hij niet eens over de juiste licentie beschikt. Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel.”

De zakenman is niet verbaasd over de interesse van Alpecin-Fenix in Verstrynge en Wyseure en volgens hem heeft die ploeg vorige week zelfs contact opgenomen met de vraag of hij niet dáár wilde intekenen als sponsor. “Maar ik had toen al een akkoord bereikt met Patrick en ik ben een man van mijn woord.” Wat er met Hermans en Van Kessel gaat gebeuren vanaf 2023 weet hij niet. “Maar de kans dat ook zij naar Alpecin-Fenix trekken durf ik niet uit te sluiten. Ik heb Quinten een bericht gestuurd, maar hij heeft nog niet geantwoord. Hij is op dit moment op vakantie.”

Tormans is in ieder geval klaar met Van Kasteren. “Zijn houding is beneden alle peil. Wat hij doet, begint op voetbalpraktijken te lijken. Hij heeft heel mijn ploeg ontwricht. Het is niet de eerste keer dat hij zo gemeen uit de hoek komt.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

dit is mijn voorwiel 8 februari 2022 om 17:45

Zo… die tormans en levefre hebben mekaar wel gevonden, zeg! Wat zou daar voor liefdesbaby uit voortkomen?

0
Murcia 8 februari 2022 om 17:45

Jan moet eens goed in de spiegel kijken, hij heeft een te grote broek aangetrokken als sponsor die in zijn ijdelheid vergat dat de zaakwaarnemer meer te zeggen heeft dan te tekenen waar de sponsor zijn handtekening wil. Dan moet je na afloop van dit foutenfestival gewoon op de blaren zitten en niet als een wilde om je heen beginnen te meppen. Nu is Hans een mensenhandelaar waar je de afgelopen jaren vrolijk zaken mee deed, over hypocrisie gesproken. Er zit niks anders op dan Laurens Sweeck en Toon Aerts of Lars samen met de Don proberen te verleiden en met een grote zak geld naar het nieuwe project te krijgen.

0
Dikke Vrouw 8 februari 2022 om 17:57

Denk niet dat Lefevre interesse heeft in die rijders maar liever een grote vis zoals pidcock heeft

0
JensVdB 8 februari 2022 om 19:49

Toon gaat ni weg bij de Lions

0
YogiBear 8 februari 2022 om 17:51

Een overstap naar Alpecin-Fenix omschrijven als ‘meesleuren in de val’. Dan laat je meteen zien dat je onzin aan het verkondigen bent.

0
Gangmaker 9 februari 2022 om 00:01

Dat dacht ik ook al. Alpecin-Fenix staat als Pro Tour ploeg in de ploegenranking zelf veel veel hoger gekwalificeerd als Wanty – groep Gobert waar Tormans nu nij aangangt. En bovendien hebben die Roodhoofds hun roots in het veldrijden, zij waren jarenlang eerst een bijna zuiver crossteam alvorens zich baar de weg te richten.

0
Dikke Vrouw 8 februari 2022 om 17:58

Dus dit is vanaf 23 ?

0
Murcia 8 februari 2022 om 18:01

Verstrynge en Wyseure stappen volgende maand al over naar AF. Hermans en van Kessel volgen vanaf volgend jaar januari.

0
Dikke Vrouw 8 februari 2022 om 19:34

Dank murcia.

0
Belkin 8 februari 2022 om 17:58

Volgens mij doen ze allebei hetzelfde, qua mensenhandel… het feit dat er door niemand wordt gesproken over wat de renners zelf willen zegt genoeg.

0
Murcia 8 februari 2022 om 18:05

Ik denk dat de renners zelf graag willen overstappen, Hermans krijgt bij AF meer ruimte voor het Waalse werk, misschien zelfs een beschermde status in de Waalse Pijl en dergelijke dan bij QSA terwijl Verstrynge en Wyseure kunnen profiteren van de know how die er nu eenmaal ik overvloed is bij de Roodhooft broers en hun omgeving voor wat betreft de cross.

0
Boomie1 8 februari 2022 om 21:58

Van Kasteren is niks meer dan een zaakwaarnemer als in het voetbal. Zijn goed recht. Belang van de renners behartigen.

0
Pietspeed 9 februari 2022 om 16:11

Murcia heeft gelijk zoals hij het ook bovenstaand verwoord. Als er één aan mensenhandel doet dan Tormans zelf. Van Kasteren is kennelijk zaakwaarnemer van de 4 coureurs in kwestie, en die vertegenwoordigt hij. Indien niet eens, dan zullen die renners het wel publiekelijk verkondigen. Vwb Hermans en Van Kessel zouden die evt voor 1 jan 23 nog wel in dienst kunnen komen bij Quick step, indien de contracten van beide renners bij rechtmatige afsplitsing voor die tijd mee overgaan naar Quick step. Maar daar heeft ome Pat niets aan voor de cross.

0
Wheely 8 februari 2022 om 18:04

Mensenhandel, dat je het woord überhaupt in je mond durft te nemen. Thierry zou er jaloers van worden zo’n vergelijking.

0
Dikke Man 8 februari 2022 om 18:58

Heeft iemand al grensoverschrijdend gedrag geroepen? Racisme!

0
Thijs E 8 februari 2022 om 18:59

Het is de schuld van iedereen, behalve Jan Tormans. Lefevere kan altijd een goede sponsor gebruiken, maar zit niet op een extra kapitein te wachten.

Benieuwd naar Patjes eerstvolgende column.

0
Dave Dubbeldammer 9 februari 2022 om 06:55

Neenee, het is de schuld van Lefevere en Tormans, niet van de Nederlander uiteraard.
De eventuele reactie van Lefevere laat zich al min of meer raden, toch? Recht voor de raap en nagel op de kop.

0
Blackcanyon 8 februari 2022 om 19:11

Zaken zijn zaken Jan … welkom in deze wereld.

Misschien even naar de dokter of hij een pilletje heeft tegen een Calimerocomplex.

0
Cochise 8 februari 2022 om 19:15

De broertjes Roodhooft mogen dus wel proberen sponsors weg te lokken die al een deal hebben met een andere ploeg zonder vernoemd laat staan verketterd te worden?

0
reusjen 8 februari 2022 om 19:22

Ja, die lopen namelijk niet telkens luidkeels te verkondigen hoe schandalig dat soort praktijken wel niet zijn.

0
Boomie1 8 februari 2022 om 22:00

Je moet beter lezen.. Tormans gaat niet AF sponsoren. Van Kasteren brengt 4 renners naar AF. Die mannen van Roodhooft doen niks fout in deze.

0
harryjohan71 9 februari 2022 om 08:46

@Cochise ik kan je reactie niet plaatsen. Welke sponsors lokken de gebroeders Roodhooft weg? Welke actie doen de gebroeders Roodhooft om zoals jij zegt “verketterd” te worden? Als een ploeg de sterkste renners die beschikbaar zijn aan zich wil verbinden is dat een hele normale gang van zaken

0
erjo 8 februari 2022 om 19:28

Zou wel beter zijn voor de crisis als er een paar goed ploegen meer waren.

0
Dikke Vrouw 8 februari 2022 om 19:33

Mensenhandel haha stel je niet zo aan man

0
Barry Batsbak 9 februari 2022 om 08:15

Tormans doet een Nuyens en is vervolgens heel verbaasd dat de renners niet op de banken staan te juichen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone