Iwan Spekenbrink: “Profiel biedt kansen, maar tijdritkilometers in het nadeel”

Iwan Spekenbrink: “Profiel biedt kansen, maar tijdritkilometers in het nadeel”

Foto: Marcel Koch

dinsdag 18 oktober 2016 om 17:02

Iwan Spekenbrink kan nog niet zeggen wie de kopman van zijn ploeg gaat zijn in de Tour de France 2017. De route van de belangrijkste wielerwedstrijd werd vandaag gepresenteerd in Parijs.

“Dit profiel biedt kansen, maar is niet heel uitgesproken”, zegt Spekenbrink tegen WielerFlits. “De tijdritkilometers zijn in het nadeel. Als je kijkt naar het aantal aankomsten bergop, dat is relatief bescheiden dus je gaat niet zomaar op minuten gezet worden als niet pure klimmer. Het is wel een mooie Tour, dat moet ook gezegd worden.”

Op basis van het Tourparcours kan de teammanager van Giant-Alpecin nu nog geen kopman aanwijzen, daarvoor heeft hij een beeld van een volledig seizoen nodig. Wel erkent hij dat het parcours, vanwege de weinige tijdritkilometers, niet in het voordeel spreekt van Tom Dumoulin. “Alle tijdritkilometers bij elkaar zijn korter dan de tijdrit die Tom dit jaar won. Dus ja, de tijdritkilometers zijn beperkt, daar ga je niet hét verschil maken.”

Bekijk hier het volledige gesprek met Iwan Spekenbrink

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

xistnc 18 oktober 2016 om 17:43

Zou mooi parkoers kunnen zijn voor Kelderman, als hij voor de verandering een keer op zijn fiets blijft zitten.

Koel 18 oktober 2016 om 17:57

Ze zullen bij SUNWEB-GIANT toch wel een tube op een velg kunnen plakken…?

Japsie 18 oktober 2016 om 19:51

We willen Kelderman rustig brengen…..eeh oké. Vrij bijzonder voor een renner wiens beste jaren nu gaan aanbreken en bijna drie jaar geleden al 7e werd in de Giro. Wel erg lage insteek. Met zo’n insteek wordt je nooit een topper.

limburgia 18 oktober 2016 om 21:03

Peter Sagan ?

tendam 18 oktober 2016 om 21:11

@koel
Ja, want Kelderman valt anders nooit… zelfs in die Giro waar hij 7e werd ging hij geloof ik 2 keer op z’n plaat. Zelf raakte hij een beetje gefrustreerd van die valpartijen.

Chaba 18 oktober 2016 om 23:23

Hij wil gewoon niet teveel druk op Kelderman leggen. Lijkt me verstandig want tot nu toe excelleert Wilco niet als er teveel druk op hem komt te liggen.

Arema Pro Cycling Team 19 oktober 2016 om 07:27

Met Kelderman,Matthews,Bauhaus,Dumoulin moet er toch wel 1 of meerdere ritten gepakt kunnen worden?

Rikkert 19 oktober 2016 om 14:32

Ik word een beetje moe van dat rustig brengen van Kelderman… Hij fietst nu al 3 à 4 jaar mee, dan mag je nu toch wel iets van hem gaan verwachten? Of mag dat pas als hij 30 is…

Headlines

Materiaalzone

Populair