Jacopo Guarnieri lijkt op weg naar Lotto Dstny

Jacopo Guarnieri lijkt op weg naar Lotto Dstny

Guarnieri (rechts) werkte de laatste jaren samen met Démare - foto: Cor Vos

Door
maandag 1 augustus 2022 om 11:51

In de wandelgangen zingt al een tijdje rond dat Caleb Ewan niet tevreden is over zijn sprinttrein bij Lotto Soudal. De boodschap heeft teammanager John Lelangue verstaan. Verschillende bronnen laten aan WielerFlits weten dat Lotto Dstny – zoals de ploeg volgend jaar zal heten – een nieuwe wagon voor Ewans sprinttrein heeft aangetrokken: Jacopo Guarnieri.

Roger Kluge en Jasper De Buyst behoren al jaren tot de kern rondom The PocketRocket. Afgelopen winter kwamen daar de jonge Jarrad Drizners (Hagens Berman Axeon) en Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig (beiden van BORA-hansgrohe) bij. Aanvankelijk liep die samenwerking goed. Tot aan de Giro d’Italia boekte de Australiër in iedere etappekoers minstens één zege, maar in Italië stokte plots de teller.

Opvallend ook: niemand van zijn eigen kern ging met Ewan mee naar de Tour de France, mede door blessures bij De Buyst en Drizners. Toeval of niet: de Australiër kwam er in geen enkele massasprint aan te pas, terwijl Lotto Soudal wel vol op haar enige kopman had ingezet. Het resultaat was een teleurstellende Tour. Om Ewans kern verder te versterken is de Belgische ploeg nu uitgekomen bij Guarnieri.

Verjonging bij Groupama-FDJ
De Italiaan viert deze maand zijn 35ste verjaardag; hij is sinds 2008 prof bij achtereenvolgens Liquigas, Astana, Katusha en Groupama-FDJ. Daar is hij sinds 2017 een van de vaste lead outs van Arnaud Démare. Met de Fransman werkte hij succesvol samen, waaronder nog in de afgelopen Giro d’Italia. Démare won in de Italiaanse ronde drie etappes, waardoor hij in Verona ook het puntenklassement won.

Guarnieri is overigens al de tweede renner de uit de kern van Démare vertrekt. Eerder werd al duidelijk dat Ramon Sinkeldam verhuist naar het nieuwe project rondom B&B Hotels-KTM. Marc Madiot kiest voor verjonging van de sprinttrein rondom zijn Franse sprinter. Daarin zou onder meer een rol voor de Nederlander Bram Welten zijn weggelegd, net als voor Miles Scotson en Lewis Askey.

Bij Lotto Dstny hebben ze zich voor volgend jaar al versterkt met Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn, Arjen Livyns en Mathijs Paasschens.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ronellenfitsch 1 augustus 2022 om 12:28

Tja. Ik snap dat je Ewan wel wilt ondersteunen, ondanks dat hij zelf zo vaak niet thuis geeft. Maar dit lijkt me een beetje een wanhoopspoging …

0
Ronellenfitsch 1 augustus 2022 om 12:32

Maar kan wel Grnry genoemd worden. Dat geeft misschien de doorslag.

0
Deo 1 augustus 2022 om 12:52

Goede leadout, maar dit jaar voorbij gestreven door ploegmaats als Sinkeldam. Ik vrees dat zijn beste dagen achter de rug liggen.

0
Koersmaniak 1 augustus 2022 om 14:08

Op de duur worden de lijst leadouts die Ewan ter beschikking heeft wel heel lang.
Een voordeel is dat er ook mannen in de trein voor De Lie kunnen.

0
Samamba 1 augustus 2022 om 15:39

Is toch ook wat Lelangue even geleden liet weten. Ze moeten eigenlijk meerdere leadouts hebben om in de eerste plaats blessures te kunnen opvangen (konden ze dit jaar niet) en in de tweede plaats ook renners voor De Lie te hebben. In dat opzicht een logische transfer. Probleem is natuurlijk dat dat team zo echt een puur sprintteam wordt. Beetje saai natuurlijk.

0
jappe666 2 augustus 2022 om 13:13

Barbero, Van Rensburg en Kluge zijn einde contract dus die moeten ze wel nog even verlengen natuurlijk. Maar als ze dat doen kunnen ze zo onderhand wel 2 volwaardige sprintteams naast elkaar opstellen inderdaad. Met Gilbert en Wellens er vantussen moet er toch een flink stuk loon vrijgekomen zijn, of zou dat allemaal in de verlenging van De Lie steken?

Als ze niet terug zo met het mes op de keel willen koersen kunnen ze toch maar beter investeren in iemand die consequent subtop kan rijden in GC's ook.

0
de adelaar 1 augustus 2022 om 14:44

Dat zal Demare niet leuk vinden

0
Michiel 1 augustus 2022 om 15:57

Dstny? Zijn ze de klinkers vergeten of is het een sponsor van weinig woorden, en letters?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone