Jai Hindley: “Cruciaal om in laatste deel Giro in topvorm te zijn”

maandag 3 mei 2021 om 19:37
Jai Hindley: “Cruciaal om in laatste deel Giro in topvorm te zijn”

foto: Cor Vos

De voorbereiding van Jai Hindley op de Giro d’Italia is niet vlekkeloos verlopen. Desondanks panikeert de medekopman van Team DSM niet. De runner-up van 2020 richt zich op het evenaren van zijn niveau van vorig jaar. “Als dat lukt, zou dat een geweldige prestatie zijn”, zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

De uitslagen van de 24-jarige Hindley zijn dit jaar nog niet om over naar huis te schrijven. Een zesde plaats in de tweede etappe van de Tour of the Alps en een tiende stek in de koninginnenrit van Parijs-Nice waren de lichtpuntjes. Hij volbracht zijn laatste twee etappekoersen, de Ronde van Catalonië en de Tour of the Alps, echter niet.

“Het was het mooiste geweest om de Tour of the Alps helemaal uit te rijden, maar het is ook weer niet het einde van de wereld. “Na die wedstrijd zou ik het sowieso een paar dagen wat rustiger aan doen. Nu zaten er een paar hechtingen in mijn knie.” Hindley lijkt er niet mee te zitten: “No stress”, zegt hij.

Niveau evenaren
Hindley werd vorig jaar in de afsluitende tijdrit naar Milaan uit de roze trui gereden door Tao Geoghegan Hart. Vanzelfsprekend hoopt de Australiër zijn positie in het eindklassement te verbeteren, maar hij kijkt liever naar de geleverde prestaties. “Ik wil op hetzelfde niveau rijden. Resultaten zijn natuurlijk belangrijk, maar het draait er voor mij om om te doen wat ik afgelopen jaar deed – of misschien wel beter. Als dat lukt, zou dat een geweldige prestatie zijn.”

“Het wordt cruciaal om in het laatste deel van de Giro in topvorm te zijn”, denkt Hindley. “Hopelijk lukt dat opnieuw. Qua opbouw lijkt het allemaal behoorlijk op afgelopen seizoen, dus we gaan het zien. Het is in ieder geval een Giro voor klimmers. Met name in de laatste week zijn er veel zware bergetappes. Ook het feit dat er maar twee tijdritten zijn is in mijn voordeel.”

Vorig jaar deelde Hindley het kopmanschap met Wilco Kelderman. In de aankomende Giro zal Hindley samen met Romain Bardet jagen op een goede eindklassering. “Het is een heel aardige jongen en een geweldige wielrenner”, zegt Hindley over zijn nieuwe collega. “Het was leuk om met hem te koersen in de Tour of the Alps, in de Giro zal dat niet anders zijn.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Groningen 3 mei 2021 om 19:48

In een wel erg atypische Giro heeft hij vorig jaar echt een topprestatie neergezet, maar ik betwijfel of hij daar nog eens bij in de buurt kan komen. Na de vreemde tactische keuzes van vorig jaar gun ik het hem zeker, maar hij zal voor mij nog moeten bevestigen.

Magician 3 mei 2021 om 20:09

Zelfs als het parcours er niet naar is proberen de klassementsmannen allemaal naar de derde week te pieken. Hij zal voor de buitenwereld toch moeten laten zien dat de Giro vorig jaar geen incident was, maar in dit veld mag ‘ie ook tevreden met zichzelf zijn als het een 5e of 6e plek is.

josi 3 mei 2021 om 20:17

Het zou me zeer verbazen als hij in de buurt van zijn klassering van vorig jaar zou komen. Ergens tussen plaats 5 en 10 zou al een mooie prestatie zijn. Dat je goed moet zijn in het tweede deel van de Giro is natuurlijk een open deur van jewelste.

Panache 3 mei 2021 om 20:26

Met de benen van afgelopen jaar doet hij nu wederom mee voor podium. Betwijfel echter of hij de vorm heeft.
Echter zijn er meer referenties om het onderschatte hoge niveau van vorige Giro aan te koppelen, zoals Almeida en misschien Bilbao.

KimJungPoels 3 mei 2021 om 20:42

Helemaal eens met dit.

Romāns Vainšteins 3 mei 2021 om 22:03

Hindley heeft zich gewoon meteen bewezen op een aantal gruwelijke klimmen in nare omstandigheden, wat zijn vorm betreft is het voor hem inderdaad week 3 dat het in orde moet zijn wanneer zowat alles omhoog loopt. Ik voorspel een snel opgelopen achterstand die hij richting het einde steeds verder verkleint.

Titaantje 3 mei 2021 om 23:12

Bardet gaat deze jongen opeten.

Scott Sunderland 3 mei 2021 om 23:18

Ik denk niet dat dit zijn Giro gaat worden, vrees ik. Ik krijg graag ongelijk. Datzelfde gevoel heb ik bij de andere kopman van de ploeg Bardet. Als ze top tien halen zou het me positief verrassen. Niks tegen deze jongens trouwens.

$kedel 3 mei 2021 om 23:46

Als hij zijn niveau haalt zit een top 10 er wellicht in dit jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair