Jacques Janse van Rensburg Zuid-Afrikaans kampioen op de weg
zaterdag 7 februari 2015 om 09:51

Jacques Janse van Rensburg Zuid-Afrikaans kampioen op de weg

Rensburg

Jacques Janse van Rensburg is de nieuwe kampioen van Zuid-Afrika. De renner van MTN-Qhubeka soleerde naar de overwinning in de wegrit. Hij volgt daarmee zijn ploegmaat Louis Meintjes op.

In de openingsfase van de wedstrijd gingen zes renners ten aanval. Jacques Janse van Rensburg, Jennings, Potgieter, Maree, Tennent en Somshiza vormden de kopgroep. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van zeven minuten. Op zestig kilometer van het einde plaatste Jacques Janse van Rensburg, die overigens géén familie is van voormalig Giant-Shimano-renner Reinardt Janse van Rensburg, een demarrage. Hij begon vervolgens aan een lange solo.

De 27-jarige renner hield knap stand en won uiteindelijk met een ruime voorsprong. Dylan Girdlestone (Drapac) kwam bijna twee minuten later als tweede binnen, maar werd later gediskwalificeerd. De tweede plek ging naar Daryl Impey van Orica-GreenEDGE, die eerder de tijdrittitel greep. Het brons is voor Jayde Julius.

Dankzij zijn overwinning is Jacques Janse van Rensburg zeker van deelname aan de Tour de France. Teammanager Brian Smith vertelde eerder aan WielerFlits dat de Zuid-Afrikaans kampioen sowieso geselecteerd wordt.

flag-za Zuid-Afrikaans kampioenschap op de weg 2015
Uitslag: Mbombela – Mbombela (182 kilometer)

1. flag-za Jacques Janse van Rensburg (MTN-Qhubeka) in 4u26m36s
2. flag-za Daryl Impey (Orica-GreenEDGE) op 2m04s
3. flag-za Jayde Julius op 2m05s
4. flag-za Reinardt Janse van Rensburg (MTN-Qhubeka) in z.t.
5. flag-za Hendrik Kruger op 2m06s
6. flag-za Stefan de Bod op 2m07s
7. flag-za Willie Smit op 2m09s
8. flag-za Clint Hendricks op 2m10s
9. flag-za Louis Meintjes (MTN-Qhubeka) op 2m11s
10. flag-za Oliver Stapleton-Cotton op 2m12s
Volledige uitslag

RIDE Magazine